>

SAP Finug järjestää IT-alan suur-hackathonin Tampereella tulevana viikonloppuna

Tampereella järjestetään tulevana viikonloppuna IT-alan suur-hackathon. Tapahtumaan on ilmoittautunut 115 hack’aajaa ratkomaan ja ideoimaan uudenlaisia tapoja hyödyntää teknologiaa liiketoiminnassa.

Tapahtuman järjestävät maailman suurin yritysohjelmistojen valmistaja SAP ja sen suomalainen voittoa tavoittelematon käyttäjäyhdistys SAP Finug sekä SAP:n kumppanit Fujitsu, Acando, Sogeti ja Bilot. Mukana yhteistyössä on myös Hermia Groupin EU-rahoitteinen Digisyke-hanke. Hackathon-tapahtuman osallistujat koostuvat yliopisto-opiskelijoista, koodareista sekä start-up-yrityksistä.

”Hackathon-tapahtumassa kilpailevat joukkueet saavat ratkaistavakseen jäsenyritystemme todellisia liiketoiminnan haasteita. Joukkueiden tulee luoda teknologiaa hyödyntäviä innovaatioita, jotka tarjoavat ratkaisuja yrityksille. Mukana jäsenyrityksistä tapahtumassa ovat muun muassa Apetit, Posti, SOK, Raisio sekä usea Tampereen Teknillisen Ylipiston Kampusklubin yritys”, sanoo SAP Finug ry:n hallituksen jäsen Jari Varjo, joka toimii myös Apetit Oyj:n tietohallintojohtajana.

Hackathon-tapahtuman tavoitteena on laajentaa SAP Finugin ja oppilaitosten yhteistyötä. Osapuolet pyrkivät yhteistyön avulla edistämään opiskelijoiden uusien SAP-teknologioiden osaamista ja työllistymismahdollisuuksia. Toisena yhtä tärkeänä mahdollisuutena on tukea kilpailuun tulevien startup-yritysten kasvumahdollisuuksia.

Tapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna 22 – 23.4.2016 ja sen avaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen perjantaina kello 15.00. Tapahtumapaikkana on Tampereen Teknillisen Yliopiston Kampusareena. Hackathonin voittajajoukkue julkistetaan lauantaina kello 17. Se saa palkinnoksi 3000 euroa ja pääsee esille SAP Finug Race 2025 -tapahtumaan toukokuussa Helsingissä. Lisätietoja tapahtumasta.

SAP Finug lyhyesti:

SAP Finnish User Group ry (SAP Finug) on itsenäinen ja riippumaton käyttäjäyhdistys, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää yhteistyötä SAP:n sovelluksia käyttävien organisaatioiden välillä sekä toimia keskustelukanavana niiden ja SAP:n välillä.

DigiSyke lyhyesti:

DigiSyke on ESR -rahoitteinen Hermia Groupin, Tampereen teknillisen yliopiston Novi -tutkimuskeskuksen, Tampereen Yliopiston Synergos tutkimus- ja koulutuskeskuksen, Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein ja Savonia AMK:n yhteisprojekti, joka tarjoaa teollisuusyrityksille malleja ja käytäntöjä digitaalisten toimintatapojen hyödyntämiseen liiketoiminnassa.