>

Klarna otti ensimmäisenä käyttöön SAP:n uuden kirjanpitoratkaisun

Klarna on ottanut ensimmäisenä asiakkaana käyttöön SAP:n uuden SAP Smart AFI -ratkaisun, joka on tarkoitettu rahoitusvälineiden kirjanpitoon. Klarna on yksi Euroopan johtavista verkkokauppojen maksupalvelujen tarjoajista.

Ratkaisun käyttöönottoprojekti kesti vain kolme kuukautta sisältäen kirjanpitosääntöjen konfiguroinnin, dataintegraation ja SAP HANA -tietokantaympäristön rakentamisen. SAP:n ratkaisu vähentää merkittävästi implementointiin käytettyä aikaa ja kuluja, sillä se yksinkertaistaa kirjapidonprosesseja, vähentää datan määrää ja nopeuttaa liiketoimintaprosesseja. Projekti on osoitus siitä, että liiketoimintakriittisten järjestelmien käyttöönottoprojektien ei tarvitse olla pitkäkestoisia tai vaivalloisia.

”Kasvamme vauhdilla ja tarvitsimme siksi keskitetyn kirjanpitoratkaisun, joka antaa meille näkymän liiketoiminnan eri osa-alueisiin. Olimme huolissamme, että näkymän aikaansaaminen veisi paljon aikaa ja resursseja, mutta SAP pystyi toteuttamaan sen vain kolmessa kuukaudessa ja ilman viivästyksiä liiketoiminnalle. Tällä on ollut positiivinen vaikutus liiketoimintaamme”, sanoo Klarnan Max Fischer, VP Engineering.

Uuden kirjanpitoratkaisun avulla Klarna voi laajentaa liiketoimintaansa nopeasti uusille alueille ja differoida tuotevalikoimaansa. Ratkaisu myös mahdollistaa Klarnalle IFRS- ja U.S. GAAP -standardien mukaiset kirjanpidonprosessit. Samalla se luo pohjan keskitetylle kirjanpidolle, raportoinnille sekä säädösten mukaisille prosesseille.

Lue alkuperäinen englanninkielinen tiedote.