>

Wärtsilällä ja HKScanilla parhaat SAP-hankkeet Pohjoismaissa ja Baltiassa

Ohjelmistoyhtiö SAP järjesti Pohjoismaissa ja Baltiassa SAP Nordic Quality Awards kilpailun, jossa etsittiin parhaiten toteutettuja SAP-tietojärjestelmähankkeita.

Palkinnot jaettiin kolmessa eri sarjassa, joista kahdessa voitto meni suomalaisyritykselle: Wärtsilä oli voitokas Fast Delivery -sarjassa ja HKScan Innovation-sarjassa, jossa myös YIT sijoittui kolmannelle sijalle. Business Transformation -sarjan voittajana palkittiin ruotsalaisen Tetra Pakin SAP-hanke. Kilpailuun osallistuneita järjestelmäprojekteja arvioitiin muun muassa niiden koon, SAP Cloud -pilviratkaisujen sekä innovatiivisen uuden teknologian, kuten SAP S/4 HANA:n, käytön perusteella.

Vuosittain järjestettävä SAP Quality Awards -kilpailu on jakanut tunnustusta menestyksekkäille SAP-järjestelmähankkeille paikallisella ja alueellisella tasolla jo vuodesta 2005 alkaen. Kilpailussa palkitaan yrityksiä, jotka ovat saavuttaneet merkittäviä liiketoimintahyötyjä onnistuneen SAP-implementaation avulla. Se myös jakaa tunnustusta SAP-kumppaneille, jotka ovat tukeneet asiakasyrityksiä niiden järjestelmähankkeissa. Wärtsilän kumppanina toimi Neomore Consulting, HKScanin Bilot Consulting ja YIT:n Gavdi.

Menestyäkseen SAP Quality Awards -kilpailussa yritysten on täytettävä mahdollisimman hyvin SAP:n 10 laatuperiaatetta, mukaan lukien IT-hankkeen avainmittarit ja tulokset, kuten:

  • Laatu, kustannukset ja implementoinnin nopeus
  • Jatkuva asiakkaan henkilöstön sitouttaminen ja hyvä käyttökokemus
  • Liiketoiminnan moninaisten tavoitteiden saavuttaminen
  • Onnistunut hankkeen miehitys, hallintotapa sekä riskien ja muutoksenhallinta

“Wärtsilän ja HKScanin SAP-hankkeet ansaitsivat voittonsa selvästi. Wärtsilä otti käyttöön SAP Fiori -ratkaisun varastonhallintaan. Wärtsilä varmisti käyttöönottoprojektilleen laadukkaat resurssit heti hankkeen alusta alkaen. He myös toteuttivat projektin erittäin käytännönläheisen ja luovan lähestymistavan avulla varmistaen näin liiketoiminnan vahvan omistajuuden hankkeessa. Wärtsilän hanke todistaa sen, kuinka vahva sitouttaminen ja vastuun jakaminen luovat ketterät ja tehokkaat olosuhteet tietojärjestelmäprojektille”, sanoo SAP:n Suomen maajohtaja Taira Tepponen.

“HKScan voitti Innovation-sarjan hankkeella, jossa he ottivat käyttöön SAP Hybrid Cloud for Customer -ratkaisun tukemaan yhtiön myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja. HKScan fokusoi hankkeessa selkeisiin liiketoimintatavoitteisiin, muutoksenhallintaan ja viestintään. Tällä varmistettiin se, että käyttöönottoprojekti tuotti keskeiset hyödyt liiketoiminnalle”, Tepponen jatkaa.