>

SAP, Nokia ja Herz tarjoavat autoilijoille IoT-palveluja

Ohjelmistoyhtiö SAP esitteli Barcelonan Mobile World Congress 2017 tapahtumassa uuden IoT-ratkaisun nimeltä SAP Vehicles Network.

Se mahdollistaa auton käyttäjille erilaisia älykkäitä ja automatisoituja palveluja liittyen muun muassa autonvuokraukseen, pysäköintipalveluihin, tankkauspisteiden ja ruokapaikkojen paikantamiseen, pysäköinnin ja tankkauksen maksamiseen sekä integroituun navigointiin ja matkakulujen hallintaan. SAP on kehittynyt SAP Vehicles Networkiä yhteistyössä Nokian, Hertzin ja matkahallinnan sovellustoimittaja Concur Technologiesin kanssa.

SAP Vehicles Network antaa kaikille sitä käyttäville yrityksille mahdollisuuden tarjota uudenlaisia mobiilipalveluita autonkuljettajille ja matkustajille ja luoda siten uutta liiketoimintaa.

Nokialla on ollut tärkeä rooli SAP Vehicles Networkin kehityksessä. SAP, Hertz ja Concur ovat jäseninä Nokian perustamassa IoT-ekosysteemissä, jonka puitteissa yritykset kehittävät erilaisia IoT-ratkaisuja, kuten tässä tapauksessa SAP Vehicles Networkiä.

SAP Vehicles Network hyödyntää Nokian Intelligent Management Platform for All Connected Things (IMPACT) -teknologia-alustaa, joka kontrolloi ja hallinnoi tietoturvallisesti autoissa olevia sensoreita ja laitteita sisältäen mm. kuljettajakohtaisten asetusten ja viihdejärjestelmien personoinnin sekä ajoneuvon viestintäjärjestelmien automaattisen konfiguroinnin ilman Bluetooth-liitäntää. Nokia IMPACT IoT -alusta toimii yhdessä SAP Vehicles Networkin maksujärjestelmien kanssa pysäköinti- ja tankkauspalvelujen varmennuksen yhteydessä.

Hertzin tavoitteena yhteistyölle on ollut kehittää uusia palveluja autonvuokraajalle ja tarjota niitä heille eri sovellusten kautta. Tällaisia palveluja ovat muun muassa matkan ja matkareitin suunnittelu sekä autossa olevien järjestelmien personointi käyttäjäkohtaisesti. SAP:n omistama matkanhallinnan sovellustoimittaja Concur taas tarjoaa SAP Vehicles Networkin yrityskäyttäjille palvelut hallita ja raportoida matkakuluja, kuten pysäköinti- ja bensakuluja.

Verkottuneiden ajoneuvojen teknologiatoimittaja Mojio on myös liittynyt SAP Vehicles Networkiin. SAP ja Mojio kehittävät yhteistyössä automatisoituja pysäköinti- ja tankkauspalveluja kuljettajille. Kuljettaja voi esimerkiksi etukäteen varata parkkipaikan perustuen omaan kalenterimerkintään tai etsiä ja maksaa pysäköintipaikka reaaliaikaisesti.

SAP Vehicles Network on rakennettu SAP Cloud Platform -pilvialustalle ja se on osa SAP:n esineiden internetin SAP Leonardo -sovellusperhettä.

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen