>

HKScanin SAP-pilvihanke palkittiin yhtenä Euroopan parhaimmista – implementointikumppanina suomalainen Bilot

Ohjelmistoyhtiö SAP:n järjestämä SAP Quality Awards -kilpailu etsi jälleen parhaiten toteutettuja SAP-tietojärjestelmähankkeita Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueelle (EMEA).

Kilpailuun osallistui 258 SAP-hanketta eri puolilta EMEA-aluetta ja palkinnot jaettiin neljässä eri sarjassa. Suomalaisen ruokayhtiön HKScanin SAP-pilviratkaisuhanke valittiin Euroopan kolmen parhaimman joukkoon saaden hopeaa Cloud Innovation -sarjassa. HKScanin voittoisan hankeen implementointikumppanina toimi suomalainen IT-palveluyhtiö Bilot Oy.

Vuosittain järjestettävä SAP Quality Awards -kilpailu on jakanut tunnustusta menestyksekkäille SAP-järjestelmähankkeille jo vuodesta 2005 alkaen. Kilpailussa palkitaan yrityksiä, jotka ovat saavuttaneet merkittäviä liiketoimintahyötyjä onnistuneen SAP-hankkeen avulla. Kilpailu jakaa tunnustusta myös SAP-kumppaneille, jotka ovat tukeneet asiakasyrityksiä niiden järjestelmähankkeissa.

Menestyäkseen SAP Quality Awards -kilpailussa yritysten on täytettävä mahdollisimman hyvin SAP:n 10 laatuperiaatetta, mukaan lukien IT-hankkeen avainmittarit ja tulokset, kuten:

  • Laatu, kustannukset ja implementoinnin nopeus
  • Jatkuva henkilöstön sitouttaminen ja hyvä käyttökokemus
  • Liiketoiminnan moninaisten tavoitteiden saavuttaminen
  • Onnistunut hankkeen miehitys, hallintotapa sekä riskien ja muutoksenhallinta

“Uusimme HKScanissa CRM-prosessit, konsolidoimme asiakastiedon ja vähensimme manuaalista raportointia. Valitsimme SAP Hybris Cloud for Customer -ratkaisun kattamaan myynnin prosessit sisältäen muun muassa asiakashankinnan ja asiakas- ja kuluttajapalvelut. Tavoitteemme oli kasvattaa myyntiä, lisätä asiakastyytyväisyyttä ja parantaa tiedon läpinäkyvyyttä. Pilvipohjaisen ratkaisun käyttöönotto oli strateginen päätös TCO:n pienentämiseksi. Implementointikumppanimme Bilot suositteli meille SAP Cloud Implementation Methdodology and the Agile -kehitysmallia”, sanoo HKScanin Customer & Renewal Solutions -toiminnoista vastaava johtaja Katri Metsämäki.

“Tässä hankkeessa HKScan näytti Bilotin tukemana, kuinka korkeatasoinen implementointihanke toteutetaan. Hankkeen määrittelyt oli tehty selkeästi, sidosryhmät oli sitoutettu ajoissa mukaan hankkeeseen ja KPI:t olivat paikallaan hankkeen onnistumisen mittaamiseksi. Kilpailun tuomarit olivat erityisen vaikuttuneita siitä, kuinka projektitiimi toimi yhteistyössä liiketoiminnan kanssa. Tämä auttoi hankkeen kohdistamisessa uudelleen tilanteissa, joissa pilviratkaisu olisi eriytynyt liikaa liiketoiminnan tarpeista”, sanoo SAP Finland Oy:n maajohtaja Taira Tepponen.

“Olemme ylpeitä siitä, että HKScanin hanke sai tämän arvostetun palkinnon ja että Bilot vastasi sen implementoinnista. Olemme erityisen ilahtuneita siitä, että palkinto myönnettiin Cloud innovation -kategoriassa. Innovaatiot ovat oleellinen osa Bilotin toimintaa ja meillä on siitä osoituksena hyviä aikaisempia referenssejä. Edellisessä SAP Quality Award -kilpailussa asiakkaamme Containerships voitti pronssia pohjoismaisella tasolla. Kyseessä oli ensimmäinen SAP Cloud for Customer -ratkaisu koko Pohjoismaissa. Haluamme aina auttaa asiakkaitamme menestymään ja kasvattamaan liiketoimintaansa”, sanoo Bilotin toimitusjohtaja Mika Tanner.

Lisätietoja:

Katri Metsämäki, johtaja Customer & Renewal Solutions, HKScan

Puh: 0400 888 683

S-posti: katri.metsamaki@hkscan.com

Mika Tanner, toimitusjohtaja, Bilot Consulting Oy

Puh: 040 544 0477

S-posti: mika.tanner@bilot.fi

Taira Tepponen, maajohtaja, SAP Finland Oy

Puh: 040 778 6090

S-posti: taira.tepponen@sap.com

HKScan on johtava pohjoismainen ruokayhtiö. Konsernimme myy, markkinoi ja valmistaa korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa, niistä valmistettuja tuotteita ja valmisruokia vahvoilla tuotemerkeillä. Asiakkaitamme ovat vähittäiskauppa-, food service -, teollisuus- ja vientisektorit. Kotimarkkinamme kattavat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Baltian. Viemme tuotteita lähes 50 maahan. Vuonna 2016 HKScanin liikevaihto oli lähes 1,9 miljardia euroa ja työntekijöitä oli noin 7 300.

Bilot on vuonna 2005 perustettu ohjelmistotalo ja kasvuyritys. Bilot toteuttaa asiakkailleen raskaan sarjan kokonaisratkaisuja ja huomisen liiketoimintaympäristöjä jo tänään. Bilot tunnetaan kyvystään tunnistaa merkittävimmät innovaatiot sekä valmiudesta toteuttaa ne äärimmäisen laadukkaasti.

Bilot on henkilöstön omistuksessa ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa sekä Puolan Poznanissa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2015 15 MEUR ja sen palveluksessa on 120 alan lahjakkuutta, luovimpia ajattelijoita ja terävimpiä näkijöitä.