SAP ja Google laajentavat kumppanuuttaan

SAP kertoi Sapphire Now -tapahtumassa Orlandossa, että maaliskuussa julkistettu strateginen yhteistyö Googlen kanssa laajenee edelleen. SAP:n teknologia ja sovellukset saavat lisäsertifikaatit Googlen pilvialustalla, Google Cloud Platformilla (GCP).

Kumppanuus tähtää myös siihen, että SAP:n pilvialusta tulee maailmanlaajuisesti saatavilla GCP:n kautta. Yhtiöt tekevät jatkossa yhteistyötä ja integraatiota koneoppimisessa, esineiden internetissä (IoT), tiedon läpinäkyvyydessä sekä työn tuottavuudessa.

SAP ja Google ovat nyt sertifioineet SAP NetWeaver -teknologia-alustan GCP:llä ja näin mahdollistaneet sen, että organisaatiot voivat ajaa SAP S4/HANA- ja SAP Business Warehouse -sovelluksia Googlen pilvialustalla. Lisäksi yritykset julkistivat SAP HANA -tietokannan yleisen saatavuuden ja sertifioinnin suuremmissa skaalauksissa GCP:llä.

Google ja SAP suunnittelevat kiihdyttävänsä asiakkaidensa digitaalista liiketoiminnan transformaatiota älykkäillä sovelluksilla. Niitä ovat muun muassa keskustelevat sovellukset, jotka ohjaajat käyttäjiä kompleksisten työnkulkujen ja transaktioiden läpi ja vastaavat käyttäjien yrityksiin liittyviin kysymyksiin. Tavoitteeseen pääsemiseksi yhtiöt yhdistävät SAP:n liiketoimintaprosessien osaamisen Googlen koneoppimisen palveluihin, kuten Translateen ja Speech-käyttöliittymiin sekä koneoppimisen avoimen lähdekoodin kirjastoon, TensorFlow’hun.

Google ja SAP haluavat kannustaa kumppaneitaan rakentamaan älykkäitä sovelluksia käyttämällä SAP HANAn express editionia Googlen pilvialustalla. Niinpä ne julkistivat kilpailun älykkäille sovelluksille, Intelligent App Challengen.