>

Microsoft ja SAP laajentavat yhteistyötään

Microsoft ja SAP kertoivat yhdistävänsä ratkaisujaan yritysasiakkaille tarjoten selkeän ja turvallisen polun liiketoimintainnovointiin pilvipalveluiden avulla. Yritykset kertoivat myös käyttävänsä toistensa pilviratkaisuja sisäisesti. Yhtiöt tekevät kaiken yhteistoiminnassa: suunnittelevat ratkaisut, menevät markkinoille sekä tuottavat tukipalvelut.

SAP HANA Enterprise Cloud – SAP:n hallinnoitu yksityispilvi – Microsoftin julkisen pilvipalvelu Azuren päällä mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat ajaa SAP:n toiminnanohjausjärjestelmäpaketti S/4HANAa tietoturvallisessa, hallinnoidussa pilvessä. Kun liiketoimintakriittiset järjestelmät siirretään pilveen, asiakassuhteita voidaan hallita ja työntekijöitä palvella paremmin. Lisäksi toimintaa voidaan virtaviivaistaa sekä luoda uusia liiketoimintamalleja, tuotteita ja palveluita. Tutkimusyhtiö Gartnerin* mukaan kaksi kolmesta liiketoimintapäättäjästä uskoo, että heidän yrityksensä on pysyttävä digitalisaation tahdissa kilpailussa selvitäkseen.

Microsoft käyttää myös S/4HANAa Azuressa omien sisäisten talousprosessiensa hoitamiseen. SAP siirtää tärkeimmät sisäiset bisneskriittiset järjestelmänsä Azureen. Lisäksi SAP Ariba, pilvipohjainen verkkoratkaisu ostajille, käyttää tällä hetkellä Azurea ja tutkii, voiko sitä käyttää laajemmin ostosovelluksissa.

”Koska teknologia muuttaa jokaisen yrityksen ja jokaisen toimialan, organisaatiot etsivät oikeita alustoja ja luotettuja kumppaneita, jotka voivat kiihdyttää niiden digitaalista muutosta”, sanoo Satya Nadella, Microsoftin pääjohtaja. ”Rakentaessamme yhteistyötämme SAP:n ja Microsoftin välillä edelleen, voimme valjastaa käyttöön toistemme tuotteet ei vain omien organisaatioidemme käyttöön, vaan vahvistamaan yritysasiakkaidemme toimintaa liiketoimintakriittisissä sovelluksissa ja työkuormissa.

“Viemme kumppanuutemme seuraavalla tasolle tällä uudella toiminnallisuudella, joka ajaa S/4HANAa Microsoftin Azure-ympäristössä”, sanoo SAP:n pääjohtaja Bill McDermott. ”Maailman merkittävät yritykset luottavat Microsoftiin ja SAP:iin, ja yhdessä voimme auttaa yhtiöitä olemaan voittajia niiden asiakkaiden kasvattaessa kysyntäänsä voimakkaasti.”

SAP:n ja Azuren asiakkaita ovat mm. The Coca-Cola Company, Columbia Sportswear Company, Coats ja Costco Wholesale Corp, joiden lausunnot yhteistyöstä löytyvät alkuperäisestä tiedotteesta.

 

About Microsoft:

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) is the leading platform and productivity company for the mobile-first, cloud-first world, and its mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more.

*Gartner, Smarter with Gartner, Embrace the Urgency of Digital Transformation, Oct. 30, 2017, https://www.gartner.com/smarterwithgartner/embrace-the-urgency-of-digital-transformation/