>

Suomen SAP järjestää koodauskoulun kahdelle peruskoululuokalle Espoossa

Ohjelmistoyhtiö SAP järjestää huomenna, 8.11.2017, koodauskoulun Espoon Toppelundin koulun 5. ja 6. luokalle. Koodauskoulu järjestetään yhteistyössä hackathoneja järjestävän Junctionin kanssa.

Molemmille luokille järjestetään oma workshop, jossa opetetaan koodauksen perusteita. SAP järjestää koodauskoulun Suomessa ensi kertaa ja Espoon pilotin jälkeen kokeilun toivotaan jatkuvan ensi vuonna.

Koodauskoulu on osa SAP:n globaalin CSR- eli hyvän yrityskansalaisuuden hankkeita. Aiemmin SAP on tehnyt Suomessa omia paikallisia hyväntekeväisyystoimia. Suomen uudessa koodauskoulussa on kyse tavoitteellisesta CSR-ohjelmasta, jossa halutaan luoda omia ohjelmallisia perinteitä paikallisesti ja johdonmukaisesti niin, että ne hyödyttävät suomalaista yhteiskuntaa ja että koodaus saataisiin laajemmin kouluopetukseen mukaan.

Myös globaalisti SAP:n CSR-toiminta keskittyy paljolti nuoriin ja lapsiin. Tämän päivän verkottuneessa maailmassa it-taidot takaavat pääsyn moderniin yhteiskuntaan. SAP tukee innovatiivisia koulutushankkeita, jotka auttavat nuoria tavoittelemaan uraa tieteen, tietotekniikan sekä yrittäjyyden parissa.

”Juuri tällaisella ala-asteikäisille suunnatulla koodauskoululla halutaan innostaa lapsia ja nuoria it-alalle jo ennen varsinaista it-koulutusta, jonka oppilas voi valita vasta jatko-opiskeluissa”, sanoo SAP Finlandin maajohtaja Taira Tepponen.

”Kilpailevia aloja on paljon ja siksi SAP haluaakin tuoda it-alan lähemmäksi koululaisia ja tutustuttaa heidät tietotekniikkaan jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Teknologiainnovaatiot ovat mitä suurimmassa määrin ratkaisu suurimpiin sosiaalisiin ongelmiin globaalisti. Tästä ovat esimerkkinä kehittyvissä maissa käytettävät pankkipalvelut tai väärennetyt malarialääkkeet paljastava puhelinsovellus”, Tepponen jatkaa.

Junction:

Junction on vuosittain Helsingissä järjestettävä kaksipäiväinen koodaustapahtuma eli hackathon, joka tuo yhteen kotimaiset ja ulkomaiset huippukoodarit, startupit, suuryritykset ja median eri puolilta maailmaa. Junction 2017 järjestetään tänä vuonna marraskuussa Espoon Dipolissa. Samalla Junction pyrkii rakentamaan Helsingistä Euroopan teknologia- ja osaajakeskittymän, joka houkuttelee osaajia ja kasvuyrityksiä eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on kansainvälisesti siten poikkeuksellinen, että sen järjestää voittoa tavoittelematon ja opiskelijavetoinen yhteisö.
Lisätietoja: hackjunction.com