>

SAP yhdeksi perustajajäseneksi globaaliin Value Balancing Allianceen – Organisaatio auttaa yrityksiä mittaamaan sosiaalista vaikutustaan ja riippuvuuksiaan

Ohjelmistoyhtiö SAP kertoi liittyneensä Value Balancing Allianceen (VBA), voittoa tavoittelemattomaan organisaatioon, yhtenä perustajajäsenenä. VBA auttaa yrityksiä mittaamaan niiden sosiaalista vaikutusta ja toisaalta riippuvuuksia yhteiskunnassa.

Liittouman tavoitteena on luoda standardi yritysten yhteiskuntaan antaman ympäristö- ja ihmisarvon sekä sosiaalisen ja taloudellisen arvon mittaamiselle ja julkistamiselle.

10 vuoden kestävän kehityksen matkallamme olemme johdonmukaisesti noudattaneet ajatusta, että sosiaalinen, ympäristöön liittyvä ja taloudellinen suorituskyky ovat sidoksissa toisiinsa”, sanoo Daniel Schmid, SAP:n kestävästä kehityksestä vastaava johtaja. ”Yhdistykseen liittymällä voimme tehdä työtä samankaltaisten yhtiöiden kanssa ja myös levittää ajatusta laajemmalle.”

VBA:n perusti kesäkuussa 2019 kahdeksan kansainvälistä yhtiötä: BASF, Deutsche Bank, LafargeHolcim, Novartis International, Philip Morris International, Robert Bosch, SK Holdings ja SAP. Liittoumaa tukevat Deloitte, KPMG International Cooperative, Organisation for Economic Co-operation and Development, arvostetuimmat yliopistot ja hallitusten sidosryhmät, kansalaisyhteisöt ja strandardointiorganisaatiot. VBA toivoo, että mahdollisimman moni yritys liittyisi mukaan.

SAP pyrkii muuttamaan tavan, jolla yritykset mittaavat ja arvottavat niiden sosiaalista vaikutusta, riippuvuuksia arvoketjussa ja rahallista vaikutusta yrityksen arvoon.

Value Balancing Alliancen yhteiset tavoitteet ovat:

  • Standardoida laskelmat, varmistaa metodien vertailtavuus, aloittaa hallinnan pilottiprojekti ja julkistaa työn tulokset kolmen vuoden sisällä.
  • Lisätä businesspäätösten sekä arvon luomisen ja menetyksen läpinäkyvyyttä.
  • Tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa raamien kehittämiseksi kirjanpidolle.
  • Siirtää painopiste voiton maksimoinnista arvon luomiseen.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote on täällä.