>

​SAP:n pohjoismaiseen operatiiviseen johtoon Helle Dochedahl

Liiketoimintaratkaisujen toimittaja SAP nimittää tanskalaisen Helle Dochedahlin uudeksi Pohjoismaiden ja Baltian COO:ksi eli operatiiviseksi johtajaksi. Hän aikoo keskittyä yritysten diversiteettiin eli monimuotoisuuteen sekä merkityksellisyyteen työpaikalla. Näitä asioita tarvitaan liiketoiminnan menestymiseen ja ihmisten hyvinvointiin jatkossa.

Helle Dochedahl on ollut SAP:n palveluksessa 26 vuotta ja hän siirtyy nyt SAP:n eteläisen Euroopan organisaatiosta pohjoiseen aloittaen Chief Operating Officerina lokakuun 1. päivänä.

Uudessa positiossa Dochedahl varmistaa SAP:n sisäisten prosessien ja toiminnan sujuvuuden lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Lisäksi hän pitää huolen siitä, että työntekijät voivat hyvin ja pystyvät suoriutumaan tehtävistään parhaalla mahdollisella tavalla niin, että yhtiön pohjoismainen organisaatio voi päästä hyviin tuloksiin.

Helle Dochedahl toimi edellisessä positiossa EMEA (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka) South Presalesin johtajana. Hän toivoo voivansa tuoda enemmän monimuotoisuutta pohjoiseen organisaatioon. Organisaatio ei voi levätä laakereillaan, vaan on oltava koko ajan askelen edellä muita.

”Kun ajattelemme diversiteettiä tänä päivänä, monet ajattelevat edelleen vain ikää ja sukupuolta, mutta diversiteetti tarkoittaa paljon muutakin. Kyse on kulttuureista, maista, uskonnosta ja siitä, miten meidät on kasvatettu. En halua keskittyä monimuotoisuuteen, koska se sattuu olemaan poliittisesti korrektia, vaan koska uskon meidän kykenevän parempaan liiketoimintaan peilatessamme itseämme toisia vasten”, sanoo Dochedahl.

Asiakkaille arvoa, ei vain ratkaisuja

Dochedahl, joka aloitti uransa SAP:lla 1993, on ollut rakentamassa yhtä maailman suurimmista yritysohjelmistojen valmistajista – alkaen käsinkirjoitettujen vouchereiden käsittelystä vastaanotossa päätyen yhtiön tänä päivänä globaalisti tarjoamiin, tekoälypohjaisiin ratkaisuihin. Saksassa perustettu yhtiö on ollut markkinoilla yli 45 vuotta ja yli 77 % kaikista maailman transaktioista kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta.

Helle Dochedahl sijoittuu Tanskaan, josta hän matkustaa mielellään eri puolille maailmaa oppimaan uusia asioita uusilta ihmisiltä ja uusista kulttuureista. Jos hän ei pysty tapaamaan työntekijöitä fyysisesti, hän ottaa mieluummin video- kuin tavallisen puhelun ollakseen lähempänä työntekijöitään ja tiimejä. Juuri ihmisten välinen etäisyys on tärkeä asia Dochedahlille.

”Uudessa positiossani haluan tehtä työtä asiakkaidemme hyväksi ja tarjota enemmän kuin pelkkää teknologiaratkaisua tai -alustaa. Meidän pitää myös olla luotettu neuvonantaja ja kirkastettava se arvo, jonka ohjelmistoratkaisumme tuovat asiakkaalle. Tunnistamme arvon olemalla lähellä asiakkaitamme päivittäisessä työssä. Vien tämän johtamisfilosofian mukanani päivittäiseen työhöni ja pyrin tekemään Pohjoismaista ja Baltiasta SAP:n parhaan liiketoimintayksikön”, sanoo Helle Dochedahl.