>

Puhtaammat meret 2030 mennessä – SAP liittyy WEF:n yhteisöön taistelemaan muovia vastaan

SAP kertoi Davosissa liittyneensä World Economic Forumin Global Plastic Action Partnership -yhteisöön, joka on päättänyt saada aikaan puhtaammat meret vuoteen 2030 mennessä.

Jotta voitaisiin vähentää muovin päätymistä mereen, tarvitaan yhteistyötä eri toimialojen kesken, paljon dataa ja tietoa sekä älykkäitä teknologioita. Tätä tavoitetta tukeakseen SAP aikoo tuoda markkinoille seuraavan vaiheen Plastics Cloudistaan. Ratkaisua hyödyntämällä yritykset voivat siirtyä nopeasti kertakäyttöisen muovin vaihtoehtoihin, suunnitella kierrätystään, investoida infrastruktuuriin materiaalien keräämistä varten sekä varmistaa parempi kuluttajakokemus.

”SAP on sitoutunut merien merkittävään puhdistamiseen vuoteen 2030 mennessä”, sanoo Christian Klein, SAP:n toinen pääjohtaja ja hallituksen jäsen. ”Haluamme päästä tähän tavoitteeseen yhdessä asiakkaidemme, kumppaneidemme, kansalaisjärjestöjen sekä hallitusten kanssa. Tarjoamme heille työkaluja, näkemyksiä ja ratkaisuja jätteen eliminoimiseksi ja resurssitehokkuuden maksimoimiseksi. Myös useat asiakkaamme ovat tehneet sitoumuksia puhtaamman planeetan puolesta. Tuemme heitä näiden kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamisessa ja yhdessä voimme kiihdyttää siirtymistä säilyttävään ja uudistavaan talouteen”, Klein jatkaa.

Tavoitetta alleviivatakseen SAP on päivittänyt Plastics Cloud -ratkaisunsa, jonka avulla yritykset pyrkivät valmistamaan tuotteita vastuullisemmin. Ne tarjoavat maailmanlaajuista näkemystä siihen, miten eri materiaaleja käytetään ja niistä luovutaan. Tämä tuki pohjautuu paikallisiin kierrätysinfrastruktuureihin ja toimintaperiaatteisiin kaikissa kaupungeissa, alueilla ja valtioissa. Näin ne voivat laskea tarkemmin, mikä vaikutus suuremman kierrätys- ja pakkausmateriaalin käytöllä on ympäristöön ja liiketoimintaan. SAP:n ohjelmistot auttavat lisäksi yrityksiä mukautumaan muuttuviin säännöksiin, kuten laajennettu tuottajavastuu, sekä pysyä ajan tasalla paikallisista markkinoista, globaaleista standardeista ja parhaista käytännöistä.

Uusi Plastics Cloud -tarjonta on sidoksissa secondary materials marketplaceen Ariba Networkissa eli kierrätettyjen materiaalien markkinapaikkaan. Se yhdistää pakkaus- ja kuluttajatuoteyhtiöt kierrätetyn muovin ja muovin korvikkeiden uusiin lähteisiin.

Kuluttajat, lainsäätäjät, sijoittajat ja työntekijät kannustavat yhdessä yritykset vastuulliseen kasvuun. Asiakas- ja kuluttajakokemusten hallintaan erikoistunut SAP-yhtiö Qualtrics teki laajan globaalin tutkimuksen World Economic Forumin kanssa ymmärtääkseen paremmin niitä kokemuksia, joita kansalaisilla eri puolilla maailmaa on kestävästä kehityksestä, mukaan lukien muovin käyttö. Muoviin liittyvä ykköshuolenaihe oli sen haitallinen vaikutus meriin ja merelliseen elämään.

SAP kuuluu osana poliitikoiden, kansalaisjärjestöjen, sosiaalisten ryhmien ja suurten yritysten muodostamaan kasvavaan liikkeeseen, joka tekee yhdessä työtä luodakseen säilyttävän ja uusiutuvan talouden. Globaalit johtajat SAP:lta, Coca-Cola Companylta, The Ellen MacArthur Foundationista ja World Wildlife Fundista keskustelivat visioistaan muovista vapaan meren aikaansaamiseksi World Economic Forumin vuosittaisessa kokouksessa Davosissa, Sveitsissä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote on luettavissa täällä.

Lisätietoja:

Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
taina.kaitala@manifesto.fi
+358 50 372 3406

Susanne Kapfer
SAP Pohjoismaat
susanne.kapfer@sap.com
+46 733 587798
+46 733 587 798

SAP on SAP HANAn® päällä toimiva pilvipalveluyritys, joka on yrityssovellusohjelmistojen markkinajohtaja. Yhtiö auttaa erikokoisia yrityksiä kaikilla toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin: 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yli 425 000 julkishallinnon ja yritysasiakasta voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland