SAP Finland Uutiset

SAP panostaa selkeyteen ja asiakkaiden valinnan vapauteen – Ydinjärjestelmä S/4HANAa tuetaan vuoden 2040 loppuun saakka ja SAP Business Suite 7:ää vuoteen 2030

SAP SE (NYSE: SAP) kertoi tänään, että se sitoutuu tukemaan SAP S/4HANA -ratkaisua vuoden 2040 loppuun saakka. Samalla SAP tarjoaa ylläpitoa SAP Business Suite 7:n tärkeimmille sovelluksille* vuoden 2027 loppuun asti ja optiona laajennettua ylläpitoa vuoden 2030 loppuun saakka.

”Asiakkaamme kertovat meille SAP S/4HANAn olevan heidän tulevaisuuden valintansa ja he odottavat meiltä pitkän tähtäimen sitoutumista tähän alustaan”, sanoo Christian Klein, SAP:n toinen pääjohtaja ja hallituksen jäsen. ”Asiakkaillamme on meneillään tärkeitä liiketoiminnan transformaatioita, joita he vievät eteenpäin tämän ratkaisun avulla, minkä käyttäjäyhdistyksemme vahvistavat. Tuore Amerikan käyttäjäyhdistyksen tutkimus ei kertonut yhdenkään asiakkaan jäävän SAP S/4HANA -migraation ulkopuolelle. Lisäksi saksalaisen kielialueen käyttäjäyhdistys kertoo vastikään julkaistussa tutkimuksessaan, että asiakkaiden investoinnit S/4HANAan ovat lisääntyneet merkittävästi. Vastauksena tähän ja asiakkaidemme valinnan vaatimuksiin tarjoamme heille nyt joustavuutta SAP S/4HANAn tarjoamien mahdollisuuksien kautta. Joustavuudella on tarkoitus heijastaa asiakasprojektien erilaista tahtia ja projektien monimutkaisuutta”, Klein jatkaa.

SAP:n tuoteohjausryhmän hallituksen jäsen Thomas Saueressig lisäsi: ”SAP S/4HANA on asiakkaidemme tulevaisuuden arkkitehtuuri ja alusta. SAP on sitoutunut asiakkaidemme menestykseen ja valinnan vapauteen. Pidennetty ylläpitoaika tuo asiakkaille lisää läpinäkyvyyttä ja luottamusta. Vuoden 2019 kasvumme vahvistaa S/4HANA-strategiamme suunnan ja kysynnän laajuuden.”

Joustavuutta transformaatioon

SAP S/4HANA on seuraavan sukupolven älykäs ratkaisu, joka mahdollistaa siirtymisen digitaaliseen, älykkääseen yritykseen. Tämä intelligent enterprise pohjautuu parhaimmille käytännöille ja tekoälyyn perustuvaan automaatioon. Samalla se tasoittaa tietä pilveen ja hybridiarkkitehtuureihin tuoden mukanaan melkoisen määrän ympäristön yksinkertaistamista ja pienempiä omistamisen kokonaiskustannuksia. Yli 13 800 asiakasta on jo valinnut SAP S/4HANAn ja tuhannet ottavat ratkaisun aktiivisesti käyttöön muokatakseen liiketoimintansa uuteen malliin ja älykkääksi. Aiemmin mainittujen käyttäjäyhdistysten, Americas’ SAP Users’ Group (ASUG) ja German-Speaking User Group (DSAG), tuoreet tutkimukset kertovat asiakkaiden investointien merkittävästä kasvusta uuteen ratkaisuun. DSAG:n mukaan yli 49 % asiakkaista aikoo siirtyä SAP S/4HANAan seuraavan kolmen vuoden aikana. ASUG raportoi, ettei yksikään asiakas aio jäädä migraation ulkopuolelle.

SAP tukee muutosta erilaisten tarjousten, palveluiden ja työkalujen tarjonnalla sekä it-palveluntarjoajien laajalla ekosysteemillä. Ne ovat tarjonneet SAP:n ratkaisuja menestyksekkäästi innovoiden ja kasvaen yli 40 vuoden ajan.

Asiakkaiden, käyttäjäyhdistysten, kumppaneiden ja toimialan muiden vaikuttajien kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta SAP voi sitoutua S/4HANA-migraatioon vuoden 2040 loppuun saakka. Lisäksi yhtiö sitoutuu Business Suite 7:n pidempään tukeen. Näin asiakkaat ovat vapaampia innovoimaan liiketoimintaprosessinsa mahdollisimman joustaviksi ja samalla olemassa olevat investoinnit ovat turvassa.

”SAP S/4HANAan digitaalisessa transformaatiossaan sitoutuvat asiakkaat tarvitsevat kumppanin, joka on yhtä lailla sitoutunut tukemaan innovointia yli heidän liiketoimintarajojensa ja prosessiensa. Kun asiakkaille on taattu siirtyminen tuestusti S/4HANAan vuoden 2040 loppuun asti, he voivat suunnitella tulevaisuuttaan luottavaisin mielin”, sanoo Joshua Greenbaum, Enterprise Applications Consultingin pääarkkitehti. ”Nämä asiakkaat tarvitsevat myös joustavuutta transformaationsa huolelliseen suunnitteluun niin, että käynnissä olevat liiketoimintaprosessit eivät keskeydy. Business Suite 7:n pitkitetty ylläpitoaikataulu on tärkeä liike SAP:lta. Asiakkaiden tahti siirtymisissä vaihtelee ja on tärkeää tukea olemassa olevia SAP Business Suite -ohjelmistoprosesseja synkronoituna asiakkaiden liiketoimintatransformaatioon. Se on tärkeää asiakkaiden menestymisen kannalta”, Greenbaum jatkaa.

Valinnanvapaus ja investointien suojelu

SAP tarjoaa vielä kaksi vuotta tukea SAP Business Suite 7:n tärkeimmille sovelluksille. Tämän vaiheen aikana SAP jatkaa asiakkaille tärkeiden tukiominaisuuksien toimittamista. Sopimuksiin ei tule muutoksia eikä mitään ylimääräisiä maksuja peritä. Tämän vaiheen jälkeen SAP tarjoaa asiakkaille valinnanvapautta jatkoa ajatellen eli miten he haluavat Business Suite 7:n tuen järjestettävän vuoden 2028 jälkeen:

”SAP-asiakas, joka haluaa kasvattaa ja kiihdyttää liiketoimintaa, poistaa tehottomuutta ja teknistä vanhanaikaisuutta sekä hyödyntää viimeisimpiä SAP-ohjelmistojen ominaisuuksia, on voinut siirtyä SAP S/4HANAan. Tämänpäiväisten uutisten valossa uskomme silti edelleen, että asiakkaiden on syytä edetä niin nopeasti ennen deadlinea kuin mahdollista”, sanoo Geoff Scott, ASUGin pääjohtaja. ”Päätöksen ”yrityksen tulevaisuuden ERP:stä” ei pitäisi keskittyä vain S/4HANAn tekniseen päivitykseen, vaan siihen, miten parhaiten varautua yrityksen tulevaisuuden liiketoimintaan. Tämä julkistus ei ole signaali hidastamiselle. Nyt on aika aloittaa suunnittelu ja siirtyä eteenpäin niin, että asiakkaat voivat saada käyttöönsä liiketoiminnallisen arvon SAP:n lähihistorian tärkeimmästä teknologisesta muutoksesta”, jatkaa Scott.

Michael Kleinemeier, SAP:n digitaalisten liiketoimintapalveluiden hallituksen jäsen, huomauttaa: ”Olemme määrätietoisesti viemässä osaltamme asiakkaitamme menestykseen. Sitoutumisemme SAP Business Suite 7:ään ja pitkäkestoinen tuki S/4HANAlle on tämän asian ytimessä tuoden asiakkaille valinnan mahdollisuuden sekä joustavuutta heidän valitessaan oikean polun tulevaisuuteen. Kiitämme asiakkaitamme ja erityisesti käyttäjäyhdistyksiämme vahvasta yhteistyöstä tämän toteuttamisessa.”

Lisätietoja: SAP Support Portal

Alkuperäinen englanninkielinen lehdistötiedote

Lisätietoja:

Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
taina.kaitala@manifesto.fi
+358 50 372 3406

Susanne Kapfer
SAP Pohjoismaat
susanne.kapfer@sap.com
+46 733 587798
+46 733 587 798

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yli 440 000 julkishallinnon ja yritysasiakasta voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland

 

 

 

Exit mobile version