>

Miten uuden pilvipohjaisen HR-alustan käyttöönotto mahdollisti Metsolle modernien HR-prosessien ja työkalujen rakentamisen kansainvälistä kasvua tukemaan?

Henkilöstöhallinto modernisoitiin 10 kuukauden aikana kerralla 52 maassa, joissa työskentelee 14 000 ihmistä.

Metson aiemmin käyttämä, perinteinen HR-ratkaisu korvattiin uudella pilvipohjaisella ratkaisulla, koska yhtiö halusi vähentää esimiesten ja työntekijöiden käytössä olevien työkalujen määrää ja samalla vähentää sovellusten käyttökustannuksia, modernisoida integraatiot ja vähentää tietojärjestelmäympäristön monimutkaisuutta. SuccessFactors Employee Centralin implementointi viimeisteli vuonna 2014 alkaneen kokonaisprojektin (yhtiössä nimellä Metso PeoplePoint Program), jossa muu HR oli siirtynyt vaiheittain SuccessFactorsin käyttöön. Nyt sinne saatiin siirrettyä ydinprosessit eli perus-HR masterdata. SuccessFactors Employee Central -moduulin implementoinnin lisäksi se integroitiin viiteen palkanmaksujärjestelmään ja kolmeen muuhun järjestelmään SAP HANA Cloud -alustalla. Lisäksi luotiin sisäiset integraatiot SF Employee Centralin ja SF Recruiting- sekä SF Succession -moduulien välille.

Uudesta ratkaisusta hyötyvät kaikki työntekijät, päälliköt ja HR eli yhteensä yli 14 000 työntekijää kaikissa Metson 52 toimintamaassa.

Siirtyminen SAP SuccessFactors Employee Central -moduulin käyttöön Pasafinin tuella on tuonut Metsolle:

  • Kustannushyödyt: Vanhan järjestelmän sovellusten ja lisenssikustannusten jäätyä pois kustannushyödyt saavutettiin välittömästi. Järjestelmän takaisinmaksuaika kustannushyötyjen pohjalta laskien on arviolta kuusi vuotta, mutta vaihtoehtoiset, vanhan järjestelmän vaatimat kehityskustannukset mukaan laskettuna kolme vuotta.
  • Modernisointi: integraatioiden ja koko HR-järjestelmäympäristön modernisointi helpottaa yrityksen kasvustrategioiden toteuttamista, kuten yritysostoksien yhteydessä tapahtuvaa järjestelmäharmonisointia ja HR-prosessien yhteensovittamista.
  • Läpinäkyvyys: Tarkempi gdpr-säännösten noudattaminen kustannustehokkaammin aiempaan HR-ratkaisuun verrattuna. Työntekijät voivat itse tarkastella ja päästä käsiksi omaan dataansa järjestelmässä, joten erillisiä gdpr-raportteja henkilökohtaisesta datasta ei enää tuoteta.
  • Päivitykset: SuccessFactors huolehtii automaattisesti pilvipalveluna siitä, että tuote on aina viimeisin versio, joka noudattaa lakia ja gdpr-säädöksiä.
  • UI: Yhdistetty käyttäjärajapinta esimiehille ja HR-ammattilaisille niin, että he voivat työskennellä yhdessä ainoassa HR-sovelluksessa sen sijaan, että käytössä olisi kolme erilaista järjestelmää. Kansainvälisessä yrityksessä tämä on erittäin tärkeä asia.
  • Kehittäminen: Employee Centralia kehitetään koko ajan SAP SuccessFactorsilla, mikä mahdollistaa ”ikivihreän” alustan. Vanha HR olisi vaatinut järeää kehittämistä ja päivityksiä pysyäkseen ajan tasalla. Yhtenä tärkeänä osa-alueena kehittämisessä ovat uudet tehokkaat analytiikkatyökalut.

”Projekti saatiin päätökseen täysin ajallaan ja kustannukset jäivät jopa hieman alle arvioidun. Tämä siitä huolimatta, että projektilla oli tiukka aikataulu ja haastavaa integrointia oli erittäin paljon. Projektin onnistumisessa auttoi se, että suurin osa projektitiimistä oli työskennellyt yhdessä jo aiemmin ja tunsi järjestelmän sekä tavan tehdä työtä yhtenä tiiminä vastuullisesti, joustavasti ja oikealla asenteella. Olemme erittäin otettuja ja onnellisia Nordic Quality Awards -voitosta Business Transformation -sarjassa ja lähdemme mielenkiinnolla mukaan alueelliseen finaaliin.” Hannele Järvistö, HR-johtaja, Metso Oyj

Yrityksen sijainti: Helsinki (hq)

Teollisuuden ala: Kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuus

Työntekijöitä: 15 800

Liikevaihto: 3,6 miljardia euroa (2019)

Tuotteet ja palvelut: Laitteet ja palvelut luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa.