>

SAP:n kirje asiakkaille liiketoiminnan jatkuvuudesta

Hyvä SAP:n asiakas,

pandemia-aikana olemme kaikki huolissamme perheidemme, kollegoidemme, asiakkaidemme, kumppaniemme ja ystäviemme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Monet ovat henkilökohtaisesti altistuneet koronavirukselle (COVID-19) tai nähneet sitä lähipiirissään. Samaan aikaan monet yhteisöt ympäri maailmaa tekevät kaikkensa hidastaakseen viruksen leviämistä.

Meillä on ollut ilo ja kunnia olla lähes 50 vuoden ajan luotettava kumppaninne kriittisissä liiketoimintaprosesseissa. Nykyisessä haastavassa tilanteessa haluamme kertoa lisätietoja siitä, kuinka turvaamme oman ja asiakkaidemme liiketoiminnan.

SAP:n vakuutus asiakkaille

SAP:n liiketoiminta-, tuki- ja pilvipalvelutiimit ovat kehittäneet ja dokumentoineet liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelmat reagoidakseen disruptiivisiin tapahtumiin, kuten COVID-19. Jatkuvuussuunnitelmat suojaavat työntekijöidemme terveyttä ja minimoivat vaikutukset palvelutoimituksiin asiakkaille.

SAP:n infrastruktuuria ja pilvipalveluita hoitavat tiimit ovat ryhtyneet seuraaviin toimenpiteisiin kaikissa SAP:n omistamissa ja yhteiskäytössä olevissa data centereissä:

  • Etätyö: Suurin osa tiimeistä voi tehdä työnsä etäyhteyksien kautta, mikä mahdollistaa työskentelyn normaalin työpaikan ulkopuolella suurimman osan ajasta. Insinöörimme eri puolilla maailmaa työskentelevät erillään ja etänä silloin, kun se on mahdollista pienentääkseen viruksen leviämisen mahdollisuutta. Työntekijät, joiden on oltava paikan päällä, soveltavat sosiaalisen etäisyyden ja hygienian käytäntöjä, jotka perustuvat terveysviranomaisten ja globaalin pandemiatyöryhmämme ohjeisiin.
  • Turvallisuus paikan päällä: Jos työtehtävä vaatii paikalla oloa (esimerkiksi työskentely datakeskuksissa), tehtävää suorittava henkilökunta viettää niissä vain vähimmäisajan, joka tehtävään tarvitaan. Lisäksi tiimit ovat ottaneet käyttöön kiertävät aikataulut vähentääkseen henkilökunnan määrää samassa lokaatiossa ja pitääkseen ihmiset erillään ryhmistä. SAP on hankkinut data centereihin myös suojakäsineitä ja hengityssuojaimia paikan päällä työskentelevien teknikoiden käyttöön.

o Desinfiointikäytännöt: Koulutetut ryhmät  hoitavat tarpeen mukaan desinfiointeja SAP:n datakeskuksissa, ja he ovat valmiina reagoimaan mahdollisissa infektiotapauksissa. Yhteiskäytössä olevissa data centereissä teemme yhteistyötä palveluntarjoajien kanssa varmistaaksemme, että he noudattavat kanssamme samoja standardeja. Näin varmistamme, että kaikki datakeskuksemme ovat mahdollisimman steriilejä.

o Kulku datakeskuksiin: Datakeskuksiin pääsy on rajattu vain operatiiviselle henkilöstölle tiukkojen hygieniakäytäntöjen mukaisesti.

  • Toimittajamme: Useat strategiset toimittajat tekevät yhteistyötä SAP:n kanssa ja olemme jatkuvassa vuoropuhelussa heidän kanssaan varmistaaksemme, että he noudattavat samanlaisia käytäntöjä tiimeissään ja ylläpitävät kanssamme samaa palvelutasoa. Tarkka aikataulutus ja toimistokäytännöt ovat tärkeitä henkilöstöresursseja toimittaville tahoille riskien vähentämiseksi. Lopuksi, ylläpidämme tietokantaa päivityksistä ja toimittajien palautteista varmistaaksemme sen, että pystymme nopeasti paikantamaan ja vahvistamaan heidän dokumentoimansa COVID-19-käytännöt.

SAP:n ylläpito- ja tukitoiminnoille on olemassa liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelmat, jotka aktivoidaan aina tarvittaessa. Olemme nyt aktivoineet nämä toimenpiteet maailmanlaajuisesti ilman häiriöitä palvelussa. Kaikki sisäiset järjestelmät, työkalut, näytöt jne. on suunniteltu etätyön mahdollistamiseksi. Myös SAP:n konsultointipalvelut toimivat yhtiön toimipisteistä käsin tai etäyhteydellä paikallisten ohjeiden mukaan ja kuunnellen asiakkaidemme toiveita.

Ohjeet työntekijöille

SAP on perustanut globaalin pandemiatyöryhmän, joka työskentelee yhdessä paikallisten kriisiryhmien ja terveysviranomaisten kanssa koordinoidakseen COVID-19- toimet ja ohjeistaakseen SAP:n henkilöstöä.

Merkittäviä toimia ovat muun muassa:

  • Kaikkia työntekijöitä pyydetään työskentelemään etäyhteydellä niin paljon kuin mahdollista; mahdollisuuksien mukaan SAP:n toimistot pysyvät avoinna.
  • Tiimien uudelleen järjestely tarvittaessa ja henkilöstön nimittäminen liiketoimintakriittisiin rooleihin / toimintoihin.
  • Maalis- ja huhtikuulle suunniteltujen fyysisten tapahtumien peruuttaminen tai lykkääminen sekä arviointi siitä, mitkä tapahtumat järjestetään virtuaalisesti.
  • Kaikkien työntekijöiden matkojen rajoittaminen. Mahdolliset poikkeukset määrittää SAP:n johto yhdessä asiakkaidemme kanssa neuvotellen, hallituksen määräysten mukaisesti.
  • Teemme vain liiketoimintakriittisiä matkoja huhtikuun loppuun asti. Kuten aina, nämä matkat ovat paikallisen lainsäädännön ohjeiden ja rajoitusten alaista.

Yllä olevien toimenpiteiden lisäksi SAP tarjoaa ratkaisuja, joiden avulla voidaan nähdä ja ja tukea liiketoimintoja ja henkilöitä, jotka tekevät työtä häiriintyneiden toimitusketjujen tai liikematkustuksen parissa tai jotka etsivät uusia työskentelytapoja koronaviruksen pahentuneiden vaikutusten seurauksena. Lue lisää täältä.

Elämme erittäin epävarmaa pandemian aikaa ja olemme sitoutuneet varmistamaan työntekijöidemme terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Ensisijainen tavoitteemme on säilyttää liiketoiminnan jatkuvuus, jota tarvitaan yli 440 000 asiakkaamme tukemiseen ja palveluun.

Tilanteen kehittyessä SAP-tiimisi ottaa sinuun mahdollisesti yhteyttä lisätuen merkeissä. Jos sinulla on tällä välin lisäkysymyksiä koronavirukseen liittyen, ole hyvä ja ota yhteyttä kontaktihenkilöösi SAP:lla.

Ystävällisin terveisin,

Steve Shute
Chief Operating Officer, SAP Customer Success

 

Alkuperäisen kirjeen voit lukea englanniksi täältä.