>

SAP nimitti uudet johtajat Pohjoismaihin ja Baltiaan

Marika Auramo johtamaan 14 maan EMEA North -aluetta.

SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian markkinoiden uudet johtajat aloittavat toimissaan 1. toukokuuta. Helle Dochedahl, entinen Pohjoismaiden operatiivinen johtaja, nimitetään SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian alueen toimitusjohtajaksi Marika Auramon tilalle, joka on ylennetty operatiiviseksi johtajaksi EMEA Northiin. Ari Pussisesta tulee SAP:n uusi Pohjoismaiden operatiivinen johtaja.

 Helle Dochedahl on nimitetty 1. toukokuuta alkaen SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian alueen toimitusjohtajaksi. Helle on SAP-konkari yli 25 vuoden kokemuksella ja toiminut Pohjoismaiden ja Baltian alueen operatiivisena johtajana vuodesta 2019 lähtien. Helle on tehnyt erittäin menestyksekästä yhteistyötä Pohjoismaiden toimitusjohtaja Marika Auramon kanssa ja ennen sitä toiminut useissa tehtävissä SAP:n Presales-tiimissä, esimerkiksi EMEA South -alueen varatoimitusjohtajana ja Center of Excellence- ja Presales-tiimien vetäjänä.

Toimitusjohtajana Helle Dochedahl tulee johtamaan noin 800 työntekijän tiimiä ja vastaamaan SAP:n pohjoismaisen markkinayksikön kaikista ratkaisuista, alustoista ja palveluista. Hänellä on tärkeä rooli SAP:n uudessa  Business-Transformation-as-a-Service-tarjoamassa nimeltään ”RISE with SAP” sekä pohjoismaisten että Baltianmaiden asiakkaiden siirtymän turvaamisessa SAP:n älykkääseen ERP-ratkaisuun, SAP S/4HANAan.

”Uskon vakaasti, että tiimityö ja monimuotoisuus ovat vahvat kumppanit menestyksen rakentamisessa, ja ne kannustavat ihmisiä odotukset ylittäviin suorituksiin. SAP:lla on oikea strategia, joka mahdollistaa arvon tuottamisen kaikenkokoisille yrityksille. Olen erittäin ylpeä voidessani viedä SAP Pohjoismaat ja Baltian uudelle aikakaudelle, jossa yritykset voivat uudistaa ​​liiketoimintaansa datasta saatavan näkemyksen pohjalta ja syntyä uudelleen älykkäinä yrityksinä. Älykkäät yritykset kiihdyttävät talouden kasvua ja kestävämpien liiketoimintamallien syntyä Pohjoismaissa ja Baltiassa”, kertoo toimitusjohtaja Helle Dochedahl, SAP Pohjoismaat ja Baltia.

Tanskalainen Helle tulee työskentelemään Kööpenhaminan toimistosta käsin ja on osa alueellista tiimiä, joka raportoi suoraan Rohit Nagarajanille, EMEA North -alueesta vastaavalle hallituksen puheenjohtajalle.

Ari Pussinen tulee korvaamaan Helle Dochedahlin pohjoismaisena operatiivisena johtajana jatkaen erittäin menestyvää yhteistyötä Pohjoismaista vastaavan toimitusjohtajan ja operatiivisen johtajan välillä. Helle ja Ari tulevat yhdessä ohjaamaan SAP Pohjoismaiden strategista asiakas- ja markkinakehitystä sekä johtamaan kaikkia asiakaskeskeisiä toimintoja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Viimeisten 10 vuoden aikana Ari on johtanut SAP Pohjoismaiden & Baltian pk-yrityssektoria.

”Tämä on SAP:lle on jännittävää aikaa. Monet yritykset kääntyvät nyt puoleemme kiihdyttääkseen digitaalista kehitystään ja edistääkseen liiketoimintaa koskevia muutosohjelmia. Olen erittäin iloinen voidessani varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen tuen kaikilta SAP:n tiimeiltä. Odotan tiivistä yhteistyötä Helle Dochedahlin kanssa taataksemme yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme matkan mahdollistamiseen kohti pilveä”, kertoo operatiivinen johtaja Ari Pussinen, SAP Pohjoismaat.

Ari Pussinen tulee työskentelemään SAP:n Helsingin toimipisteessä.

Marika Auramo on 1. huhtikuuta 2021 ottanut vastaan SAP EMEA North -alueen operatiivisen johtajan roolin. Alue pitää sisälläään Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Ranskan, Hollannin, Belgian, Tanskan, Grönlannin, Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan. Marika on menestyksekkäästi johtanut Pohjoismaiden ja Baltian alueita viimeisten kahden vuoden aikana Helle Dochedahl tukenaan. Marika on toiminut SAP:lla useissa alueellisissa ja maailmanlaajuisissa johtotehtävissä niin myynnin, palveluiden, toimialojen kuin tiedonhallinnankin alueilla sekä toiminut operatiivisena johtajana maailmanlaajuiselle Platform & Database -liiketoiminnalle ennen muuttamistaan takaisin Suomeen ja ryhtymistään SAP Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi.

”On aina vaikea päätös siirtyä eteenpäin sellaisten asioiden parissa työskentelystä, jota rakastaa. Minulla on ollut suuri etuoikeus työskennellä upean ja omistautuneen tiimin kanssa, mutta uskon kuitenkin osaamisen kehittämiseen ja asiakaslähtöisen ja monipuolisen kulttuurin edistämiseen, jossa jatkuva oppiminen ja sopeutuminen ovat avainasemassa. Näen keskeisenä osaamisen kiertämisen – kun työntekijöitä kannustetaan siirtymään urallaan eteenpäin ja ottamaan vastaan uusia vastuita, annamme uusia mahdollisuuksia myös muille lahjakkaille ihmisille SAP:lla”, kertoo operatiivinen johtaja Marika Auramo, SAP EMEA North.

Marika Auramo jatkaa työskentelyä SAP:n Helsingin toimipisteessä.

 

Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Tietoja SAP:sta

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.