>

SAP perustaa Pride@SAP Nordics -verkoston tukeakseen LGBTQI-yhteisöä

Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä LGBTQI-oikeuksien suhteen, mutta tehtävää on vielä paljon. SAP on käynnistänyt Pride@SAP Nordics -verkostohankkeen, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä Pohjoismaissa ja antaa työntekijöille mahdollisuuksia osallistua entistä enemmän LGBTQI-toimintaan. Samalla tavoitteena on myös rakentaa verkostoja alueen muiden yritysten kanssa.

 – Olemme työskennelleet monimuotoisuuden ja osallistamisen puolesta SAP:lla Pohjoismaissa jo vuosia, mutta Pride@SAP Nordics -hankkeen myötä toivomme, että entistä enemmän ihmisiä tulee mukaan sekä SAP:n sisältä että organisaation ulkopuolelta, sanoo Tiina Makkonen Suomen SAP:n hr-ratkaisumyynnistä.

Pride@SAP Nordics on käynnistynyt neljässä maassa. Yritysarkkitehti Michael Rebitzki-Vennhoff johtaa sitä Ruotsissa, hr-ratkaisumyynnin Tiina Makkonen Suomessa, asiakaskokemusjohtaja Arnold Jung Norjassa ja SAP Intelligent Spend Managementin vanhempi ratkaisukonsultti Tonie Wentzel Tanskassa.

Ohjelma on myös paalutettu sisäiseen johtamiseen, osin SAP:n uuden, toukokuussa aloittaneen toimitusjohtajan Helle Dochedahlin toimesta sekä osin paikallisten tukijoiden myötä. Heitä ovat Ruotsissa SAP:n palveluyksikön johtaja Johan Forssander, Suomessa Pohjoismaiden henkilöstöjohtaja Pekka Makkonen, Tanskassa toimitusjohtaja Jørn Bo Jacobsen ja Norjassa SAP Norjan toimitusjohtaja Stefano Holguin.

– SAP on jo varhaisessa vaiheessa ymmärtänyt monimuotoisuuden tukemisen tärkeyden osana menestystä ja innovatiivisuutta. Kannustamme ja vaalimme erilaisia näkökulmia ja koemme, että erilaisten kulttuuritaustojen, etnisyyksien, ikärakenteen, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteettien, fyysisten ja henkisten lahjojen ja elämäntilanteiden yhdistäminen on suuri rikkaus ja voimavara yritykselle. Ainoa tapa viedä yrityskulttuuria eteenpäin on se, että kaikki työntekijät tuntevat olonsa kotoisaksi, Tiina Makkonen sanoo.

Tavoitteena olla houkutteleva työpaikka

Pride@SAP -hanke aloitettiin SAP:n pääkonttorissa Walldorfissa Saksassa 20 vuotta sitten, jolloin yksittäiset työntekijät alkoivat kerätä tietoa ja vihjeitä alueen seksuaalivähemmistöjen puolesta puhuvista yhdistyksistä, urheiluseuroista, kirjakaupoista, baareista ja klubeista. Siitä lähtien verkosto on levinnyt ympäri maailman ja yli 100 000:a SAP:n työntekijää kannustetaan osallistumaan verkoston toimintaan. Globaali tavoite on, että SAP olisi mahdollisimman houkutteleva ja osallistava työnantaja.

Kulttuurisesti SAP on hyvin avoin, ja yrityksellä on ollut pitkään mm. sisäinen naisverkosto (SAP Business Women Network). Monimuotoisuuteen liittyviä kysymyksiä ohjaavat näiden verkostojen työntekijät johdon vahvalla tuella.

Verkostot Pohjoismaissa

Sisäinen Pride@SAP-työ on jo aloitettu Pohjoismaissa, mutta hankkeen vetäjät keskittyvät myös verkostojen rakentamiseen muiden yritysten kanssa. Hiljattain esimerkiksi kutsuttiin eräs SAP:n asiakas tapahtumaan keskustelemaan monimuotoisuuden painopistealueista yrityksessä.

Kööpenhaminassa järjestetään WorldPride 2021 12.–21. elokuuta samanaikaisesti Malmö Priden kanssa. Se on tärkeä tapahtuma Pride@SAP Nordicsille viestin viemiseksi eteenpäin sekä sisäisesti että ulkoisesti muille sidosryhmille.

– Tavoitteenamme on järjestää toistuvia aktiviteetteja, jotka houkuttelevat kollegoita ympäri Pohjoismaita, mutta tärkeää on myös pyrkiä katsomaan oman organisaation ulkopuolelle. Sisäisesti saamme runsaasti tukea johdolta, etenkin Helleltä, Tiina Makkonen sanoo.

Tiina Makkonen Suomen SAP:n hr-ratkaisumyynnistä

 

Lue lisää uutisia SAP Finlandin lehdistöhuoneessa ja SAP News Centerissä.
Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Tietoja SAP:sta 

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.