>

SAP rikastaa datalla Purjehdusliigan kilpailuja Suomessa ja Pohjoismaissa – Katsojakokemus paranee pandemian keskelläkin

Suomen Purjehdusliiga sekä muut pohjoismaiset purjehdusliigat käyttävät SAP Sailing Analyticsiä, yhtä maailman edistyneimmistä ratkaisuista lajin tarpeisiin.

SAP Sailing Analyticsin avulla on mahdollisuus seurata reaaliajassa, kuinka purjehtijat suoriutuvat sekä tarjota samanaikaisesti lajin faneille kiinnostavaa statistiikkaa, seurasivatpa he kilpailua sitten paikan päältä tai kotoa käsin. SAP:n ratkaisu on yksistään tänä vuonna käytössä yli 35:ssä pohjoismaisessa purjehduskilpailussa.

SAP:n natiivipilvipohjainen ratkaisu on kehitetty erityisesti kilpapurjehdusta varten. SAP Sailing Analyticsiä on käytetty yli 17 000 kilpailussa ja 400 tapahtumassa. Järjestelmäintekratioita on kirjautunut vuosittain miljardi kappaletta vuoden 2011 jälkeen. SAP Sailing Analytics auttaa purjehdusseuroja digitalisoimaan toimintaansa käyttämällä teknologiaa, joka on räätälöity lajin tarpeisiin.

Ratkaisu pohjautuu IoT:n, tekoälyyn, analytiikkaan ja muistinvaraiseen tietojenkäsittelyyn. Sen avulla pohjoismaiset purjehtijat, valmentajat ja purjehdusseurat voivat hallita omia kilpailujaan, samalla kun yleisö voi seurata kisan etenemistä ja saada reaaliaikaista tietoa, seurasivat he sitten kilpailua paikan päältä tai kotikatsomosta käsin. SAP Sailing Analytics tarjoaa live-tulosten lisäksi analyysejä ja raportteja kisan jälkeen, joka myötä entistä suurempi joukko ihmisiä pääsee osaksi purjehduskokemusta.

Hempelin maailmancup-sarjasta tuttu huipputeknologia virittää pohjoismaiset purjehdusliigat

SAP Sailing Analyticsiä on käytetty viimeisimmässä Hempel World Cupissa sekä Århusin vuoden 2018 Hempel Sailing World Championships -sarjoissa tuomaan purjehtijoille ja valmentajille parempaa dataa päätöksentekoon. Datan avulla voidaan analysoida kisan aikaista suoritusta, havaita toistuvia kaavoja, sekä löytää uusia keinoja pärjätä seuraavassa kisassa entistä paremmin.

Nyt tärkeimmät kisa-analyysit, esimerkiksi suoritetuista manöövereistä, purjehdituista etäisyyksistä ja voitokkaista purjehdusreiteistä ovat noin 150 000 purjehtijan ja valmentajan sekä 120 pohjoismaisen purjehdusseuran saatavilla. Reaaliaikaiset purjehdustietojen analysointi- ja tiedonlouhintamoottorit mahdollistavat datan analysoinnin eri aikaväleiltä ja näkökulmista. Kilpailun jälkeen saatavilla olevien raporttien avulla kisaa pääsee analysoimaan välittömästi sen loppumisen jälkeen.

”Uudet ratkaisut eivät ainoastaan ​​auta jokaista purjehtijaa parantamaan omaa suoritustaan ja nuoria lahjakkuuksia nousemaan huippujen joukkoon. Se tekee purjehduksesta myös houkuttelevampaa,” sanoo Suomen Purjehdusliigan projektivetäjä Gedi Lindahl.

”Purjehdus ei ole enää yksi niistä urheilulajeista, jonka käänteet kykenee ymmärtämään vain aktiivisesti lajia seuraamalla. SAP tuo purjehduksen laajemmalle yleisölle, koska se tarjoaa helposti ymmärrettävällä tavalla kiehtovaa tietoa lajista niin kilpailijoille kuin purjehduksen katsojille,” Lindahl jatkaa.

Enemmän iloa lajista myös keskellä pandemiaa

Purjehduskilpailun seuraaminen paikan päältä tai median kautta voi olla vaikeaa ilman tietoa siitä, kuka kisaa johtaa. Etenkin pandemian aikana, jolloin lähes jokaisen urheilutapahtuman rajoitukset vaikeuttavat vuorovaikutusta yleisön kanssa, data voi helpottaa lajin seuraamista. Tästä syystä on entistä tärkeämpää pystyä näyttämään yksityiskohtaisempaa tietoa kilpailulähetysten aikana.

SAP muuttaa kisasta saatavan datan arvokkaaksi tiedoksi, joka parantaa lajin ymmärrettävyyttä. Pohjoismaisille purjehdusliigoille SAP:n purjehdusanalytiikka näyttää, kuinka monimutkainen data saadaan käyttöön, ja miten siitä luodaan perusteellista analyysiä yli 800 000 lajin seuraajan iloksi.

IoT-data väylämerkeistä, veneistä ja tuuliantureista rakentaa digitaalisen kaksosen purjehduskilpailulle. Sen avulla voidaan visualisoida kompleksinen purjehduskisa kommentaattoreille ja medialle. Muistinvaraisen tietokantateknologian avulla valtavasta määrästä reaaliaikaista purjehdusdataa saadaan luotua analyysejä erittäin nopeasti. SAP soveltaa koneoppimista päätelläkseen tuulen suunnan kisaajien kursseista ja liikkeistä. Tuulipohjainen live-tulostaulukko luo ainutlaatuisen näkymän siihen, kuka johtaa kilpailua missäkin vaiheessa ja auttaa tekemään tarkempia ennusteita kilpailun voittajasta.

 

Tutustu SAP-purjehduskokemukseen

www.sapsailing.com

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.