>

SAP ja Girteka Logistics ottavat seuraavan askeleen logistiikan digitalisoimisessa

SAP ilmoitti tänään, että Girteka Logistics, Euroopan suurin täyskuormalogistiikkayhtiö, on valinnut SAP Business Technology Platformin käyttöönsä. Sen avulla Girteka Logistics pääsee hyödyntämään liiketoimintadataansa tehokkaammin sekä ottamaan tärkeän askeleen digitaalisen ja kestävän logistiikan saralla.

Yli vuosi sitten Girteka Logistics aloitti liiketoiminnan kehityshankkeen, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on digitalisoida täysin yrityksen logistiikkaliiketoiminta kaikkine operaatioineen vuoteen 2025 mennessä SAP Business Technology Platformin avulla.

”Olemme digitaalisen muutoksen polulla ja valitsimme SAP:n kumppaniksi tälle matkalle. Tavoitteenamme on muuttua datapohjaiseksi logistiikkayritykseksi ja uskomme, että SAP tarjoaa parhaat työkalut tavoitteen saavuttamiseksi”, sanoo Girteka Logisticsin talousjohtaja Vytenis Šuklys.

SAP Business Technology Platform sisältää SAP Data Analytics Cloudin, SAP Data Warehouse Cloudin ja SAP Data Intelligencen. Alustan avulla Girteka Logistics pystyy hallitsemaan ja analysoimaan dataa reaaliajassa koko liiketoimintaketjun läpi: kuljetuskaluston, varastonhallinnan ja logistiikan sekä asiakaspalvelun ja muiden toimintojen.

”Tavoitteenamme on tarjota avointa dataa eri alojen ammattilaisille sekä teknologiasta että liiketoimintaprosesseista vastaaville johtajille. Avoin data kannustaa entistä laajempaan yhteistyöhön koko organisaation leveydeltä. Koneoppimisesta saatava data yhdessä SAP:n kehittämien analytiikkaratkaisujen kanssa auttavat yrityksiä ymmärtämään entistä paremmin koko liiketoimintaansa sekä analysoimaan ja visualisoimaan dataa nopeasti. Tämä auttaa vähentämään manuaalista työmäärää ja virheiden todennäköisyyttä, tekemään nopeampia ja perusteltuja päätöksiä, säästämään aikaa sekä tietysti myös rahaa”, sanoo Kęstutis Kasakaitis, SAP Liettuan myyntipäällikkö.

”SAP-ratkaisut, jotka perustuvat tekoälyyn, koneoppimisteknologiaan, sujuvaan käyttöliittymään, itsepalvelumahdollisuuksiin ja suorituskykyyn, auttavat meitä tulemaan seuraavan sukupolven logistiikkayritykseksi ja ratkaisemaan suurimmat datankäytön haasteemme. Pitkien raportointiprosessien vuoksi emme tällä hetkellä voi vielä täyttää kaikkia uusia vaatimuksia liiketoiminnallemme. SAP:n itsepalvelun käyttö lyhentää tätä prosessia merkittävästi ja antaa meille mahdollisuuden tehdä liiketoimintapäätöksiä nopeammin. On myös tärkeää, että uusi business intelligence -alustamme auttaa meitä vastaamaan sekä tieliikenteen että ympäristöön liittyviin haasteisiin. Optimoimalla liiketoimintaprosessit ja suunnittelemalla kuljetusreittejä tehokkaammin, pystymme vähentämään hiilidioksidipäästöjä koko liiketoimintaketjussa, Vytenis Šuklys toteaa.

Girteka Logistics kuljettaa vuosittain yli 820 000 täyttä rekkakuormaa ja arvioi datansa tulevan yli 25 tietolähteestä. Niiden yhdistäminen SAP:n homogeeniseksi liiketoimintadatan analytiikkaympäristöksi mahdollistaa yli 500:n eri osastoilta alustaa käyttävän työntekijän pääsevän käsiksi luotettaviin tietoihin yhdestä lähteestä. SAP-työkaluista tulevat hyötymään kaikki 20 000 Girteka Logistics -konsernin työntekijää.

Vakiodatan lisäksi yhtiö kerää kuorma-autojen sensoreista saatavaa dataa. Suunnitelmissa on käyttää myös muuta ulkoista dataa, jonka reaaliaikainen analyysi voi antaa arvokasta tietoa Girteka Logisticsin asiantuntijoille sekä auttaa optimoimaan ja suunnittelemaan erilaisia ​​liiketoimintaprosesseja.

Vytenis Šuklysin mukaan yrityksen päätavoite on vähentää manuaalisesti tehtävän työn määrää vähintään 20 prosenttia, lisätä raportoinnin tehokkuutta 40 prosenttia, nopeuttaa päätöksentekoprosesseja sekä asetettujen strategisten kestävyystavoitteiden saavuttamista.

”Etsimme data-analytiikka-alustaa, joka tarjoaisi meille kehitysmahdollisuuksia useiden vuosien ajan. Oli oleellista, että valitun ratkaisun päivitykset ovat valmistajan strategisessa roadmapissa. Toinen tärkeä kriteeri on työkalun itsepalvelumahdollisuudet. Nopeasti muuttuvassa liiketoiminnassamme haluamme, että tietojen analysoinnista saatavat raportit ovat työntekijöiden saatavilla ilman it:n osallistumista, mikä erottaa SAP:n ratkaisut edukseen. SAP on kumppani, joka auttaa toteuttamaan suurimman osan yrityksen liiketoiminnan digitalisaatioprosesseista, ja liittyminen SAP:n yrityshallinta-alustaan ​​varmistaa digitalisaatioprosessien sujuvan jatkuvuuden”, Vytenis Šuklys sanoo.

Girteka Logisticsilla on parhaillaan käynnissä koko logistiikkaliiketoiminnan digitaalinen muutos. Yhtiö on ottamassa käyttöön SAP Transport Management Module-, SAP ERP- ja SAP-työntekijäkokemusten hallintaohjelman. Nämä ratkaisut kattavat kaiken Girteka Logisticsin toiminnan Euroopassa ja IVY-maissa.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Simonas Bartkus
Head of Marketing and Communications at Girteka Logistics
puh. +370 688 85 186
simonas.bartkus@girteka.eu

Kestutis Kasakaitis
SAP Lietuva UAB
Sales Manager
Puh. +370 685 82320
kestutis.kasakaitis@sap.com

Tietoja SAP:sta

SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 87 % globaalista kaupasta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP®-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa vastuulliseksi ja älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.

Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.

 

Tietoa Girteka Logisticsista

Girteka Logistics on suurin eurooppalainen asset-pohjainen kuljetusyhtiö, joka kuljettaa yli 820 000 täyskuormallista vuosittain. Yritys kasvoi 600 kuorma-autosta 9000 kuorma-autoon vuosien 2010 ja 2021 välillä ja operoi Euroopassa, Skandinaviassa ja IVY-maissa 20 000 työntekijällään. Girteka Logistics on johtava täyskuormallisten kuljettaja ja ensisijainen kumppani globaaleille brändeille.

Lisätietoja: www.girteka.eu