>

BCG ja SAP aloittavat yhteistyön kestävän kehityksen edistämiseksi

Liikkeenjohdon konsultointiyritys Boston Consulting Group (BCG) ja SAP aloittavat uuden kumppanuuden tuoden markkinoille yhteisen kestävän kehityksen palveluvalikoimansa. Sen avulla yritykset voivat mitata vastuupyrkimystensä liiketoiminta-arvoa, asettaa liiketoiminalleen oikeat ilmastotavoitteet ja laatia asianmukaiset kestävyyssuunnitelmat nopeasti eli vain muutamassa viikossa. Päästöjä on mahdollista vähentää jopa 40 %.

Uuden palveluvalikoiman avulla yritykset voivat hyödyntää teknologiaa hiilijalanjälkensä pienentämiseen ja vastata sekä sijoittajien kasvaviin odotuksiin että kestävyyteen liittyviin säännöksiin. Analyytikkoyritys IDC:n tutkimus osoittaa, että kestävyydestä on tullut yritysten tärkein prioriteetti.

”Tuoreen IDC:n tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa yrityksissään kestävään kehitykseen osallistuvista johtajista pitää ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hallintotavan (ESG) kaltaisia tekijöitä tärkeinä yrityksen liiketoiminnan arvon kannalta. BCG ja SAP ovat molemmat eturintamassa tarjoamassa asiakkaille konkreettisia ratkaisuja kestävään muutokseen. Tämä uusi yhteistyö auttaa it-alaa käyttämään teknologiaa strategisesti kestävyystavoitteidensa saavuttamiseksi”, sanoo Björn Stengel, IDC:n kestävän kehityksen tutkimuksen johtaja.

Kolme keskeistä aluetta kestävän kehityksen muutokselle

SAP ja BCG tarjoavat ratkaisuja kolmella onnistuneen muutoksen kannalta kriittisellä alueella: strategia, liiketoimintamallin muutos ja teknologiainnovaatiot. Yritykset voivat muun muassa:

  • Integroida hiiliseurannan mittaamisen ja älykkyyden ydinliiketoimintaansa ja strategiseen päätöksentekoonsa. Tämä saavutetaan yhdistämällä kaksi markkinoiden johtavaa ratkaisua: BCG:n CO2 AI ja SAP Product Footprint Management.
  • Saavuttaa toimitusketjuissa nollahävikin ratkaisuilla, jotka arvioivat yrityksen tuotevalikoiman kierrätysmahdollisuudet ottaen huomioon koko toimitusketjun ja tuotevalikoiman. Se perustuu BCG:n CIRCelligence- ja SAP Responsible Design and Production -ratkaisuihin.
  • Käyttää kokonaisvaltaista hallinta- ja raportointijärjestelmää, jota tukevat SAP Sustainability Control Tower -ratkaisu ja BCG:n Compliance Target -toimintamalli. Ne varmistavat muutoksen liiketoiminta-arvon tarkastelun samalla, kun viranomaissäännöksiä noudatetaan.

”Vastuulliset yritykset luovat myönteisiä vaikutuksia tuleville sukupolville, mutta mikään organisaatio ei voi saavuttaa kestävyystavoitteitaan yksin. Se edellyttää koordinointia koko arvoketjussa, ja siinä SAP:n ja BCG:n kumppanuus on avainasemassa. BCG:n asiantuntemuksen, työkalujen ja palveluiden yhdistäminen SAP:n teknologiaan antaa yrityksille niiden tarvitsemaa läpinäkyvyyttä, tietoa ja strategista ohjausta”, sanoo Christian Klein, SAP:n toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen.

”Olen vakuuttunut siitä, että organisaation ympäristövaikutukset ovat pian yhtä tärkeitä sidosryhmille kuin sen taloudellinen tulos. Kestävän kehityksen periaatteiden varhaiset omaksujat ovat saaneet jopa 15 vuoden kilpailuedun ja 10 prosentin markkinapreemion. Näemme nyt yrityksillä valtavan potentiaalin ympäri maailmaa. Kumppanuus SAP:n kanssa antaa asiakkaillemme mahdollisuuden muuttua kestävämmiksi ennennäkemättömällä vauhdilla”, BCG:n toimitusjohtaja Christoph Schweizer toteaa.

BCG:n ja SAP:n Sustainability Transformation -tarjooma on nyt pilottiasiakkaiden saatavilla, ja laajempi lanseeraus on tarkoitus tehdä vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta

SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.