>

Seisomme ukrainalaisten rinnalla

SAP-perhe seisoo kaikkien niiden ihmisten rinnalla, joihin Ukrainan tapahtumat vaikuttavat ja joita ne kauhistuttavat.

Muun maailman tavoin seuraamme kauhulla Ukrainan sotaa ja tuomitsemme hyökkäyksen mitä jyrkimmin. Näin epäinhimillinen ja perusteeton teko on hyökkäys demokratiaa ja ihmisyyttä vastaan. Sen seuraukset vaikuttavat meihin kaikkiin.

Taloudelliset pakotteet ovat tärkeä mekanismi pyrkimyksissä palauttaa rauha. Olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa eri puolilla maailmaa toimivien hallitusten kanssa. Luotamme täysin niiden ohjaukseen ja tuemme täysin tähän mennessä toteutettuja toimia. Lopetamme pakotteiden linjausten mukaisesti liiketoiminnan Venäjällä ja Valko-Venäjällä ja lisäksi keskeytämme kaikkien SAP:n palvelujen ja tuotteiden myynnin Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Kun sadattuhannet ihmiset pakenevat kodeistaan, on ratkaisevan tärkeää löytää ja tarjota nopeasti suojaa. Olemme myöntäneet alustavasti miljoona euroa humanitaarista tukea Ukrainan kansalle ja teemme yhteistyötä kansallisten Punaisen Ristin järjestöjen, YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) ja muiden järjestöjen kanssa tarjoten teknologiaamme heidän käyttöönsä näiden ponnistelujen tueksi.

Ohjelmistoratkaisumme voivat esimerkiksi auttaa järjestöjä pakolaisten rekisteröinnissä, vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa ja humanitaaristen tavaroiden hankinnassa. Lisäksi teemme yhteistyötä Qualtricsin kanssa auttaaksemme voittoa tavoittelemattomia järjestöjä ja alueiden hallituksia ymmärtämään palvelemiensa ihmisten kiireellisimpiä tarpeita ja antamaan heille majoitustiloja ja välttämättömiä tarvikkeita paikan päällä. Olemme myös tarjoutuneet muuttamaan toimistotilojamme eri puolilla Eurooppaa pakolaisten majoitus- ja varastotiloiksi.

Alueella työskentelevien kollegojemme turvallisuus ja suojelu on äärimmäisen tärkeää.

Niille kollegoille, jotka päättivät lähteä Ukrainasta, tarjoamme taloudellista ja logistista tukea, jotta tämä uskomattoman vaikea askel olisi hieman helpompi ottaa.

SAP-perhe seisoo kaikkien niiden rinnalla, joita Ukrainan tapahtumat ovat koskettaneet ja kauhistuttaneet. Sodassa ei ole voittajia, ja vetoamme yhdessä muiden kanssa rauhan puolesta.

Christian Klein on SAP:n toimitusjohtaja.