Humanitaaristen resurssien hankkiminen Ukrainan pakolaisille

Lähes viisi miljoonaa ihmistä – enimmäkseen naisia ja lapsia – on nyt paennut Ukrainasta sodan vuoksi, Yhdistyneiden kansakuntien mukaan, mikä tekee siitä nopeimmin kasvavan pakolaiskriisin Euroopassa sitten toisen maailmansodan.

Yksi avain tehokkaan humanitaarisen avun tarjoamiseen näille pakolaisille on se, että humanitaarista apua tarjoavien julkisten ja yksityisten organisaatioiden on helpompi löytää tarvitsemansa tarvikkeet nopeasti ja tehokkaasti.

Siksi SAP on avannut pääsyn SAP Ariba Discovery -verkkotyökaluun, joka yhdistää yritykset (toimittajat ja ostajat) ympäri maailmaa. SAP on muokannut työkalun uudelleen varmistaakseen, että elintärkeät tarvikkeet saavuttavat ukrainalaiset pakolaiset. Nyt tavarantoimittajat voivat yhdellä napsautuksella “Support Ukraine” -painiketta klikkaamalla päivittää profiilinsa SAP Business Networkissa ja ilmoittaa olevansa valmiita tarjoamaan humanitaarista apua.

Vastaavasti kaikki tavarapulan kohtaavat tukiorganisaatiot voivat ilmoittaa välittömät hankintatarpeensa ja löytää toimittajia, jotka ovat valmiita täyttämään humanitaarisen avun tarpeet. Apua etsivät organisaatiot voivat nyt merkitä viesteissään, jos ne tarvitsevat lahjoitettuja tarvikkeita eivätkä halua ostaa niitä. SAP toivoo, että tämä auttaa tehostamaan yhteyksiä ostajien ja toimittajien välillä, jotka pystyvät toimittamaan nopeasti ja laadukkaasti.

Tämän kiireellisen hädän aikana SAP Ariba Discovery voi auttaa ostajia olemaan yhteydessä miljooniin yrityksiin 190 maassa SAP Business Networkissa. Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen ei maksa mitään.

Ensimmäisten 15 tunnin aikana sen käyttöönoton jälkeen 301 toimittajaa tarjosi apua alustan kautta. Tähän mennessä määrä on kasvanut yli 2 500:aan.

“Toimitusketjuista on tullut entistäkin hauraampia Ukrainan sodan vuoksi”, sanoo Tony Harris, SAP Business Networkin varatoimitusjohtaja ja markkinoinnista ja ratkaisuista vastaava johtaja. “Jatkamalla SAP Ariba Discoveryn avointa käyttöä toivomme, että apua tarvitsevien organisaatioiden on helpompi löytää verkostostamme toimittajia, jotka voivat auttaa. Tavarantoimittajilta saamamme myönteinen reaktio on rohkaisevaa.”

Humanitaaristen tarvikkeiden saannin nopeuttaminen on jatkoa SAP:n toiminnalle, jolla pyritään helpottamaan ostajien ja tavarantoimittajien yhteensaattamista poikkeuksellisen hädän aikana. SAP avasi aiemmin pääsyn SAP Ariba Discovery -palveluun COVID-19-pandemian alkuvaiheessa. Yhtiö auttoi esimerkiksi New Yorkiin rakentamaansa hätäsairaalaan sänkyjä etsivän rakennusalan yritystä löytämään toimittajan vain 30 minuutissa.

Lisätietoja on Stand with Ukraine -sivulla.