>

SAP käynnistää pohjoismaisen kumppaniohjelman uusien lahjakkuuksien löytämiseksi

It-osaajien puute kasvaa, ja pitkän aikavälin vaikutukset heijastuvat koko yhteiskuntaan. Siksi SAP Nordics on käynnistänyt kumppaniorganisaatioiden rekrytointia tukevan hankkeen, Partner Talent Initiativen, jonka tarkoituksena on löytää ja kouluttaa lisää SAP-osaajia SAP:n kumppaniyrityksiin. Ensimmäisten ohjelmaan osallistuvien yritysten joukossa ovat olleet esimerkiksi Accenture, CGI, Deloitte, NTT DATA Business Solutions, Pearl, Stretch, PwC ja Capgemini. Tavoitteena on tuottaa vuodessa vähintään 250 uutta SAP-sertifioitua it-ammattilaista, ja ensimmäiset 20 heistä valmistuu jo lokakuun aikana.

”Pelkästään Pohjoismaiden SAP-ekosysteemiin tarvitaan lähivuosien aikana tuhansia uusia it-ammattilaisia, ja juuri aloitettu kumppaniohjelma on tärkeä osa tämän osaamisvajeen umpeen kuromista. Erilaisten SAP-sovelluksien kysyntä on vahvaa, erityisesti pilvipalveluiden alueella, ja näemme mahdollisuuksia kasvaa vieläkin nopeammin, kunhan saamme lisää osaajia auttamaan asiakkaitamme uuden teknologian avulla”, sanoo Otto Virtomaa, SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian kumppanuusjohtaja.

Uusi Partner Talent Initiative -hanke täydentää SAP:n muita pohjoismaisia toimia uusien osaajien löytämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi yhteistyöhankkeet teknillisten yliopistojen ja kauppakorkeakoulujen kanssa sekä SAP NextGen -ohjelma.

Partner Talent Initiativen koulutus on virtuaalinen, ja opiskelijat osallistuvat kahden kuukauden kokopäiväiseen koulutukseen, joko taloushallinnon, toimitusketjujen tai henkilöstöhallinnon alueella. Sertifioinnin jälkeen osallistujaa odottaa työpaikka kumppaniyrityksessä.

Ohjelma on suunnattu kaikille SAP-kumppaneille, ja vastaanotto on ollut erittäin hyvä.

”Kumppaniyrityksemme etsivät tällä hetkellä erittäin aktiivisesti oikeanlaisia profiileja ja pelkästään alkuvuoden aikana ne ovat rekrytoineet satoja uusia konsultteja SAP-ekosysteemiin.  Olemme siis ehdottomasti oikealla tiellä”, Otto Virtomaa sanoo.

Vastaava SAP-kumppanuusohjelma on käynnissä yhtäaikaisesti Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa ja Irlannissa. Lue lisää: Partner Talent Initiative

Osallistuvat pohjoismaiset SAP-kumppanit: Accenture, CGI, Deloitte, ECC, Fujitsu, NTT DATA Business Solutions, Pearl Group, Stretch, PwC, The Tech Collective, KMD, Implement Consulting Group, Bouvet Norway, Capgemini Finland Oy, Pearl Sverige AB, Capgemini Sverige AB.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta

SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.