>

SAP vahvistaa tukeaan Ukrainalle

Venäjän hyökkäyksen jälkeen SAP on tarjonnut vankkumattoman tukensa Ukrainan kansalle. Viime vuosi oli kaikin tavoin musertava, ja jatkamme Ukrainan tukemista myös vuonna 2023.

Yksi osa tukeamme on teknologia. Sodan alkamisen jälkeen olemme tarjonneet ohjelmistotukea ja pilvipalveluja maksutta ukrainalaisille asiakkaillemme yli 30 miljoonan euron arvosta. Jatkamme sitä ainakin vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen ajan ja annamme noin 1 000 ohjelmistolisenssiä maksutta Ukrainan puolustusministeriölle.

Tarjosimme sodan alettua avoimen pääsyn yritysten ostajien ja tavarantoimittajien yhteiseen SAP Ariba Discovery -verkkotyökaluun varmistaen näin välttämättömien tarvikkeiden pääsyn Ukrainaan. Jatkamme sitä tänäkin vuonna. Lisäsimme SAP Business Networkiin ”Support Ukraine” -painikkeen, jonka avulla yritykset voivat helposti ilmoittaa valmiudestaan toimittaa apua ja toisaalta ostajat löytävät nopeasti tavarantoimittajat. Tähän mennessä yli 10 000 tavarantoimittajaa on ilmoittanut olevansa valmis auttamaan, ja yli 75 prosenttia avustuspyynnöistä on saanut vastauksen.

Jatkamme myös yhteistyötä paikan päällä toimivien järjestöjen kanssa. Olemme lahjoittaneet markkinoiden johtavat pilvipohjaiset hankintaratkaisumme Enkidu Global -nimiselle kansalaisjärjestölle, joka on tehnyt yhteistyötä Ukrainan valtionyhtiön ”Medical Procurement of Ukraine” (SE MPU) kanssa. Tavoitteena on varmistaa lääkintätarvikkeiden nopea ja tehokas hankinta miljoonille apua tarvitseville ukrainalaisille. Enkidu käytti ratkaisujamme, kuten SAP Business Networkia, pystyttääkseen keskitetyn alustan, jonka avulla SE MPU löytää nopeasti kiireellisesti tarvittavia välttämättömiä tavaroita toimittavat yritykset.

Lahjoitukset ovat myös olleet tärkeä osa tukeamme. Yhteensä SAP työntekijöineen on lahjoittanut yli 4,2 miljoonaa euroa Ukrainan tukemiseen yhteistyössä UNICEFin, UNHCR:n ja Saksan Punaisen Ristin kaltaisten järjestöjen kanssa.

SAP on sitoutunut vauhdittamaan myös Ukrainan talouden elpymistä. Olemme tukeneet tiiviissä yhteistyössä Ukrainan hallituksen kanssa aloitteita, joiden tarkoituksena on kehittää maan teknologiateollisuutta. Teemme yhteistyötä Ukrainan digitaalisen transformaation ministeriön kumppanina, jotta nopea elpyminen ja kehitys olisi mahdollista innovaatioiden ja digitalisaation avulla.

Tänäkin vuonna sydämemme ja ajatuksemme seuraavat Ukrainan kansaa, ja sitoumuksemme on vankkumaton.