>

SAP WORLD TOUR 2008

H SAP Hellas διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα κλαδικά συνέδρια για δυναμικές επιχειρήσεις

ΑθήναΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το SAP World Tour 08, το κλαδικό συνέδριο για δυναμικές επιχειρήσεις, που διοργάνωσε η SAP Hellas και οι συνεργάτες της στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν πάνω από 500 κορυφαία στελέχη Ελληνικών αναπτυσσόμενων και μεγάλων επιχειρήσεων που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες υποστηρίζουν τους στόχους για βελτίωση της εταιρικής απόδοσης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από 14 σημαντικές επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν ήδη τις τεχνολογικές λύσεις τις SAP καταθέτοντας τη θέση τους για το υπό διαμόρφωση νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και τη συμβολή των πληροφοριακών συστημάτων στην ανάπτυξη των οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια του SAP World Tour 08 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις παράλληλες συνεδρίες για τους κλάδους των καταναλωτικών προϊόντων και των φαρμάκων με παρουσιάσεις από την ΦΑΓΕ, ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΜΟ Φαρμακευτική της βιομηχανίας και των κατασκευών με την Arcon κατασκευαστική και τη Bαλκάν, των υπηρεσιών με παρουσιάσεις από τον κλάδο της υγείας τα ΠΕΣΥΠ και το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και επίσης την PWC και τέλος του εμπορίου με σημαντικές παρουσιάσεις από τις εταιρίες TUI, Γερμανός και GENNET. Στις ομιλίες οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις ραγδαίες εξελίξεις που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης και μεγέθους, στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού, και στα νέα δεδομένα που τις έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες προκλήσεις.

Παράλληλα οι ομιλητές στάθηκαν και στην σειρά των ευκαιριών που αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη συγκυρία και το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο, εξελίξεις πολύ σημαντικές, αρκεί ο επιχειρηματίας να είναι σε θέση να εντοπίσει και να διαχειριστεί αυτές τις ευκαιρίες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό για την επιχείρηση είτε αυτό αφορά την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της είτε αφορά την κερδοφορία της.

Ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, αναφερόμενος στις αλλαγές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και στο πως η χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων θα τις βοηθήσει να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ελέγχοντας το κόστος, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες για τους πελάτες, ενισχύοντας τον κεντρικό έλεγχο των διαδικασιών τους και βελτιώνοντας την επικοινωνία με τους συνεργάτες τους. Τόνισε επίσης πως στο SAP World Tour 08 μπορεί κανείς να γνωρίσει νέες, δυναμικές και αξιόπιστες λύσεις που εξασφαλίζουν άμεσα την απόδοση της επένδυσης και εφαρμόζονται έυκολα και γρήγορα από το δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών της SAP. Η ολομέλεια συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κου Φωκίωνα Αγγελόπουλου, SAP SME Manager, South East Middle East που επικεντρώθηκε στη στρατηγική της SAP για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις . Και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κου Ανδρέα Ξηρόκωστα, Διευθυντή Πωλήσεων της SAP που εστίασε στις ανάγκες των επιχειρήσεων και πως η SAP μπορεί να τις καλύψει και σε επίδειξη λύσεων SAP.

Η συνεδρία του κλάδου καταναλωτικών προϊόντων και φαρμάκων φιλοξένησε τις θέσεις και τις συζητήσεις των Uwe Decker, Industry Business Development Director CP/LS , SAP EMEA, Βασίλη Πλυμένου, Διευθυντή Πληροφορικής της ΦΑΓΕ Α.Ε., Γρηγόρη Παπαγεωργίου, ΙΤ Director της DEMO ABEE, Παντελή Βουτσά, Project Manager της d.d. Synergy Hellas, Ευάγγελου Θεοδώρου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Θεοδώρου Α.Ε., Λάμπη Βουτσά , ΙΤ Director της ΜΕΒΓΑΛ, Αντώνη Μηλιόπουλου IS & New technologies Director και Γιώργου Αβραμόπουλου ISAP Training Dept Director της ECG (Elsop Consulting Group) S.A

Στη συνεδρία για τον κλάδο της βιομηχανίας και των κατασκευών παρουσίασαν οι κ.κ. Hermann Erlach, Manufacturing Industry Principal, SAP SEME, Μάνος Δέδες, SAP Project Manager της Arcon Construction, Γιάννης Κατσαρός, Project Manager της Intrasoft International, Αριστομένης Γωργακόπουλος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βαλκάν ΑΕΒΕ, Νίκος Μελισσουργός, BladeSystem specialist της Hewlett Packard, Sasan Moaveni, EMEA SAP Sales Manager, Gerald Schreyer, Sun Solution Architect Global SAP CC της Sun Microsystems.

Οι ομιλητές για τον κλάδο των υπηρεσιών ήταν οι κ.κ. Ertan Yorganci, Services Industry Principal, SAP SEME, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, Διευθυντής έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Anthony Rapp, Γενικός Διευθυντής ΥΓΕΙΑ Α.Ε., Σταύρος Κρασαδάκης, Healthcare Bussiness Unit – Outsourcing Services Manager της Singular Logic A.E., Αντώνης Χατζηαντωνάς Partner της PWC, Παναγιώτης Παπαιωάννου, Εμπορικός Διευθυντής της d.d. Synergy Hellas, Peter Northeimer, Partner της Frigotrans S.A., Κωνσταντίνος Ζαγκλής, Διευθύνων Σύμβουλος της STEPOne, Πηνελόπη Ακρίβου, Solution Architect, Hewlett Packard.

Ομιλίες στη συνεδρία για τον κλάδο του εμπορίου πραγματοποιήθηκαν από τους κ.κ. Dietrich Goltz, ISM Trading Industries SAP AG, Ελένη Μπούτση, IT Director της Tui Hellas Α.Ε., Κωνσταντίνο Μαύρο Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Οικονομικό Διευθυντή της GENNET S.A., Γιάννη Κυριαζίδη , ΙΤ
Business Application Manager, στο Γερμανός Α.Ε., Μάριο Σωκράτους, General Manager SAP division Lavisoft S.A., Eli Harel, Managing Director στη Zetes Industries S.A.,Τρύφωνα Σωτηρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού*, στον κόσμο και την Ελλάδα. Σήμερα, περισσότεροι από 46,100 πελάτες σε 120 και πλέον χώρες λειτουργούν με λογισμικό της SAP®. – από εξειδικευμένες λύσεις για μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρίες έως σουίτες εφαρμογών για πολυεθνικές επιχειρήσεις. Με βάση την ανοιχτή πλατφόρμα εφαρμογών και ενοποίησης SAP NetWeaver™ για την ενίσχυση της καινοτομίας και την υιοθέτηση αλλαγών, οι λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού της SAP βοηθούν τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ανά τον κόσμο, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με πελάτες και συνεργάτες, ενισχύοντας την οργάνωση τους. Οι εξειδικευμένες λύσεις της SAP υποστηρίζουν καίριες λειτουργίες οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε 25 διαφορετικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα η τεχνολογία, ο κλάδος της υγείας, οι λιανικές πωλήσεις, η δημόσια διοίκηση και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Διαθέτοντας θυγατρικές σε 50 χώρες, οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται σε αρκετές χρηματαγορές, όπως είναι τα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης (NYSE), υπό το σύμβολο “SAP.” Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site http://www.sap.com/greece.

Για περισσότερες πληροφορίες (εκπρόσωποι του τύπου): Αριάννα Μάντζιου, 2109473956 a.mantziou@sap.com, Δανάη Καλαντίδη, 2106931000, dkalantidis@advocate-bm.gr.