>

Διψηφιος Ρυθμος Αναπτυξης για τη SAP

Σημαντική αύξηση εσόδων από πωλήσεις λογισμικού και παροχή σχετικών υπηρεσιών για την SAP AG Δυναμική Ανάπτυξη για την SAP Hellas κατά το 2008

ΑθήναΗ SAP, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, σημείωσε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι ανήλθαν κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2008 σε διψήφια επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η SAP AG σημείωσε έσοδα της τάξης των €8,46 δισ. από πωλήσεις λογισμικού και από την παροχή σχετικών υπηρεσιών, παρουσιάζοντας αύξηση 16% σε σχέση με το χρηματοοικονομικό έτος 2007, όταν τα αντίστοιχα μεγέθη είχαν ανέλθει στα €7,43 δισ. Η σημαντική αύξηση των εσόδων οδήγησε σε άνοδο των λειτουργικών κερδών κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (€3,31 δισ. έναντι €2,79 δισ.). Στο πλαίσιο αυτό, ο Henning Kagermann, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP AG, δήλωσε: «Συνολικά, το 2008 ήταν μια καλή χρονιά για εμάς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αφού σημειώσαμε διψήφια αύξηση εσόδων και κερδίσαμε επιπλέον μερίδιο αγοράς στον τομέα των βασικών επιχειρησιακών εφαρμογών».

Και στην Ελλάδα, η SAP συνέχισε σταθερά τη δυναμική της πορεία, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 27% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (πωλήσεις λογισμικού και συντήρησης). Κατά το 2008, η SAP προσέλκυσε 73 νέους πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ των οποίων: ΔΕΗ, Cosmote, Groupama Φοίνιξ Aσφαλιστική, Marfin Investment Group, Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου, X.A. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ & ΣΙΑ ΛΤΔ, Βιοϊατρική, Ράδιο Κορασίδης, ΙΟΝ, Design Doors.

Η SAP Hellas αποτελεί έναν αξιόπιστο σύμβουλο και προμηθευτή λύσεων που προσφέρουν προστιθέμενη αξία και υποστηρίζουν την ανάπτυξη των πελατών και των συνεργατών της. Μεταξύ των παραγόντων που συντέλεσαν στην επιτυχία της SAP είναι ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων λύσεων με ειδικές εφαρμογές ειδικά για τους επιχειρησιακούς χρήστες, αλλά και η δέσμευση της εταιρίας να παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες της. Ενδεικτικό αυτού του γεγονότος είναι ότι εντός του 2008 ανανεώθηκαν σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις όπως: Αlpha Bank, Wind, Vivartia, ΦΑΜΑΡ, Alapis, Πλαίσιο, ΕΠΑ Αττικής, ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε: «Και το 2009, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα που και στοχεύουν στην απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και προσφέρουν άμεση απόδοση επί της επένδυσης. Σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, όπως το σημερινό, η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών είναι στοιχεία πιο σημαντικά από ποτέ».

«Η SAP μπορεί να ανταποκριθεί στο απαιτητικό σημερινό περιβάλλον, καθώς διαθέτει ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο και αξιόπιστες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί, αλλά και να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρίας στην αγορά», συμπλήρωσε.