>

Σειρα Σημαντικων Διεθνων Συμφωνιων για την SAP

Μεγάλος Αριθμός Νέων Πελατών επέλεξε την SAP μέσα στο 2008 για βελτιστοποίηση των διαδικασιών και ενίσχυση της παραγωγικότητας τους

ΑθήναΗ SAP, μια εκ των κορυφαίων εταιριών ανάπτυξης λογισμικού για επιχειρήσεις και οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους, παρά την παγκόσμια δυσχερή οικονομική συγκυρία κατάφερε να πετύχει μέσα στο 2008 πολύ σημαντικές συνεργασίες με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου στον τομέα τους. Εταιρίες όπως οι Barclay’s Bank, Bank of America, China Merchants Bank, Carlsberg Breweries A/S, Fiat Services S.p.A., China Petroleum & Chemical, ThyssenKrup AG, Merck KGaA, Enel S.p.A., Unimilk, Fresenius AG, Arla Foods Amba, Mairie de Paris, Sharp Corporation, Mitsubishi Electric Information και Areva εμπιστεύθηκαν τα συστήματα της SAP και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρουν όπως μεταξύ άλλων η βελτίωση των εσωτερικών τους διαδικασιών, των σχέσεων τους με τους πελάτες, καθώς και η ελαχιστοποίηση διαχειριστικών, λειτουργικών και άλλων εξόδων.

Από τις πλέον πρόσφατες σημαντικές συμφωνίες είναι αυτές με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της Γερμανίας (BA), την Commerzbank και την Oxford Company.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της Γερμανίας επέλεξε τη λύση SAP ERP για τη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων και των συστημάτων οικονομικής διαχείρισης της. Με 100.000 εργαζόμενους σε 176 υπηρεσίες-μέλη και 660 γραφεία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας είναι η μεγαλύτερη δημόσια υπηρεσία και ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών σχετικά με την απασχόληση στη Γερμανία. Με την υιοθέτηση της λύσης SAP ERP, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της Γερμανίας αναμένει τη βελτίωση της διαφάνειας και τη δημιουργία υποδομής έτοιμης να αντεπεξέλθει και σε μελλοντικές ανάγκες.

Επίσης, η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, προχώρησε στην επιτυχημένη εγκατάσταση της οικογένειας λύσεων SAP for Banking, ώστε να επιτύχει τον κεντρικό έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών της. Μέσω των λύσεων της SAP, η Commerzbank αναδιάρθρωσε μια ολόκληρη μονάδα δανειακών συναλλαγών, η οποία θα επεξεργάζεται πλέον 1,2 εκατομμύρια δάνεια ετησίως. Ο υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης της ροής των εργασιών και οι συντομότεροι χρόνοι που προκύπτουν από τις ενοποιημένες και προ-παραμετροποιημένες λύσεις της SAP, δίνουν στην τράπεζα τη δυνατότητα να επιτύχει σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας της. Η Commerzbank είναι μια ακόμη από τις κορυφαίες τράπεζες με παγκόσμιες δραστηριότητες που εμπιστεύονται τις λύσεις της SAP για τη διαχείριση των λειτουργικών της διαδικασιών, αλλά και την εύρεση πρότυπων, εξειδικευμένων λύσεων.

Επιπρόσθετα, η SAP ανακοίνωσε ότι η Oxford Industries, Inc. θα αντικαταστήσει τα οικονομικά της πληροφοριακά συστήματα με την λύση SAP® ERP Financials. Η Oxford επέλεξε ως προμηθευτή λογισμικού τη SAP βασιζόμενη στην φήμη της εταιρείας να προσδίδει αξία στον κλάδο του λιανεμπορίου, στις δυνατότητες της γνωστής πλατφόρμας της που υποστηρίζει πελάτες με διεθνείς δραστηριότητες καθώς και στην απόλυτη λειτουργικότητα του προϊόντος. Η κορυφαία εταιρική λύση της SAP για τον προγραμματισμό των πόρων, το SAP ERP, προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση οικονομικής διαχείρισης η οποία με τη συνεχή ολοκλήρωσή της θα στηρίξει την υποδομή της Οxford τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Τέλος η SAP AG και η Landis+Gyr, μια από τις κορυφαίες εταιρείες συστημάτων μέτρησης ενέργειας στον κόσμο, ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία για την ενοποίηση των εξελιγμένων υποδομών μέτρησης της Landis+Gyr με τη σειρά λύσεων SAP for Utilities. Η ενοποίηση θα οδηγήσει στη δημιουργία ολοκληρωμένων επιχειρησιακών διαδικασιών και θα προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και διαθεσιμότητα των ενεργειακών δεδομένων, εξασφαλίζοντας έτσι την αποδοτικότητα των διαδικασιών και την ενεργειακή επάρκεια για τις εταιρίες παραγωγής. Το νέο, υπερσύγχρονο Σύστημα Ενοποίησης και Συγχρονισμού Δεδομένων Μετρητών (MDUS) θα συνδέει το κεντρικό σύστημα Προηγμένης Διαχείρισης Μέτρησης (AMM) της Landis+Gyr’s με το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό λογισμικό για εταιρείες κοινής ωφέλειας της SAP, το οποίο περιλαμβάνει το λογισμικό SAP® AMI Integration for Utilities. Το νέο σύστημα MDUS της Landis+Gyr θα λειτουργεί ως διαχειριστής και θα μπορεί, μέσω ενός σημείου ή τερματικού, να ενεργοποιήσει αρκετές λειτουργίες και από τα δύο συστήματα. Το νέο σύστημα MDUS θα βοηθήσει τη Landis+Gyr να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που προκύπτουν από την απελευθέρωση και την αυτορύθμιση της αγοράς ενέργειας, οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους σε έργα που σχετίζονται με την καταγραφή δεδομένων μετρητών, τις τιμολογήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών.