>

Η SAP Hellas Στηρίζει την Τέχνη

ΑθήναΗ SAP Hellas στηρίζει ενεργά την Τέχνη, συμμετέχοντας ως χορηγός στην έκθεση έργων του φωτογράφου Thomas Struth, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μεταξύ 16 Ιουνίου και 14 Σεπτεμβρίου 2009. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του κυρίου Struth στην προώθηση της καινοτόμου σκέψης στη σύγχρονη φωτογραφία, η SAP Hellas είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της σύγχρονης Τέχνης και στη γνωριμία του ελληνικού φιλότεχνου κοινού με έναν καταξιωμένο γερμανό καλλιτέχνη και τις σημαντικές δημιουργίες του.

Ο Thomas Struth ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κύριους εκφραστές της σύγχρονης Φωτογραφίας. Αγαπημένα του θέματα αποτελούν η απεικόνιση κτιρίων, τοπίων, πόλεων και ανθρώπων που επεξεργάζονται τις Τέχνες. Μέσω των θεμάτων αυτών προσπαθεί να αποθανατίσει την ορατή ιστορία του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος, την παγκόσμια κουλτούρα και τον τρόπο ζωής. Είναι γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί, καθώς στα πορτραίτα του συνδυάζει στοιχεία τόσο από τη φωτογραφία, όσο και από τη ζωγραφική. Παράλληλα, έχει εντάξει στα έργα του στοιχεία από την ψυχανάλυση, έχοντας ως σκοπό να αναδείξει την αναδυόμενη κοινωνική δυναμική, μέσω έργων που φαινομενικά δεν αναπαριστούν οποιασδήποτε μορφής κίνηση. Είναι ιδιαίτερα διάσημος για την περίφημη συλλογή “Museums” και έχει εκθέσει έργα του σε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου, όπως το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Γερμανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Γκαίτε, θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου από την Υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.