>

Η ΛΥΣΗ SAP® STREAMWORK™ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το SAP® StreamWork™ ενισχύει τη συνεργασία των ομάδων, ακόμη και μεταξύ μεγάλων αποστάσεων, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις

ΑθήναΗ SAP παρουσιάζει τη λύση SAP® StreamWork™, ένα νέο on-demand λογισμικό για τη συλλογική λήψη αποφάσεων, το οποίο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο εργασίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Σήμερα, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως e-mail, συνεργατικές λύσεις, επιχειρησιακά συστήματα και εφαρμογές Web 2.0, για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες τους, αλλά και για τη λήψη αποφάσεων. Έτσι, η κατάσταση γίνεται συχνά χαοτική και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, γεγονός που εμποδίζει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων.

Η SAP ανταποκρίνεται σε αυτή την πρόκληση με τη λύση SAP StreamWork, η οποία αξιοποιεί ανθρώπινους πόρους, πληροφορίες και δοκιμασμένες επιχειρησιακές μεθοδολογίες για να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία των ομάδων, την επίτευξη των στόχων και την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων. Με τη νέα λύση ευνοείται η συλλογική αξιολόγηση καταστάσεων, η χάραξη στρατηγικών και η λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων, καθώς καταγράφεται πλήρως ό,τι έχει συμβεί.

Καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν μοντέλα χαμηλού κόστους που μπορούν να αξιοποιήσουν εύκολα, αλλά και ευέλικτες λύσεις που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες, η SAP προσφέρει τη λύση SAP StreamWork μέσω ενός μοντέλου κλιμακωτής συνδρομής, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια δωρεάν έκδοση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.sapstreamwork.com.

Κατά την περίοδο δοκιμαστικής διάθεσης του on-demand λογισμικού (με την ονομασία 12Sprints) τον Φεβρουάριο, πολλές εταιρείες, όπως η νεοϊδρυθείσα online επιχείρηση TastingTable.com, έκαναν χρήση της νέας εφαρμογής και εντυπωσιάστηκαν από την ευκολία χρήσης, τη θετική επίδρασή της στην παραγωγικότητα και το γεγονός ότι βοηθά τις ομάδες να επικεντρωθούν στους εταιρικούς τους στόχους. Ακόμη, εταιρείες όπως η Box.net, η Evernote και η Scribd συνεργάστηκαν με τη SAP και υιοθέτησαν την ανοιχτή αρχιτεκτονική του λογισμικού, η οποία διευκολύνει την προσθήκη δυνατοτήτων, προτύπων, μεθόδων και περιεχομένου στη λύση SAP StreamWork.

Οι πελάτες έχουν επίσης συνεισφέρει με σχόλια και πολύτιμη πληροφόρηση για την ανάπτυξη του SAP StreamWork. Έτσι, το γεγονός ότι οι καινοτομίες που περιλαμβάνονται στη λύση αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, αλλά και η ευέλικτη προσέγγιση της SAP κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, συνέβαλλαν στη δημιουργία μιας δυναμικής λύσης που βελτιώνει τον τρόπο εργασίας.

Η TastingTable.com είναι μια μικρή εκδοτική εταιρεία που διανέμει μέσω e-mail ειδήσεις και προτάσεις στους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ο Geoff Bartakovics, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, πέρασε όλη του την καριέρα σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούσαν εφαρμογές ERP. Έτσι, όταν ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, φρόντισε να δημιουργήσει μηχανισμούς και υποδομές που είχε συνηθίσει να χρησιμοποιεί στο εργασιακό του περιβάλλον, σε καθημερινή βάση.

«Ενθουσιάστηκα όταν ανακάλυψα το SAP StreamWork, καθώς πρόκειται για ένα δυναμικό προϊόν συλλογικής λήψης αποφάσεων που βασίζεται στις δυνατότητες του Διαδικτύου και είναι διαθέσιμο ακόμη και σε νέες εταιρείες, όπως η TastingTable.com», δήλωσε ο κ. Bartakovics. «Χρησιμοποιούσαμε μια πληθώρα εργαλείων και υπηρεσιών που μας βοηθούσαν στην κοινοποίηση και την ανταλλαγή αρχείων, αλλά τίποτα που να μας βοηθά στη διαχείριση και την οργάνωση πολύπλοκων διαδικασιών, οι οποίες απαιτούσαν την εμπλοκή πολλών συνεργατών. Το SAP StreamWork ήρθε να καλύψει αυτό το κενό. Κάθε εβδομάδα, οι 14 εργαζόμενοι μας, αλλά και οι εξωτερικοί μας συνεργάτες, μιλούν τηλεφωνικά και συζητούν την πρόοδο και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στις κύριες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, δηλαδή τη σύνταξη, τις λειτουργικές διαδικασίες, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το SAP StreamWork ως κεντρικό σημείο αυτών των ομαδικών συνομιλιών, η ποιότητα των συζητήσεων εκτοξεύτηκε, όπως επίσης και οι δραστηριότητες που ακολουθούν αυτές τις συναντήσεις», συμπλήρωσε.

«Χρησιμοποιούμε το SAP StreamWork για τα πάντα, από την αποστολή της ατζέντας για την επόμενη συνάντηση μας, έως τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, ώστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, χρησιμοποιώντας το σύστημα ψήφων και σχολιασμού που διαθέτει το προϊόν», συνέχισε ο κ. Bartakovics. «Είχα τη δυνατότητα να ρυθμίσω εύκολα τη λύση και να παραπέμψω την ομάδα να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως η αύξηση των συνδρομητών και οι προβλέψεις εσόδων, κατευθείαν στο SAP StreamWork. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, καθώς όλη η ομάδα έχει πρόσβαση σε αυτά. Αυτό μας επιτρέπει να παίρνουμε αποφάσεις ταχύτερα και εξυπνότερα. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αφορούν αποφάσεις αρχειοθετούνται κατευθείαν μέσα στο SAP StreamWork, ώστε να μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτές αργότερα».

Ο κύριος Bartakovics και η ομάδα της TastingTable.com χρησιμοποιούν επίσης τη λύση SAP StreamWork για να συνεργάζονται πάνω σε στρατηγικές αναλύσεις, όπως η ανάλυση SWOT, να μοιράζονται ιδέες για καινούρια προϊόντα, να διαχειρίζονται πολύπλοκες καμπάνιες για σημαντικούς διαφημιζόμενους πελάτες, να συλλέξουν πληροφόρηση σχετικά με κρίσιμα ζητήματα κ.α. «Όταν σε μια τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν πάνω από 14 άτομα, κάποιες φωνές αναπόφευκτα «πνίγονται» μέσα στη συζήτηση. Εντούτοις, με τη λειτουργία του SAP StreamWork κάθε μέλος της ομάδας είναι σε θέση να μοιράζεται πληροφορίες. Έτσι, ακόμα και στις μεγαλύτερες συζητήσεις ακούγονται οι απόψεις όλων. Αν και δεν πιστεύω στη συναινετική διαχείριση, φυσικά και θέλω να ακούω όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, ώστε να διασφαλίσω ότι οι σημαντικές μας αποφάσεις είναι απόλυτα επίκαιρες, γιατί ιδιαίτερα για μια νέα εταιρεία – όπως η TastingTable.com – οι περισσότερες αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές», σημείωσε.

Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του SAP StreamWork κάνει εύκολη τη συνεργασία άλλων εταιρειών με τη SAP και συμβάλλει στην αξιοποίηση εύχρηστων εφαρμογών. Μεταξύ των εταιριών που προσφέρουν στους πελάτες λύσεις οικείες και εύκολες στη χρήση μέσω του SAP StreamWork είναι η Box.net, η Evernote και η Scribd.

Στο SAP StreamWork ενοποιείται το cloud σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που προσφέρει μέσω της ιστοσελίδάς της η Box.net. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις την εύκολη ανταλλαγή, πρόσβαση και διαχείριση περιεχομένου, ενώ δίνει στους χρήστες της λύσης SAP StreamWork τη δυνατότητα να προσθέσουν το δικό τους περιεχόμενο, όπως αναφορές, δημιουργικά υλικά, πόροι marketing και πλάνα έργων, σε μια από τις δραστηριότητες που έχουν ξεκινήσει. Έτσι, όλοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που συνδέονται άμεσα με τις εκάστοτε αποφάσεις. Οι χρήστες του SAP StreamWork μπορούν να δημιουργούν φακέλους Box κατευθείαν στο SAP StreamWork και να τους συνδέουν με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

«Η ενσωμάτωση του συστήματος μας στο SAP StreamWork είναι ακόμη ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι το cloud computing συνεχίζει να είναι μια βιώσιμη πλατφόρμα για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους», δήλωσε η Karen Appleton, Vice President of Business Development της Box.net. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη SAP για την υλοποίηση αυτού του κοινού οράματος για το μέλλον του επιχειρησιακού λογισμικού», συμπλήρωσε.

Η Evernote, μια υπηρεσία συλλογής και οργάνωσης περιεχομένου από πολλαπλές πλατφόρμες, έχει ενσωματωθεί στο SAP StreamWork, επιτρέποντας στους χρήστες να αντλήσουν πληροφόρηση κατευθείαν από την Evernote και να την εισάγουν μέσα σε μια δραστηριότητα του SAP StreamWork. «Για να είναι η ομαδική δουλειά επιτυχημένη, πρέπει η ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών να είναι εύκολη, ώστε να παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε ο Phil Libin, Διευθύνων Σύμβουλος της Evernote Ltd. «Σε κάθε στάδιο ενός έργου – από τη συλλογή στοιχείων ερευνών, μέχρι και την ανταλλαγή ιδεών – χρειάζονται χειρισμοί που να διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την υπηρεσία Evernote και το SAP StreamWork αυτό είναι δυνατό. Η Evernote επιτρέπει σε κάθε χρήστη να κρατάει σημειώσεις, να αποθηκεύει στοιχεία ερευνών και να καταγράφει ιδέες ανεξαρτήτως από το πού βρίσκεται, χρησιμοποιώντας απλώς τον υπολογιστή και το τηλέφωνό του. Το σχετικό περιεχόμενο αποθηκεύεται αυτόματα στα project που έχουν δημιουργήσει στο SAP StreamWork. Από αυτά τα project, τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να επικαιροποιήσουν τις αποφάσεις τους. Ο συνδυασμός της Evernote και του SAP StreamWork επιτρέπει στους χρήστες να περάσουν γρήγορα από τις ιδέες στις αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Η Scribd έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη τεχνολογίας για εφαρμογές ανάγνωσης εγγράφων, επιτρέποντας στους χρήστες να διαβάζουν έγγραφα που βρίσκονται σε μορφές όπως το Microsoft Word και το Microsoft Excel, κατευθείαν στο περιβάλλον του SAP StreamWork, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν ή να ανοίξουν το αρχείο σε νέο παράθυρο. «Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Scribd στο SAP StreamWork δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε όποιο έγγραφο χρειάζονται για να παίρνουν επίκαιρες αποφάσεις», δήλωσε ο Jared Friedman, CTO και συνιδρυτής της Scribd.

Ακολουθώντας τα χνάρια της λύσης SAP® BusinessObjects™ BI OnDemand, το λογισμικό SAP StreamWork προσφέρει δυναμικά επιχειρηματικά εργαλεία, για τα οποία δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή εκπαίδευση. Το SAP StreamWork διατίθεται μέσω ενός ευέλικτου μοντέλου τιμολόγησης που βασίζεται σε συνδρομές. Έτσι, επιτρέπει στις εταιρείες να προσαρμόσουν τη λύση και το σχετικό κόστος, ανάλογα με τις άμεσες επιχειρηματικές τους ανάγκες. Η SAP προσφέρει μια δωρεάν έκδοση με συγκεκριμένες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και λειτουργίες, αλλά και μια επαγγελματική έκδοση με μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και πρόσθετες λειτουργίες ασφάλειας, στην οποία οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν με μια αρχική συνδρομή της τάξης των $9 το μήνα, για κάθε χρήστη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.sapstreamwork.com. Αξιοποιώντας τη λύση SAP StreamWork, κάθε εταιρεία μπορεί να αποκομίσει οφέλη, ανεξαρτήτως του μεγέθούς της και των πόρων που διαθέτει.

«Τα προϊόντα που προτιμά ο περισσότερος κόσμος, είναι αυτά που έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τη διευκόλυνση των χρηστών, αλλά και αυτά που έχουν αναπτυχθεί από κοινού με τους ίδιους τους χρήστες», δήλωσε η Marge Breya, Executive Vice President και General Manager οf Solutions της SAP. «Η αφοσίωση στη συνεργατική καινοτομία βρίσκεται στην «καρδιά» της λύσης SAP StreamWork και αυτή η προσέγγιση είναι ξεκάθαρα αποτελεσματική: προχωρήσαμε στο επίσημο λανσάρισμα του προϊόντος στην αγορά, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από τη διάθεση της δοκιμαστικής του έκδοσης. Στο μέλλον, το μοντέλο που αξιοποιούμε για τη συνεργατική ανάπτυξη καινοτομιών, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έγκαιρα καινοτόμες λύσεις και να συμβάλλουμε στη δημιουργία αποτελεσμάτων που έχουν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες και demo του SAP StreamWork, μπορείτε να επισκεφθείτε το ειδικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί στο YouTube, στην ιστοσελίδα: www.youtube.com/user/SAPStreamWork.