>

SAP FORUM 2010: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑθήναΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το SAP Forum 2010, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια επιχειρησιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, το οποίο διοργάνωσαν η SAP Hellas και οι συνεργάτες της, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Εστιάζοντας στην Επιχειρηματικότητα, το φετινό SAP Forum στάθηκε στην αξιοποίηση πρωτοποριακών λύσεων που μπορούν να μετατρέψουν την Καινοτομία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 600 στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού, αλλά και για πρακτικές που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε να ανταποκριθούν στις σύνθετες προκλήσεις του σημερινού δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το βασικό συμπέρασμα του SAP Forum 2010 ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσαρμόζονται συνεχώς στις συνθήκες της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Αυτό αναδείχθηκε από την παρουσίαση του Μάνου Ραπτόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου. Ο κύριος Ραπτόπουλος σημείωσε ότι η εφαρμοσμένη καινοτομία είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, καθώς μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει τόνωση της ενεργής επιχειρηματικότητας και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιτυχίας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Jeffrey Word, Vice President of Product Strategy της SAP AG, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο κύριος Word επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση του ρυθμού των αλλαγών και στον αντίκτυπο τους στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2010 και ανέδειξε τις τεχνολογικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, ο κύριος Word τόνισε ότι οι αναδυόμενες καινοτομίες μπορούν να παρακάμψουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την παρούσα δυσμενή συγκυρία, βοηθώντας καταλυτικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ακολούθησε πάνελ ομιλητών με τη συμμετοχή κορυφαίων πελατών της SAP Hellas, οι οποίοι ανέλυσαν τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις τους για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία τους από την αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και την ενίσχυση των επιχειρηματικών επιδόσεων. Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Απόστολος Πεταλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Φουρλής Συμμετοχών, Χαράλαμπος Ξυλούρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sprider Stores και Μιχάλης Ραμάκης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Genesis Pharma.

Στις παράλληλες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν, διακεκριμένα στελέχη της SAP από το εξωτερικό μίλησαν για τη διεθνή εμπειρία και αναφέρθηκαν στις καινοτόμες λύσεις της εταιρείας και στο πώς αυτές συμβάλλουν στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης. Οι συνεδρίες επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα όπως οι στρατηγικές για τις επιχειρήσεις του τραπεζικού κλάδου, η διαχείριση των λειτουργικών δραστηριοτήτων και η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί αυτή να παίξει για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Χορηγοί του SAP Forum 2010 ήταν οι κορυφαίοι συνεργάτες της SAP: Cisco, Hewlett Packard, Intrasoft International, Real Consulting, Assertive, Relational, Singular Logic, D.D. Synergy, Agile, Elsop, Framework, StepOne και Teka Systems.

Χορηγοί Επικοινωνίας του SAP Forum 2010 ήταν η εφημερίδα Κέρδος, τα περιοδικά Channel Partner, IT Pro, Netweek, InRetail, Supply Chain & Logistics και Cargo Plus, το portal Supply-chain.gr και το newsletter NetFax.