>

Η IDC ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ SAP ΣΕ ΗΓΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ BUSINESS INTELLIGENCE

Η SAP ξεπερνά το μέσο όρο ανάπτυξης της αγοράς εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής

ΑθήναΗ SAP AG (NYSE: SAP) ανακοινώνει ότι η IDC ανέδειξε την εταιρεία ως τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων business intelligence (BI), με βάση τα έσοδα από άδειες λογισμικού και υπηρεσίες συντήρησης. Οι αναλυτές της IDC σημείωσαν επίσης ότι η SAP σημείωσε ανάπτυξη μεγαλύτερη του μέσου όρου στην αγορά εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δυο πρόσφατες αναφορές της IDC – “Worldwide Business Intelligence Tools 2009 Vendor Shares” και “Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2007-2009 Vendor Shares” – ανέδειξαν τη SAP σε ηγέτη της αγοράς BI, καθώς η εταιρεία σημείωσε έσοδα $1.557,1 εκατ. και μερίδιο αγοράς 19,5%. Παράλληλα, τα έσοδα της SAP από εφαρμογές για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής ξεπέρασαν τα $535 εκατ., με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία λύσεων να φτάνει το 23,7%. Οι λύσεις BI αποτελούν μέρος της ευρύτερης αγοράς των business analytics, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη οι λύσεις CRM, καθώς και οι λύσεις για διαδικασίες ανάλυσης που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες.

«Παρά τη γενικότερη μείωση των δαπανών που σχετίζονται με την πληροφορική, εξακολουθούμε να παρατηρούμε ευκαιρίες και ανάπτυξη στην αγορά λύσεων BI, αλλά και στην κατηγορία εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής», δήλωσε ο Dan Vesset, Vice President, Business Analytics Solutions της IDC. «Η SAP είναι δυναμικά τοποθετημένη και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των αγορών αυτών, αλλά και τις ευρύτερες ανάγκες εταιρειών ανεξαρτήτως μεγέθους για λύσεις BI», συμπλήρωσε.

Οι λύσεις BI που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο SAP® BusinessObjects™ κατέλαβαν την κορυφαία θέση της αγοράς το 2009, με μερίδιο που έφτασε περίπου το 20%. Σύμφωνα με την IDC, η αγορά λύσεων BI συνέχισε να αναπτύσσεται το 2009, παρά τη συνολικά αρνητική εικόνα της αγοράς πληροφορικής. Πέρσι, η SAP παρουσίασε το λογισμικό SAP® BusinessObjects™ Explorer, το οποίο επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πλοήγηση σε κάθε τύπο δεδομένων, είτε αυτά προέρχονται από συστήματα SAP, είτε από συστήματα τρίτων παρόχων. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε τη λύση SAP® BusinessObjects™ BI OnDemand, η οποία προσφέρει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων που διακρίνεται από την ευκολία χρήσης. Η λύση διατίθεται με βάση ένα μοντέλο τιμολόγησης που προσαρμόζεται στις επιχειρησιακές ανάγκες.

Η SAP συνέχισε να παρουσιάζει ανάπτυξη στην αγορά των εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής, γεγονός που οφείλεται και στο ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων Enterprise Performance Management (EPM) που διαθέτει. Μεταξύ άλλων, το χαρτοφυλάκιο της SAP περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση της στρατηγικής, τη διαχείριση της κερδοφορίας και του κόστους, το σχεδιασμό και την ενοποίηση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, καθώς και τη διαχείριση του ρίσκου. Επιπλέον, οι ειδικοί της IDC σημειώνουν ότι: «H SAP είναι κατάλληλα τοποθετημένη για να επεκτείνει τα έσοδα της και το 2010, αλλά και μετέπειτα, καθώς τα εργαλεία για τη διαχείριση διαδικασιών που αφορούν τη βιωσιμότητα και το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων EPM είναι ιδιαίτερα ενοποιημένα με τις λύσεις BI της εταιρείας». Η SAP συνεχίζει να πρωτοπορεί στην αγορά των λύσεων EPM, με κινήσεις όπως η περσινή παρουσίαση των λύσεων SAP® BusinessObjects™ Spend Performance Management και SAP® BusinessObjects™ Planning and Consolidation.

«Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις χρειάζονται άμεση ορατότητα στις επιδόσεις τους. Η SAP προσφέρει αυτό που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις, παρέχοντας το πιο πλήρες πακέτο ενοποιημένων λύσεων BI και διαχείρισης της επιχειρησιακής απόδοσης», δήλωσε ο Sanjay Poonen, Executive Vice President και General Manager, Business User και Line-of-Business Sales της SAP. «Εξακολουθούμε να κατέχουμε την ηγετική θέση σε αυτή την αγορά γιατί προσφέρουμε στις επιχειρήσεις άμεση πληροφόρηση για κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα και να ενισχύσουν σημαντικά τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη SAP για το μοναδικό όραμα και την προσέγγιση μας, αλλά και γιατί προσφέρουμε τις λύσεις μας με βάση μια σύγχρονη πλατφόρμα που είναι απόλυτα συμβατή με το υπάρχον πληροφοριακό τους περιβάλλον. Έτσι, κάθε χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα τις λύσεις και να επικεντρωθεί στο πώς θα υλοποιήσει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες πιο αποτελεσματικά», συμπλήρωσε.

1 IDC, Worldwide Business Intelligence Tools 2009 Vendor Shares, Doc #223725, Jun 2010

2 IDC, Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2007–2009 Vendor Shares, Doc #223923, Jun 2010