>

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΑΠΟ ΤΗ SALVATORE FERRAGAMO ΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ SAP

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΔΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΛΥΣΕΙΣ SAP ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ

ΑθήναΗ ιταλική εταιρεία πολυτελών ειδών μόδας Salvatore Ferragamo είναι στην ευχάριστη θέση τα προϊόντα της να εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση, ειδικά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Ωστόσο, τα υπάρχοντα πληροφοριακά της συστήματα δεν μπορούν να υποστηρίξουν κατάλληλα αναπτυξιακές διαδικασίες αυτής της κλίμακας, καθώς είχαν αρχικά σχεδιαστεί με βάση τοπικά περιορισμένες δραστηριότητες. Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και να επιτύχει περαιτέρω ανάπτυξη, η Salvatore Ferragamo επέλεξε τις λύσεις λογισμικού της SAP. Στόχος της Salvatore Ferragamo είναι να βελτιώσει τις παγκόσμιες επιχειρησιακές της διαδικασίες σε ολόκληρο το φάσμα της αλυσίδας αξίας, από δραστηριότητες back-office έως το επίπεδο των καταστημάτων λιανικής. Με το νέο σύστημα πληροφορικής, η εταιρεία θα έχει καλύτερη ορατότητα στις ανάγκες τις δικές της και των πελατών της, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργική αποδοτικότητα, την κερδοφορία και την προσαρμοστικότητα στις συνθήκες και τις ευκαιρίες της αγοράς.

Με έτος ίδρυσης το 1927 και έδρα τη Φλωρεντία, η Salvatore Ferragamo έχει επεκταθεί δυναμικά στις αγορές της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Ασίας, διαθέτοντας πλέον ένα δίκτυο άνω των 550 καταστημάτων και περίπου 2.600 εργαζόμενους. Οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αποτελούν κύρια περιοχή ανάπτυξης για την εταιρεία, καθώς αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου της. Η εταιρεία κλήθηκε να δημιουργήσει πρότυπες διαδικασίες διαχείρισης για τα νέα της καταστήματα και να ευθυγραμμίσει τη λειτουργία τους με τις παγκόσμιες δραστηριότητες της, ώστε να υπάρχει συνέπεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανταπόκριση στη ζήτηση των καταναλωτών. Με την ενιαία πλατφόρμα πληροφορικής της SAP, η Salvatore Ferragamo εναρμονίζει τις διαδικασίες της, διαθέτοντας καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία στα δεδομένα. Έτσι, θα είναι σε θέση να παίρνει έγκυρες και έγκαιρες επιχειρηματικές αποφάσεις, οι οποίες θα βασίζονται στις πλέον πρόσφατες και ακριβείς πληροφορίες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξεχωρίσουμε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των πολυτελών αγαθών, με τη συνεπή μας δέσμευση στην παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων και κορυφαίας εξυπηρέτησης», δήλωσε ο Michele Norsa, Διευθύνων Σύμβουλος της Salvatore Ferragamo. «Για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευση, πρέπει να διαθέτουμε ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τις επιχειρησιακές μας διαδικασίες, από την έδρα μας στην Ιταλία, έως τα καταστήματα μας στην Κίνα. Η SAP είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων πληροφορικής που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην ανάγκη μας για απρόσκοπτες λειτουργικές δραστηριότητες, κεντρική αρχιτεκτονική πληροφορικής και πολυεθνική υποστήριξη. Η υλοποίηση αυτή θα μας προσφέρει ένα προτυποποιημένο σύστημα που θα φέρει μεγαλύτερη συνοχή στις παγκόσμιες δραστηριότητες μας και θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και εξυπηρέτησης που έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας», συμπλήρωσε.

Οι λύσεις λογισμικού από το χαρτοφυλάκιο SAP® for Retail θα συμβάλλουν στην αλλαγή του πληροφοριακού περιβάλλοντος της Salvatore Ferragamo, προσφέροντας κεντρικό έλεγχο επί των αποθεμάτων και των διαδικασιών διανομής. Η λύση SAP NetWeaver® Process Integration θα βοηθήσει την εταιρεία να ενοποιήσει τα υπάρχοντα συστήματα της με τις νέες λύσεις SAP. Έτσι, θα υπάρξει συνεπής ανταλλαγή διαδικασιών και πληροφοριών μεταξύ των εφαρμογών και των γεωγραφικών περιοχών. Η λύση SAP NetWeaver® Business Warehouse θα δημιουργήσει μια συνεπή βάση δεδομένων, ώστε να προσφέρει απόλύτη διαφάνεια στη Ferragamo και να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι υλοποιήσεις αυτές θα αποτελέσουν θεμέλιο για την υλοποίηση μιας συνεκτικής επιχειρηματικής στρατηγικής, καθώς προσφέρουν στην εταιρεία ένα μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα και απρόσκοπτα σε νέες γεωγραφικές περιοχές, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Η λειτουργία του νέου συστήματος SAP ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011, εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στα γραφεία της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, στο τέλος του Ιουνίου. Η λειτουργία του συστήματος στην Ταϊβάν και στην Κίνα θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Το κοινό εταιρειών όπως η Salvatore Ferragamo είναι παγκόσμιο και ιδιαίτερα εξοικειωμένο με την τεχνολογία. Έτσι, οι διεθνείς εταιρείες λιανικής αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προσφέρουν ποιοτικές εμπειρίες τόσο στο κοινό που επισκέπτεται τα καταστήματα, όσο και στους καταναλωτές που επιλέγουν να προχωρήσουν σε online αγορές», δήλωσε ο Agostino Santoni, Managing Director της SAP Italy. «Οι εταιρείες λιανικής μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις, μόνο αν διαθέτουν ορατότητα σε πραγματικό χρόνο και συνέπεια στις εσωτερικές τους διαδικασίες. Με τις νέες λύσεις της SAP, η Salvatore Ferragamo θα λειτουργεί καλύτερα, ταχύτερα και εξυπνότερα. Η επιτυχημένη υλοποίηση στο Χονγκ Κονγκ θέτει τις βάσεις για την παγκόσμια υιοθέτηση του νέου συστήματος, το οποίο θα υποστηρίξει την εταιρεία τόσο σε νέες, όσο και σε ήδη υπάρχουσες αγορές», συμπλήρωσε.