>

Η ΛΥΣΗ SAP® BUSINESS ONE ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑθήναΗ SAP Hellas ανακοινώνει τη διάθεση της λύσης SAP® Business One στην ελληνική αγορά. Η νέα λύση της SAP απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να βελτιώσουν την οργάνωση και τις διαδικασίες τους και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τις δραστηριότητες τους. Διαθέτοντας σύγχρονα εργαλεία, όπως οι ενσωματωμένες λειτουργίες CRM και business intelligence, αλλά και δυνατότητες mobile αξιοποίησης, η καινοτόμος λύση της SAP βοηθά τις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται καλύτερα στις προκλήσεις της αγοράς. Η λύση SAP Business One διατίθεται από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της εταιρείας, Byte και Alexander Moore. Στόχος της SAP Hellas είναι η διαρκής διεύρυνση του καναλιού πωλήσεων, ώστε η λύση να είναι διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για μια λύση με παγκόσμια απήχηση, καθώς αξιοποιείται από περίπου 30.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε πάνω από 90 χώρες και διατίθεται από 1.100 πιστοποιημένους συνεργάτες καναλιού. Παράλληλα, η SAP έχει προσαρμόσει τη λύση σε 25 γλώσσες, δημιουργώντας τοπικές εκδόσεις για 40 χώρες. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της εταιρείας σε αυτή την αγορά, η ολοκληρωμένη λύση SAP Business One συνδυάζει την καινοτόμο τεχνολογία με την ευκολία χρήσης και το προσιτό κόστος, δημιουργώντας ένα μοναδικό πακέτο λύσεων πληροφορικής για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Ήδη στην Ελλάδα, η λύση αξιοποιείται από 55 εταιρείες και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος Αθηναίων.

Για τη βελτίωση των λειτουργικών δραστηριοτήτων των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, η λύση της SAP περιλαμβάνει εργαλεία και λειτουργίες, οι οποίες ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμες μόνο σε μεγαλύτερους οργανισμούς. Για παράδειγμα, οι ενσωματωμένες CRM δυνατότητες της λύσης βοηθούν τις επιχειρήσεις στη διαχείριση των πωλήσεων και στην εξυπηρέτηση των πελατών, ώστε να δημιουργηθούν μακροχρόνιες και κερδοφόρες σχέσεις. Με τη λύση SAP Business One, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενοποιήσουν τη διαδικασία διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες με άλλες κρίσιμες δραστηριότητες, γεγονός που επιτρέπει – μεταξύ άλλων – την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών και τη διαμόρφωση αποδοτικών διαδικασιών για κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Παράλληλα, τα εργαλεία business intelligence της λύσης SAP Business One βοηθούν τις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν και να αναλύσουν τα δεδομένα που αφορούν στις πωλήσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα και τις λειτουργίες. Η λύση SAP Business One προσφέρει κρίσιμη για τις επιχειρήσεις πληροφόρηση, μέσω εργαλείων για την ανάπτυξη εύχρηστων αναφορών. Στο πλαίσιο αυτό, βελτιώνεται συνολικά η διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς διευκολύνεται η πρόσβαση σε δεδομένα όπως οι ταμειακές ροές, τα κόστη κ.α. Έτσι, οι επιχειρηματίες μπορούν να αξιολογήσουν τις δραστηριότητες τους και να διαμορφώσουν πολιτικές ανάπτυξης.

Η ευελιξία και η ευκολία χρήσης αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της λύσης SAP Business One. Με γνώμονα την αυξημένη απήχηση mobile συσκευών και smartphones, προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης της λύσης SAP Business One και μέσω iPhone. Πρόκειται για μια επαναστατική δυνατότητα που επιτρέπει στους επιχειρηματίες και τα στελέχη των εταιρειών να αξιοποιούν το λογισμικό της SAP από οπουδήποτε, έχοντας ανά πάσα στιγμή μια σαφή εικόνα των δραστηριοτήτων τους. Καθώς οι mobile πλατφόρμες διακρίνονται για την ευκολία χρήσης, βελτιώνεται η συνολικότερη εμπειρία από τη χρήση της λύσης SAP Business One και οι λειτουργίες μιας επιχείρησης γίνονται πιο απλές.

Ακριβώς επειδή είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η λύση μπορεί να υλοποιηθεί ταχύτατα – μέσα σε διάστημα δύο έως οκτώ εβδομάδων – ενώ η συντήρηση και η χρήση της γίνεται με ιδιαίτερη ευκολία. Έτσι, δημιουργείται αξία πιο άμεσα, ενώ τα στελέχη των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων κερδίζουν χρόνο για να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά μετράει: την ανάπτυξη και την αποδοτικότητα της εταιρείας.

Η λύση SAP Business One επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις δυσκολίες των παραδοσιακών υλοποιήσεων ERP, διασφαλίζοντας παράλληλα όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα μιας σύγχρονης, περιεκτικής λύσης λογισμικού. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να εκτελέσουν καλύτερα τις καθημερινές τους εργασίες, αυξάνοντας το βαθμό παραγωγικότητας βασικών λειτουργικών διαδικασιών, όπως:

  • Λογιστική και χρηματοοικονομική διαχείριση: Υποστήριξη όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με τη συλλογή και χρήση πληροφοριών που αφορούν στην οικονομική και λογιστική απεικόνιση μιας εταιρείας.
  • Πωλήσεις και διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες: Διαχείριση ολόκληρης της αλυσίδας πωλήσεων από την πρώτη επαφή και την υπογραφή συμφωνιών με τον πελάτη, έως και τη διαχείριση των δεδομένων που αφορούν την υποστήριξη μετά την πώληση.
  • Αγορά και διαχείριση προμηθειών: Με τη λύση SAP Business One, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες αγοράς προμηθειών, με βάση λειτουργίες που επιτρέπουν τη βέλτιστη ροή των logistics και των οικονομικών συναλλαγών.
  • Διαχείριση αποθεμάτων και διαδικασιών διανομής: Η λειτουργικότητα της λύσης SAP Business One δημιουργεί πρόσθετη αξία για την εφοδιαστική αλυσίδα, από το σχεδιασμό και την οργάνωση μιας αποθήκης, έως και τη μετακίνηση αγαθών, την παραλαβή και την αποστολή εμπορευμάτων. Παράλληλα, εξασφαλίζει την αυτόματη ενημέρωση των σχετικών λογιστικών καταστάσεων.
  • Σύνταξη αναφορών και διοικητικές δραστηριότητες: Η λύση προσφέρει εργαλεία σύνταξης αναφορών με βάση τα επιχειρησιακά δεδομένα, ενισχύοντας την ορατότητα επί των δραστηριοτήτων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

«Με τη λύση SAP Business One προσφέρουμε στις μικρές και μεσαίες εταιρείες τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν πλήρως το λειτουργικό τους μοντέλο, με την τεχνογνωσία της SAP», δήλωσε ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η λύση SAP Business One χαρακτηρίζεται από απλότητα στο χειρισμό και εξαίρετη λειτουργικότητα που συνδυαζόμενη με τις διοικητικές αναφορές SAP Crystal Reports και τη λειτουργία στο iPhone φέρνει πραγματικά μια νέα εποχή στο λογισμικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια έχετε αποδοτικότερες διαδικασίες και καλύτερο έλεγχο με χαμηλό κόστος», συμπλήρωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα λύση της SAP, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sap.com/greece/index.epx