>

ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SAP HELLAS

ΑθήναΗ SAP Hellas, διατήρησε τη σταθερή της πορεία, παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε κατά το έτος 2010. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν μικρή άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που διατηρεί τη δυναμική των τελευταίων χρονών και αποδεικνύει την απήχηση των λύσεων της SAP στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, η SAP Hellas προχώρησε στην ανάπτυξη του δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών της, ενώ πρόκειται να διαθέσει σημαντικά νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά εντός του 2011.

Κατά το έτος 2010, η SAP Hellas επιβεβαίωσε και πάλι την ηγετική της θέση στην αγορά των λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού για μεγάλους οργανισμούς, με την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών. Ειδικότερα, πάνω από 20 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις προστέθηκαν στο ήδη πλούσιο πελατολόγιο της εταιρείας, μεταξύ των οποίων η Coral A.E, η Jetoil – Mamidoil, το μαιευτήριο Ρέα, η Village Roadshow, η Νέα Οδός A.E., η Demco Α.Ε και η Πλαστικά Θράκης A.E. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα επιλέγουν τη SAP Hellas ως στρατηγικό τους συνεργάτη και εμπιστεύονται τις καινοτόμες λύσεις της για την βελτιστοποίηση των λειτουργικών τους δραστηριοτήτων. Το 2010, επεκτάθηκαν υπάρχοντα έργα ή υλοποιήθηκαν νέες λύσεις – κυρίως CRM και business intelligence – σε πάνω από 80 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων, η Τράπεζα της Ελλάδος, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΛΓΕΚΑ, η ΑΓΕΤ Ηρακλής, ο όμιλος Interamerican, ο όμιλος Βιοχάλκο, κ.α.

«Η αγορά μας τίμησε με την εμπιστοσύνη της, στη χρονιά που κατά τεκμήριο ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική οικονομία. Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας, αντέδρασαν στο δύσκολο περιβάλλον με προσεκτικές επιλογές λύσεων, ιδιαίτερα στο χώρο του Business Planning, της κατάρτισης και ελέγχου του προϋπολογισμού και της Επιχειρησιακής Ευφυΐας, ενώ είδαμε σημαντικό αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να επενδύουν στην οργάνωσή τους και τις λύσεις της SAP. Επίσης όσοι από τους πελάτες μας έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, επανήλθαν σε ανοδική πορεία και συνέχισαν τις επενδύσεις τους, στοιχείο ιδιαίτερα αισιόδοξο», δήλωσε ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο .

«Το 2011 θα είναι χρονιά νέων προϊόντων για τη SAP στην ελληνική αγορά. Πρόκειται να διαθέσουμε το SAP HANA, ένα εντελώς καινοτόμο προϊόν στη διαχείριση εξαιρετικά μεγάλων όγκων δεδομένων με τεράστια βελτίωση ταχύτητας επεξεργασίας και μείωσης κόστους εξοπλισμού, την οικογένεια προϊόντων SAP Enterprise Mobility για τις εταιρείες και τα στελέχη που θέλουν επιχειρησιακά δεδομένα εν κινήσει και το SAP Business One, την ολοκληρωμένη και οικονομική λύση ERP και CRM, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις με μικρούς προϋπολογισμούς και μεγάλες απαιτήσεις», συμπλήρωσε ο κύριος Ραπτόπουλος.

Η καινοτομία και η παροχή προστιθέμενης αξίας αποτελούν κινητήρια δύναμη των προσπαθειών της SAP να είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και όλες οι λύσεις της εταιρείας διέπονται από αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία. Στο πλαίσιο αυτό, η SAP Hellas παρουσιάζει στην ελληνική αγορά το SAP Business One – μια λύση που φέρνει νέα δεδομένα στον τομέα του λογισμικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει πλήρως τις άμεσες, αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων. Η νέα λύση της SAP προσφέρει στις επιχειρήσεις τεχνολογία αιχμής που ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμη σε κόστη που μπορούσαν να καλύψουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται η ενσωματωμένη λειτουργικότητα CRM και Business Intelligence, αλλά και ενσωματωμένες δυνατότητες αξιοποίησης συσκευών όπως το iPhone. Έτσι, οι αναπτυσσόμενες εταιρείες έχουν στη διάθεση τους μια απλή και ταυτόχρονα δυναμική λύση, η οποία τους προσφέρει όλα τα εφόδια για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας την ευελιξία τους και την ικανότητα λήψης αποφάσεων.