>

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ SAP HELLAS

ΑθήναΣημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης για το 2011 παρουσίασε η SAP Hellas με 118 εταιρίες που προστέθηκαν στο πελατολόγιο της μεταξύ των οποίων οι εταιρίες Vianex,OTE Estate, Excel Maritime Carriers, Navios Maritime Holdings, Όμιλος Καλλιμάνης, Mondial Assistance Ελλάδος, Aegean Bunkering Services Inc, Heron S.A., Seanergy Maritime Holdings, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Πανεπιστήμιο Πατρών, Coral Gas, Μισσιριάν Α.Ε., Σκεμπέρης Α.Ε., Costamare Inc, Star Bulk Carriers Corp., Capital Ship Management Corp., κλπ.

Επιπρόσθετα, η SAP και το οικοσύστημα συνεργατών της, υλοποίησαν λύσεις SAP ERP και SAP Business Objects ή επέκτειναν υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε εταιρίες και οργανισμούς τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, όπως Υπουργείο Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Interamerican, Aluminco, Chipita, Αγέτ Ηρακλής, ΔΕΣΦΑ, Olympic Air, Πλαίσιο Computers. Επίσης σημαντικός αριθμός πελατών από τη μικρή και μεσαία αγορά επέλεξε τη λύση SAP Business One – που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2011.

«Η επιλογή προϊόντων και λύσεων της SAP από ένα τόσο σημαντικό αριθμό νέων πελατών και η ανανέωση της εμπιστοσύνης από την εγκατεστημένη μας βάση, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία δημιουργεί την ανάγκη για σταθερές και μακρόχρονες συνεργασίες. Η ελληνική αγορά έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική όσον αφορά στην αξία των λύσεων και στην αποδοτικότητα των επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια έχουν περιοριστεί. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πελατών μας, προτείνοντας λύσεις που αποφέρουν αποδεδειγμένα οφέλη. Πιστεύουμε ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή και οι παραπάνω έννοιες αποτελούν προτεραιότητα για τον Ιδιωτικό και ιδιαιτέρως για το Δημόσιο τομέα της χώρας. Θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για Ελλάδα και Κύπρο.

Σε ότι αφορά τη στρατηγική της εταιρίας για το 2012, βασικούς άξονες σε προϊοντικό επίπεδο αποτελούν οι λύσεις Ιn memory Computing, Mobility, και Cloud Computing.

Η λύση SAP HANA αξιοποιεί πλήρως την καινοτόμα τεχνολογία της SAP για «in-memory» επεξεργασία δεδομένων, ορίζοντας ένα νέο πρότυπο υπολογιστικών δυνατοτήτων και επιτρέποντας στις εταιρείες να αναλύουν τεράστιους όγκους δεδομένων και ουσιαστικά να αντιδρούν ταχύτερα. Δεδομένης αυτής της δυνατότητας, οι πελάτες μπορούν να προσεγγίσουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, χρησιμοποιώντας επαναστατικές μεθόδους ανάλυσης, νέες διαθέσιμες εφαρμογές και ήδη υπάρχουσες λύσεις της SAP που έχουν ανανεωθεί.

Οι φορητές συσκευές smartphones και tablets γίνονται σταδιακά το προτιμώμενο μέσο για την αξιοποίηση επιχειρησιακών εφαρμογών. Η SAP και η Sybase προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή της διαχείρισης των δραστηριοτήτων τους μέσω κορυφαίων mobile πλατφόρμων, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση την πλήρη αξιοποίηση απομακρυσμένης πρόσβασης σε εταιρικά συστήματα και εφαρμογές, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση του πελάτη και δίνοντας τη δυνατότητα για πληροφόρηση και λήψη αποφάσεων οπουδήποτε.

«Στην SAP πιστεύουμε ότι τα Ιn memory Computing, Mobility, και Cloud Computing, θα μετασχηματίσουν πλήρως τον χώρο του ΙΤ. Όσον αφορά στις επιχειρησιακές εφαρμογές η SAP είναι σε θέση να προσφέρει τεράστια επιτάχυνση στην ανάλυση δεδομένων και ήδη έχουμε επιτύχει βελτίωση ταχύτητας έως και 3600 φορές σε σύγκριση με συμβατικές βάσεις δεδομένων και hardware. Αυτή η αλλαγή κατά τάξεις μεγέθους στη δυνατότητα ανάλυσης και κυρίως αντίδρασης, σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη πρόσβαση και αμεσότητα που προσφέρουν τα smartphones και tablets θα δώσουν εντελώς διαφορετικές δυνατότητες και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσες επιχειρήσεις το αναγνωρίσουν.» δήλωσε ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για Ελλάδα και Κύπρο.