>

Η IBM και η SAP συνεργάζονται για να επιταχύνουν την υιοθέτηση του Enterprise Cloud

ΑθήναΗ SAP SE (NYSE: SAP) και η IBM (NYSE: IBM) ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η SAP επέλεξε την IBM ως βασικό στρατηγικό πάροχο υπηρεσιών υποδομής cloud για τις κρίσιμες, επιχειρηματικές εφαρμογές της – διευκολύνοντας τους πελάτες της να διεξάγουν βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητές στο cloud. Η πρόταση SAP HANA Enterprise Cloud είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του εξαιρετικά επεκτάσιμου, ανοικτού και ασφαλούς cloud της IBM. Το SAP HANA Enterprise Cloud θα επεκταθεί στις κύριες αγορές με την προσθήκη των IBM cloud data centers. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες να καταστήσουν διαθέσιμο το λογισμικό τους SAP σε παγκόσμια κλίμακα, σε ένα ταχύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον που υποστηρίζεται από τις δοκιμασμένες δυνατότητες cloud της IBM.

«Προσβλέπουμε στη διεύρυνση μιας από τις πλέον μακροχρόνιες και πιο επιτυχημένες συνεργασίες στον κλάδο της πληροφορικής», δήλωσε ο Bill McDermott, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP. «Η ζήτηση για το SAP HANA και τη SAP Business Suite on HANA στο cloud είναι πολύ μεγάλη και αυτή η παγκόσμια συμφωνία με την IBM αναγγέλλει μια νέα εποχή συνεργασίας στον τομέα του cloud. Προβλέπουμε ότι οι πελάτες θα ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία και την επέκταση του SAP HANA Enterprise Cloud.»

«Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του enterprise cloud,» δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Ginni Rometty. «Βασίζεται στο μακρύ ιστορικό προσφοράς καινοτομίας προς στις επιχειρήσεις από τις δύο εταιρείες μας και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της IBM ως της σημαντικότερης πλατφόρμας cloud παγκοσμίως. Η ασφαλής, ανοικτή πλατφόρμα υβριδικού enterprise cloud της ΙΒΜ θα προσφέρει στους πελάτες της SAP τη δυνατότητα υποστήριξης νέων τρόπων εργασίας σε μια εποχή που διαμορφώνεται από τα Big Data, τις φορητές συσκευές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

Από κοινού, η IBM και η SAP διαθέτουν την τεχνογνωσία, τις λύσεις και την υποδομή cloud για τη διάθεση επιχειρησιακών λύσεων SAP στο IBM Cloud. Η SAP προσφέρει τη δύναμη των λειτουργιών πραγματικού χρόνου μέσω των υπολογιστικών δυνατοτήτων στη μνήμη του SAP HANA, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εκτέλεσης των κρίσιμων επιχειρησιακών εφαρμογών της επιχείρησης, όπως το SAP Business Suite, σε περιβάλλον cloud. Η IBM προσφέρει επιχειρηματική γνώση σε βάθος και την ανοικτή αρχιτεκτονική των IBM Cloud Managed Services και της SoftLayer — παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα ασφαλούς διαχείρισης των φορτίων εργασίας SAP από τις δοκιμές έως την παραγωγή, σε μια ενιαία υποδομή, με διαφάνεια και έλεγχο για τη θέση των δεδομένων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να ωφεληθούν από την τεχνολογία και τις υπηρεσίες των δύο εταιρειών που προσφέρουν βέλτιστες πρακτικές για συγκεκριμένους κλάδους, επιτρέποντας στους πελάτες να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους. Οι πελάτες κάθε μεγέθους της SAP και της IBM θα ωφεληθούν από αυτή την κοινοπραξία των δύο πιο αξιόπιστων εταιρειών του κλάδου.

Στα βασικά οφέλη για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους αναμένεται να περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Οι πελάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν το SAP HANA Enterprise Cloud μέσω της παγκόσμιας παρουσίας του IBM Cloud. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να αξιοποιούν τα δεδομένα μέσω του SAP HANA και επιχειρησιακών εφαρμογών στο IBM Cloud, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, τη διαφάνεια και τον έλεγχο.
  • Το SAP HANA θα εκτελείται στο IBM Cloud παρέχοντας μια βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα προσέγγιση που θα συμβάλει στη δημιουργία της βάσης για την ενοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων τεχνολογίας με νέα φορτία εργασίας.
  • Πάγια δέσμευση της IBM και της SAP είναι η ασφάλεια των εταιρικών πελατών στο cloud. Το IBM Cloud παρέχει ορατότητα και έλεγχο επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν και να επεκτείνουν τις βέλτιστες πρακτικές τους για την ασφάλεια σε ένα περιβάλλον cloud.
  • Οι εταιρείες θα έχουν πλέον επιπρόσθετη εμβέλεια και δυνατότητες επέκτασης, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινούν πιο εύκολα τοπικά και να επεκτείνονται παγκόσμια μέσω των δυνατοτήτων cloud, συμμορφούμενες με τις υποχρεώσεις ως προς τη θέση των δεδομένων και με άλλες κανονιστικές απαιτήσεις.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το SAP News Center. Παρακολουθήστε τη SAP στο Twitter, στο @sapnews.

Πληροφορίες για τις λύσεις cloud computing της IBM
Η IBM είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του cloud με ένα απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο ανοικτών λύσεων cloud, παρέχοντας στους πελάτες δυνατότητες ενοποίησης, ελέγχου επί των δεδομένων καθώς και τεχνογνωσία γα την εποχή των υβριδικών cloud. Μετά την εξαγορά της SoftLayer έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η IBM συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου cloud, συμπεριλαμβανομένων 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της σε 40 data centers και μιας επένδυσης 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία της Bluemix, μιας πλατφόρμας ως υπηρεσίας (Platform as a Service) cloud στο Cloud Foundry, για να προσφέρει βοήθεια σε εκατομμύρια προγραμματιστές. Το IBM Cloud έχει βοηθήσει περισσότερους από 30.000 πελάτες παγκοσμίως. Σήμερα, η IBM διαθέτει περισσότερες από 100 λύσεις SaaS για cloud, χιλιάδες ειδικούς με βαθιά γνώση διαφορετικών κλάδων της οικονομίας οι οποίοι βοηθούν τους πελάτες να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους και ένα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο με 40 data centers. Από το 2007, η IBM έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 17 εξαγορές προκειμένου να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της στον τομέα του cloud. Η IBM έχει κατοχυρώσει 1.560 ευρεσιτεχνίες στον τομέα του cloud εστιάζοντας στην προώθηση της καινοτομίας. Μάλιστα, η IBM βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τους κορυφαίους αποδέκτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για 21ο συνεχόμενο έτος. Η IBM επεξεργάζεται περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια συναλλαγές πελατών σε καθημερινή βάση μέσω του δημόσιου cloud της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις cloud της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.ibm.com/cloud. Παρακολουθήστε μας στο Twitter, στη διεύθυνση
@IBMcloud
, και στο ιστολόγιό μας, στη διεύθυνση www.thoughtsoncloud.com. Λάβετε μέρος στη συζήτηση στο hashtag #ibmcloud.

Πληροφορίες για τη SAP
Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP (NYSE: SAP) βοηθά εταιρείες κάθε μεγέθους και κάθε κλάδου να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο υποστήριξης (back office) μέχρι την αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος, από τον επιτραπέζιο υπολογιστή μέχρι την κινητή συσκευή – η SAP παρέχει σε άτομα και οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται περισσότερο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν την επιχειρησιακή πληροφόρηση περισσότερο αποτελεσματικά διατηρώντας το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 261.000 πελάτες να λειτουργούν με κερδοφορία, να προσαρμόζονται σε συνεχή βάση και να αναπτύσσονται βιώσιμα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.sap.com.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο δεν αποτελούν ιστορικά στοιχεία, αλλά δηλώσεις εκτιμήσεων για το μέλλον, όπως ορίζονται στη νομοθεσία των ΗΠΑ Private Securities Litigation Reform Act του 1995. Λέξεις όπως «προβλέπουμε», «πιστεύουμε», «εκτιμάμε», «προσδοκούμε», «αναμένουμε», «προτιθέμεθα», «ενδέχεται», «προγραμματίζουμε», «θεωρούμε», «προσβλέπουμε», «πρέπει» και «θα» και παρόμοιες εκφράσεις σε σχέση με τη SAP αποσκοπούν στον προσδιορισμό παρόμοιων δηλώσεων εκτιμήσεων για το μέλλον. Η SAP δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση δημόσιας επικαιροποίησης ή αναθεώρησης οποιωνδήποτε δηλώσεων εκτιμήσεων για το μέλλον. Όλες οι δηλώσεις εκτιμήσεων για το μέλλον υπόκεινται σε διάφορους κινδύνους και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να καταλήξουν στη σημαντική απόκλιση των πραγματικών αποτελεσμάτων από τις προσδοκίες. Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα της SAP περιγράφονται πληρέστερα στα έγγραφα που υποβάλλει η SAP στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission – SEC), συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης ετήσιας έκθεσης της SAP στο έντυπο 20-F που έχει υποβληθεί στη SEC. Οι αναγνώστες προειδοποιούνται να μην βασίζονται πέραν του δέοντος στις εν λόγω δηλώσεις εκτιμήσεων για το μέλλον, οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά στα δεδομένα που ήταν διαθέσιμα κατά την ημερομηνία που διατυπώθηκαν.
2014 SAP SE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η SAP καθώς και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή εμπορικά σήματα κατατεθέντα της SAP SE στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx#trademark για περισσότερες πληροφορίες και προειδοποιήσεις σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Σημείωση για τους συντάκτες:
Για ψηφιακή προεπισκόπηση και λήψη διαθέσιμων στιγμιότυπων προδιαγραφών μετάδοσης και φωτογραφιών για τον Τύπο, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.sap.com/photos. Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε υλικό υψηλής ανάλυσης για τα ΜΜΕ. Για την προβολή ενημερωτικών βίντεο για διάφορα θέματα, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.sap-tv.com. Από αυτή την τοποθεσία, μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο στις δικές σας ιστοσελίδες, να κοινοποιήσετε βίντεο μέσω συνδέσεων email και να εγγραφείτε σε τροφοδοσίες RSS από το SAP TV.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη V+O COMMUNICATION:
κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.: 211-7501235
E-mail: vm@vando.gr