>

H SAP ανακοινώνει μια σειρά καινοτόμων λύσεων

Στο πλαίσιο του συνεδρίου SAP TechEd & d-code, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 11-13 Νοεμβρίου, η SAP προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις

BerlinΗ SAP SE (NYSE: SAP) προχώρησε σε ένα σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων που αφορούν την παροχή καινοτόμων λύσεων, στο συνέδριο SAP TechEd && d-code, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 11-13 Νοεμβρίου. Οι λύσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν στο Internet of Things – IoT, λύσεις για Marketers, λύσεις Cloud και σε Enterprise Solutions για Κινητές Συσκευές και Wearables σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στο Internet of Things – IoT, η SAP ανακοίνωσε τρεις νέες λύσεις SAP, συμπεριλαμβανομένης της λύσης SAP Predictive Maintenance και Service, του λογισμικού SAP Connected Logistics και της εφαρμογής SAP Manufacturing Execution. Οι νέες λύσεις της SAP για το IoT έχουν στόχο να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform μέσω της ενεργοποίησης εφαρμογών και προχωρημένων δυνατοτήτων, όπως είναι το in-memory computing, η ανάλυση προγνωστικών και η επεξεργασία πολύπλοκων εκδηλώσεων. Ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής για την προώθηση της καινοτομίας, η SAP ανακοίνωσε την προσθήκη 500 προγραμματιστών για την υποστήριξη διαφόρων πρωτοβουλιών για το IoT.

Οι λύσεις της SAP για το IoT υποστηρίζονται από την πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform, η οποία είναι η βασική πλατφόρμα ανάπτυξης της εφαρμογής και παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στοιχείων από δεδομένα αισθητήρα και προχωρημένων δυνατοτήτων σε πραγματικό χρόνο, όπως in-memory computing, geo-spatial, τηλεματική, ανάλυση προγνωστικών επιχειρηματικών δεδομένων και επεξεργασία πολύπλοκων εκδηλώσεων. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform προσφέρει APIs που επιτρέπουν σε τρίτους παρόχους να αναπτύσσουν εφαρμογές για το IoT.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η SAP επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνδυάσει την εσωτερική γνώση με την ενεργή συμμετοχή των πελατών της, βοηθώντας τους marketers να λειτουργήσουν με περισσότερη ακρίβεια, με νέο κοινό κάνοντας ταυτόχρονα περισσότερες μετατροπές. Μέσω της χρήσης της στοχευμένης λειτουργίας του Facebook’s scalable Custom Audiences, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους marketers να αξιοποιήσουν τα δεδομένα των πελατών τους, ώστε να στοχεύσουν αποτελεσματικά αυτούς τους ανθρώπους στο Facebook με λύσεις SAP, αναμένεται οι επιχειρήσεις να μπορούν να τρέχουν απλά μέσω της εύκολης και οικονομικής προσαρμογής των καμπανιών και των εμπορικών πρωτοβουλιών τους. Αυτή η λύση προβλέπεται να δώσει τη δυνατότητα μέτρησης της απόδοσης της καμπάνιας από τα impressions μέχρι τα έσοδα με υψηλότερο βαθμό ακρίβειας.

Η λύση SAP Customer Engagement Intelligence που υποστηρίζεται από το SAP HANA θα σχεδιαστεί για να συνδυάσει τα δεδομένα των πελατών μιας επιχείρησης SAP με την αγοραστική δυνατότητα των πελατών, ώστε να στοχεύει καλύτερα στη διαφήμιση τη σωστή στιγμή και στο σωστό άτομο. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει σχέδια για τη λύση της SAP, ώστε αυτή να δημιουργεί κατηγορίες από τα δεδομένα της επιχείρησης που φθάνουν μέχρι και στα υποσύνολα των πελατών, ώστε η διαφήμιση στο Facebook να είναι πιο αποτελεσματική. Το παραπάνω αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους marketers να έχουν ένα ευρύτερο δίκτυο νέων πελατών, χαρτογραφώντας το προφίλ του κοινού που ένας marketer δημιουργεί χρησιμοποιώντας μοντέλα για να προβλέψει την αγοραστική δυνατότητα μέσω του SAP Customer Engagement Intelligence στο Facebook.

Παράλληλα με τις παραπάνω ανακοινώσεις, η SAP ανακοίνωσε ακόμα μια συν-καινοτομία προγράμματος με την Shell και την Volkswagen AG, διερευνώντας πώς τα συνδεδεμένα οχήματα αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους. Η συνεχιζόμενη πιλοτική διαδικασία στο Αννόβερο, της Γερμανίας, στοχεύει στο να θέσει τα θεμέλια για μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων συστημάτων για τη σύνδεση τροφοδοσίας. Αυτό το σύστημα παρουσιάζει την πρώτη φορά που η SAP, η Shell και η Volkswagen τρέχουν ένα end-to-end πρόγραμμα με κλιμακούμενες λύσεις για connected vehicles. Ο στόχος είναι να παραδώσει σε αυτούς που το τρέχουν μια λύση που βασίζεται στο cloud και εξοικονομεί χρόνο και μπορεί να παρέχει νέες, ενδιαφέρουσες προσφορές για πελάτες, μέσω των συνδεδεμένων οχημάτων, που δεν θα μπορούσαν να παρέχοντας από τις τρεις εταιρείες ξεχωριστά. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα διαμορφώνει τις βάσεις μιας συζήτησης για περαιτέρω συνεργασία των συνδεδεμένων οχημάτων των τριών εταιρειών και άλλων.

Τέλος, η Samsung Electronics και η SAP ανακοινώνουν ότι σχεδιάζουν από κοινού να παραδώσουν λύσεις κινητής τηλεφωνίας σε έναν αριθμό κλάδων της βιομηχανίας. Μόλις τα σχέδιά τους τεθούν σε εφαρμογή, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εταιρικό οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας, το οποίο θα βασίζεται σε κινητές συσκευές Samsung. Το νέο οικοσύστημα θα σχεδιαστεί με στόχο να αξιοποιήσει τη δημοτικότητά των καινοτομιών της Samsung στα κινητά τηλέφωνα και την πλατφόρμα της SAP. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους developers, ώστε να χτίσουν λύσεις που θα αξιοποιήσουν την ολοκληρωμένη προσφορά της Samsung και SAP σε κινητές συσκευές και wearables, καθώς και για την προαγωγή κοινών λύσεων cloud με βάση τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της SAP HANA Cloud Platform. Επιπρόσθετα, τα σχέδια αναμένεται να βοηθήσουν τον κλάδο του λιανικού εμπορίου με την ενσωμάτωση πληρωμών εν κινήσει, καθώς και με τη παροχή νέων πληροφοριών σχετικά με την εμπειρία από καινοτόμες αγορές και καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (IndustryExpertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 211- 7501235
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: νm@vando.gr