>

Δελτίο Τύπου

Η SAP γιόρτασε τον εθελοντισμό για το 2014

AthensΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η SAP Ελλάδος γιόρτασε τον εθελοντισμό σε όλες τις εκφάνσεις του και για το 2014, τιμώντας παράλληλα τους εθελοντές της. Όλοι οι εργαζόμενοι της SAP σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι για όσα πρόσφεραν, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία.

Παραμένοντας προσηλωμένη στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη διάδοση της καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας στους νέους, η SAP ήταν και το 2014 βασικός χορηγός των προγραμμάτων του Συνδέσμου Επιχειρηματικότητας Νέων. Επιπλέον, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», βοηθώντας μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας, η SAP ήταν ο αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος «Παγκόσμια Επιχείρηση», όπου 12 στελέχη συναντήθηκαν με μαθητές 12 σχολείων και τους μίλησαν για τον κόσμο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν στο Innovation Camp όπου διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε ομάδες, για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Επίσης, το 2014 η SAP συνέχισε τη συνεργασία της με το TEDxAcademy Athens υποστηρίζοντάς τη διοργάνωση του, και συμμετείχε ως χορηγός στα βραβεία Niki και στο πρόγραμμα υποτροφιών του AIT. Παράλληλα, υπήρξε χορηγός του 2ου διαγωνισμού Make Innovation Work του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος προσκαλεί τους νέους επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις ιδέες τους γύρω από την ενίσχυση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 107 επιχειρηματικά πλάνα από την Ελλάδα και την Ελληνική διασπορά, ενώ επιπλέον η SAP προσέφερε δωρεάν άδειες για τη λύση της για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το SAP Business One.

Επίσης, η SAP συνεργάστηκε με την Ashoka Greece και υποστήριξε τον 1ο Changemakers διαγωνισμό στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους κριτές του διαγωνισμού ήταν και ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων Νοτίου Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, ο οποίος μετά το διαγωνισμό, έγινε εθελοντής μέντορας στη start-up που κέρδισε την κατηγορία «Ενισχύοντας τις κοινότητες μέσω περιβαλλοντικών λύσεων», στην οποία η SAP δώρισε επίσης το SAP Business One. Στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού, η SAP οργάνωσε ένα εργαστήριο Design Thinking, με στόχο να δείξει ένα διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο σε νέους επιχειρηματίες, για το πώς να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις. Επιπλέον, δίνοντας πνοή ανάσας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η SAP προσέφερε στους νικητές των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας το προϊόν της SAP Business One, ενώ με τη συμμετοχή 28 εργαζομένων της οργάνωσε το Impacathon, ένα Μαραθώνιο Design Thinking και καινοτομίας για να στηρίξει μία ομάδα νέων κοινωνικών επιχειρηματιών.

Εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που κάνουν ουσιαστική διαφορά η SAP, με τη συμμετοχή 40 εργαζομένων που έτρεξαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και διένυσαν συνολικά 398 χλμ., υποστήριξε τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και τον αγώνα τους κατά του Έμπολα. Κάθε δρομέας δώρισε 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσε, ενώ η SAP διπλασίασε το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε. Επιπλέον, το 2014 συνεχίστηκε, η συνεργασία της SAP με τα Χωριά SOS, και μέσα στο Νοέμβριο, 38 εθελοντές, επισκέφτηκαν τις αποθήκες του οργανισμού, για να τις καθαρίσουν και να τακτοποιήσουν τις δωρεές. Επιπρόσθετα, υποστήριξε τις δραστηριότητες δύο Μ.Κ.Ο που λειτουργούν με συνέπεια και ευαισθησία για την υποστήριξη των παιδιών, τους Οργανισμούς «Η καρδιά του παιδιού» και «Πύλη Ελευθερίας». Τέλος, το 2014 η SAP δημιούργησε τράπεζα αίματος με τη βοήθεια της ομάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας συμμετοχή το 35% των εργαζομένων της.

Ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων Νοτίου Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «H SAP Ελλάδος αναγνωρίζει τη δέσμευση όλων των εθελοντών και επικροτεί τις εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το SAP News Center. Follow SAP στο Twitter σε www.sapnews.com

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (IndustryExpertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
SAP Hellas
Kα Αριάννα Μάντζιου
Τηλ.210-9473956
Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication
Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.: 211- 7501235
Email: νm@vando.gr