>

Επιτυχημένη Χρονιά το 2014 για τη SAP –Επίσημη πρώτη για το SAP S/4HANA

ΑθήναΗ SAP SE (NYSE: SAP) ανακοίνωσε την επόμενη γενιά λογισμικού, το SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4HANA), ενώ παράλληλα παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία που διέγραψε η εταιρεία το 2014 στην Ελληνική αγορά.

H SAP παρουσίασε σημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης για το 2014 και δυναμική ανάπτυξη της θέσης της στην Ελληνική αγορά, με 67 εταιρίες που προστέθηκαν στο πελατολόγιο της μεταξύ των οποίων: Eurobank, Intralot, Aegean Airlines. Επιπρόσθετα, η SAP ανακοίνωσε τη συνέχιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Ο COO South Europe, Μiddle East & Africa κ. Μάνος Ραπτόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της Εταιρείας για το 2014, τα οποία ήταν απόρροια της στρατηγικής μας για καινοτομία και ανάπτυξη. Το 2014 αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς για εμάς. Συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, επενδύουμε στην καινοτομία και στοχεύουμε στις καλύτερες ποιοτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως το SAP S/4HANA.»

«Η επιλογή προϊόντων και λύσεων της SAP από ένα τόσο σημαντικό αριθμό νέων πελατών και η ανανέωση της εμπιστοσύνης από την εγκατεστημένη μας βάση, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Η ελληνική αγορά έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική όσον αφορά στην αξία των λύσεων και στην αποδοτικότητα των επενδύσεων και για αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πελατών μας, προτείνοντας λύσεις που αποφέρουν αποδεδειγμένα οφέλη», αναφέρει ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθυντής Πωλήσεων της SAP για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η SAP έχει κάνει τολμηρές κινήσεις, όπως την εισαγωγή του SAP HANA -το προϊόν με την ταχύτερη ανάπτυξη στην ιστορία του επιχειρησιακού λογισμικού- τις λύσεις Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Success Factors (HCM), Ariba (Procurement) και Concur (Travel and expense management). Η εξειδικευμένη κάθετη γνώση μας σε πληθώρα κλάδων, μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθούμε τους πελάτες μας να προσεγγίσουν τις ανάγκες τους με εντελώς καινούργιους τρόπους” επιβεβαιώνει η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθυντής Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SAP παρουσίασε το SAP S/4HANA – την επόμενη γενιά του πλήρως ανασχεδιασμένου Business Suite,. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να «τρέχει» απλά. Σε ένα διεθνές περιβάλλον, με ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα, οι επιχειρήσεις καλούνται να εισέλθουν σε νέες αγορές και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους μέσω πολλαπλών καναλιών. Τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειάζονται μια καινοτόμα πλατφόρμα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, ικανή να στηρίξει τη στρατηγική και την ανάπτυξη τους.

H SAP επανακαθορίζει το ERP, επεκτείνοντας την υπάρχουσα λειτουργικότητα, με στόχο να το κάνει αφενός απλούστερο, αφετέρου να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία προς όφελος των πελατών της. Βασικά χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας είναι:
α. απλοποιημένο μοντέλο διαχείρισης και μοντελοποίησης των δεδομένων
β. on-the-fly ανάλυση της πληροφορίας στο υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας απευθείας, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων δομών data warehouse
γ. πλήρως ανασχεδιασμένη εμπειρία χρήσης και πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής, desktop, tablet ή mobile χάρη στο νέο User Interface, SAP Fiori
Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη λειτουργία της πλατφόρμας S/4HANA είτε on-premise είτε on cloud.

Για τους υπάρχοντες πελάτες η SAP εγγυάται την ομαλή μετάβαση στο S/4HANA με προκαθορισμένο και πλήρως ελεγχόμενο τρόπο, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι το 2025.

«Με την επόμενη γενιά επιχειρησιακού λογισμικού η SAP επαναπροσδιορίζει την έννοια της διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων για τον 21ο αιώνα. Το SAP S/4HANA σχεδιάστηκε για να ενώσει το λογισμικό και τους ανθρώπους, επιτρέποντας τους να χτίσουν και να τρέξουν επιχειρήσεις που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο, δικτυωμένα και απλά», είπε ο Bill McDermott, CEO της SAP.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
SAP Hellas
Kα Αριάννα Μάντζιου
Τηλ.210-9473956
Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication
Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.: 211- 7501235
Email: νm@vando.gr