>

Η νέα λύση Cash Management της SAP υπόσχεται απλοποιημένες λογιστικές διαδικασίες

ΑθήναΚαθώς ο σύγχρονος Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) πραγματοποιεί μια πληθώρα λογιστικών διαδικασιών, ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθεί στενά όλες τις συναλλαγές και το ισοζύγιο της θέσης της εταιρείας στις εκάστοτε τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, η SAP ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας λύσης Cash Management με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA, η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες ενός Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO). Η λύση παρέχει εις βάθος ανάλυση σε τραπεζικά υπόλοιπα, καθώς και στη θέση των μετρητών των επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, καταργεί την ανάγκη για system-hopping, διευκολύνοντας δυναμικά τις προβλέψεις για ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των ταμειακών ροών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αναλάβουν άμεση δράση ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών μιας επιχείρησης.

«Η διαχείριση των ταμειακών ροών είναι θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Με την κυκλοφορία της λύσης Cash Management, με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA, η SAP καταδεικνύει την ανάγκη για διορατικότητα και έξυπνο σχεδιασμό, σε πραγματικό χρόνο, στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της χρηματοδότησης», δήλωσε ο κύριος Thack Brown, General Manager and Global Head of Line-of-Business Finance της SAP. «Η λύση αυτή είναι μέρος ενός σημαντικού, ολοκληρωμένου πακέτου λύσεων της SAP, που προσφέρει άμεση διορατικότητα με γνώμονα τη μνήμη, ακόμα και στον πιο απαιτητικό CFO.»

Κατόπιν της εισαγωγής του SAP Simple Finance, ακολουθούν μια σειρά από λύσεις ικανές να προσφέρουν απλότητα στην χρήση του SAP Cloud στα οικονομικά τμήματα παγκοσμίως. Έτσι, η πρόσφατη κυκλοφορία της εφαρμογής Cash Management είναι ένα ακόμα παράδειγμα που δείχνει την κατεύθυνση της SAP προς τη παροχή λύσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα SAP HANA, η νέα εφαρμογή συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του θησαυροφυλακίου μιας εταιρείας σε μία πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πιο πρόσφατη, πρωτοποριακή λύση βασισμένη στην απλοποιημένη δομή της εφαρμογής SAP ERP που διατίθεται έως τώρα στην αγορά. Η εφαρμογή Cash Management μπορεί να εφαρμοστεί ως προσθήκη στην λύση Simple Finance της SAP, είτε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είτε στο cloud. Η εφαρμογή μεταξύ άλλων προσφέρει:

Συγκεντρωτική διαχείριση ταμειακών ροών:
Οι αρμοδιότητες ενός CFO άπτονται σε όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης, παρόλα αυτά η καθημερινή διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων της επιχείρησης είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της. Η καινούργια εφαρμογή Cash Management ελέγχει τις εισερχόμενες τραπεζικές καταστάσεις και ετοιμάζει μια καθημερινή πρόβλεψη των ταμειακών εισπράξεων, των πληρωμών και των αναμενόμενων τελικών υπολοίπων, ελαχιστοποιώντας έτσι την ανάγκη για την ετοιμασία πολλαπλών αναφορών. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τους πιστωτικούς κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τις τραπεζικές μεταφορές χρημάτων και τις πληρωμές, καθώς εγκρίνει τις πληρωμές, απλοποιώντας δεκάδες διαδικασίες.

Κεντρική διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών και πρόβλεψη ρευστότητας:
Καλύπτοντας περαιτέρω τις ανάγκες του γραφείου ενός CFO, η εφαρμογή Cash Management της SAP διαχειρίζεται τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω μιας ενιαίας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, διατηρώντας τη διαδικασία έγκρισης για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, την προσαρμογή, το κλείσιμο και την παροχή πλοήγησης ως προς θέση των τραπεζικών διαθεσίμων, καθώς και τη παρακολούθηση της κατάστασης των λογαριασμών. Επιπλέον, η πρόβλεψη ρευστότητας έχει ως στόχο να επεκτείνει τη βελτιστοποίηση των επενδύσεων.

«Η παρούσα εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ακρίβεια προγραμματισμού και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του λογιστηρίου», δήλωσε ο Patrick Spendler, Διευθυντής Οικονομικών, της BSH Hausgeräte GmbH. «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει είναι συναρπαστικά και ανυπομονούμε για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τη SAP».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

H SAP Hellas με κύριο θέμα “Discover Simple” διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο SAP Forum, στις 8 Iουνίου το ξενοδοχείο Hilton με σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες λύσεις που η εταιρεία προσφέρει, να ενθαρρύνει την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στο χώρο. Ακολουθήστε το SAP Forum στο Twitter στο @sapforumATH.

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 211- 7501235
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: νm@vando.gr

Εmail: a.mantziou@sap.com

Email: νm@vando.gr