>

Το SAP Forum Athens με τίτλο“Discover Simple”ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία,
με περισσότερες από 1.100 συμμετοχές

ΑθήναΤο SAP Forum Athens με θέμα “Discover Simple” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με περισσότερες από 1.100 συνολικά συμμετοχές. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα είχε ως στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των παρευρισκομένων γύρω από τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η SAP, οι οποίες μπορούν απλά και εύκολα να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών στην διασφάλιση της επιτυχίας. Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά φοιτητές, startuppers, καθώς και μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας έδωσαν το παρόν στο 1ο SAP Youth Forum, προσφέροντας μια νότα ανανέωσης με τις φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που παρουσίασαν.

Μέσα από την πλούσια ατζέντα του συνεδρίου, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να ενημερωθούν διεξοδικά για τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται διαρκώς στην παγκόσμια αγορά, καθώς και για πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς του Cloud Computing, Business Networks, Business Analytics, Internet of Things (IoT) αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Καταλυτική ήταν η ομιλία του Ισπανού οδηγού της Formula 1 Pedro De la Rosa, ο οποίος μέσα από την παρουσίασή του ανέδειξε τα βασικά στοιχεία που συνδέσουν το πιο τεχνολογικά προηγμένο σπορ του κόσμου με τις σωστές λύσεις λογισμικού, δίνοντας στους παρευρισκομένους μια διαφορετική οπτική για τη χρήση της τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, στο 2ο μέρος του Συνεδρίου διεξήχθη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Business Unusual, Disruption and the Role of Innovation» μεταξύ των: Λεωνίδα Κωβαίου, CIO στα Ελληνικά Πετρέλαια, Δαμιανού Χαραλαμπίδη, Γενικού Διευθυντή, Λειτουργικής Στήριξης Τράπεζας & Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ευάγγελου Ζάννη, Προϊστάμενο Τμήματος Σύνταξης Προδιαγραφών & Ελέγχου Συμβάσεων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου συντονιστής ήταν ο κύριος Mπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος στο SKAI TV & Radio και Αρχισυντάκτης στην Καθημερινή.

Για μία ακόμα φορά, στo πλαίσιο του SAP Forum ανακοινώθηκαν οι νικητές των SAP Quality Awards 2014. Την τελετή βράβευσης παρουσίασε ο Vice-President Active Quality Management EMEA, ο κ. Henrik Wilken, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της ποιότητας στην υλοποίηση των έργων SAP. Η εταιρεία έχει αναπτύξει συγκεκριμένη πολιτική ποιότητας, με σκοπό να εξασφαλίσει στους πελάτες της επιτυχημένες υλοποιήσεις. «Μία επιτυχημένη υλοποίηση βοηθά την επιχείρηση να επωφεληθεί την αξία της επένδυσης σε μέγιστο βαθμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, τόνισε ο κ. Wilken. Κεντρικός άξονας των SAP Quality Awards αποτελεί η αναγνώριση και επιβράβευση των επιχειρήσεων εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τις υλοποιήσεις SAP, λαμβάνοντας την αξία της επένδυσής τους στο μέγιστο βαθμό, κάνοντας την εταιρική τους δομή και λειτουργία πιο ευέλικτη και αποτελεσματική. Οι φετινοί νικητές των βραβείων ήταν:
Χρυσός νικητής: ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ
Αργυρός νικητής: ΟΤΕ ΑΕ
Χάλκινος νικητής: ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ
Επιπλέον, νικητής του Mobility Excellence αναδείχτηκε η εταιρεία Coral AE, ενώ στην κατηγορία Rapid Delivery Excellence, νικητής ήταν η εταιρεία Aglology ΑΕ. “

Η SAP παράλληλα με το SAP Forum, οργάνωσε για πρώτη φορά το SAP Youth Forum, με περιεχόμενο και δομή που απευθυνόταν σε φοιτητές, νέους απόφοιτους και νέους επιχειρηματίες. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία, 250 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για την πλατφόρμα SAP HANA, να ακούσουν executive στελέχη της εταιρείας να αναφέρονται σε ευκαιρίες καριέρας στο χώρο της τεχνολογίας, ενώ υπήρξε και παρουσίαση του προγράμματος SAP Start-up Focus, που βοηθά νεοφυείς επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να βγουν ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας. Στην τρίτη ενότητα του SAP Youth Forum, οι συμμετέχοντες συνάντησαν επιτυχημένους startuppers και σημαντικούς εκπροσώπους της Ακηδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας, συμμετέχοντας σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Πλατινένιος χορηγός της φετινής εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Huawei, ενώ χρυσοί χορηγοί οι: Accenture, Deloitte, IBM, Microsoft, Real Consulting | Assertive. Στη συνέχεια ασημένιοι χορηγοί ήταν οι: Alexander Moore, Byte, Hitachi Data Systems, Intel, Intrasoft, Relational, SingularLogic, StepOne, Symantec, Teka Systems.

Στρατηγικοί χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΪ και ο En Lefko 87,7. Χορηγός Wifi ήταν Wind. Χορηγός Τεχνολογίας ήταν η Samsung. Research provider ήταν η IDC και τέλος, χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι: Biztech.gr, Business Analytics, NetFax, Netweek, Newsbomb.gr, Sepe.gr, Tech Channel Partner, Techpress.gr, TheToc.gr.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Βίκυ Μόσχου

Τηλ.: 211- 7501235

Email: νm@vando.gr