>

Η SAP υποστηρίζει τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Global Enterprise Project (GEP) European Award του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων για δεύτερη συνεχή χρονιά

Στο πλαίσιο του προγράμματος Junior Achievement (JA) Europe, η ελληνική μαθητική ομάδα διακρίθηκε στο διαγωνισμό για τη συμμετοχή της με την μαθητική επιχείρηση “Youthelp”

ΑθήναH SAP, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υποστήριξε τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό GLOBAL ENTERPRISE PROJECT (GEP) EUROPEAN AWARD του JUNIOR ACHIEVEMENT EUROPE.

Πιο συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητικές ομάδες από 13 Ευρωπαϊκές χώρες. Οι ομάδες είχαν παρακολουθήσει το ειδικό πρόγραμμα του JA Europe, για τη θέση των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον (GEP) και είχαν κερδίσει τους εθνικούς διαγωνισμούς των χωρών τους, ως μαθητικές επιχειρήσεις που έχουν προοπτικές να επεκταθούν στην παγκόσμια αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική συμμετοχή με τη μαθητική επιχείρηση “Youthhelp” του Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, διακρίθηκε ως σπουδαίο μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης με ανθρωπιστικό σκοπό και δυνατότητα επέκτασης. Αναλυτικότερα, η ομάδα “Youthelp” είναι μια εικονική, κοινωνική, μη κερδοσκοπική επιχείρηση Συμμετοχικής Χρηματοδότησης (Social Crowdfunding), που έχει στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Η διαδικασία της δωρεάς είναι απλή και πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα της επιχείρησης (http://www.youthelp.gr) με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Όπως σε κάθε δωρεά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το ύψος του ποσού αλλά ο αριθμός των δωρητών και, βέβαια, η εγγύηση ότι όλες οι δωρεές θα διατεθούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ». Η υποστήριξη των μαθητών του ομίλου στους μικρούς ασθενείς δε σταματά στην οικονομική ενίσχυση, αλλά περιλαμβάνει και ενέργειες για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με κύριο στόχο την αύξηση των εθελοντών – δοτών μυελού των οστών.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα GLOBAL ENTERPRISE PROJECT (GEP) υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση» και έχει σκοπό να εξηγήσει στους μαθητές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Η SAP, ως υποστηρικτής του προγράμματος GEP, μέσω των εθελοντών της παρουσίασε στα μέλη του Ομίλου Junior Achievement του Λυκείου Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το ρόλο που η παγκοσμιοποίηση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση μπορούν να παίξουν στη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης στον κόσμο.

«Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και αυτή τη χρονιά έδωσε τη δυνατότητα στους εθελοντές της SAP να έχουμε μια μοναδική εμπειρία με μαθητές, επίδοξους επιχειρηματίες. Συνολικά, η συνεργασία ήταν πολύ θετική και η προετοιμασία από πλευράς ΣΕΝ μας βοήθησε για την επιτυχή υποστήριξη των μαθητών σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η SAP στηρίζει ενεργά αυτήν την προσπάθεια και δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μάθουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν,» δήλωσε ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθυντής Λειτουργιών Ν. Ευρώπης, Μ. Ανατολής, Αφρικής και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος.

Στην ομάδα «Υouthelp», του Pierce-Aμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, το πρόγραμμα GEP παρουσίασε η Chief Operating Officer της SAP Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας, κ. Αλεξάνδρα Κοκκίνη. «Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλλαν, μια όαση φρεσκάδας στην σκληρή επιχειρηματική δραστηριότητα», δήλωσε η κ. Κοκκίνη. «Θερμά συγχαρητήρια και στους διοργανωτές του ΣΕΝ/JA Greece που καταφέρνουν κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Η υπεύθυνη του προγράμματος του JA Europe, Diane Draganescu ανακοινώνοντας την νικήτρια ομάδα από την Ισπανία, μία μαθητική επιχείρηση που διευκολύνει την μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο αλλά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τόνισε: «Θα θέλαμε να κάνουμε ειδική μνεία στην ομάδα της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν και την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσαν – κέρδισαν τις εντυπώσεις των μελών της κριτικής επιτροπής, η οποία εκφράζει τα συγχαρητήριά της». Η κ. Draganescu, συνεχάρη θερμά την Ελληνική ομάδα και δήλωσε ότι «κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με τον άψογο επαγγελματισμό της, αλλά και το βίντεο και την ιστοσελίδα της που είναι και τα δύο εξαιρετικής ποιότητας» (www.youthelp.gr, https://www.youtube.com/watch?v=CXVA3eMJVQM).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Βίκυ Μόσχου

Τηλ.: 210- 7249000 (235)

Email: νm@vando.gr