Σημαντική συμβολή της SAP στην ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών

Ο τομέας της υγείας, πυρήνας ανάπτυξης πρωτοβουλιών για τη SAP

ΑθήναΟ τομέας της υγείας, πυρήνας ανάπτυξης πρωτοβουλιών για τη SAP

H SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τη δέσμευση της καθώς και την πρόοδο που έχει καταγράψει, στην προσπάθεια της να προσφέρει μέσω των λύσεων της ολοένα και περισσότερα οφέλη σε ασθενείς για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών.

«Έχουμε επικεντρωθεί στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων παρέχοντας απλές λύσεις για σύνθετα προβλήματα και αναγνωρίζουμε ότι οι περισσότερες προκλήσεις βρίσκονται στον τομέα της υγείας» δήλωσε ο κύριος Martin Kopp, Vice President and Head of the Global Healthcare Industry Unit της SAP. «Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στην παροχή καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας, εστιάζουμε στη βελτίωση της υγείας, η οποία έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων».

Μετασχηματίζοντας τη φροντίδα του καρκίνου
Η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η θυγατρική της, η CancerLinQ LLC, επέλεξε την πλατφόρμα SAP HANA για την ανάπτυξη του ASCO CancerLinQ. Το CancerLinQ είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα πληροφοριών για την υγεία (ΙΜΕΤ), η οποία αξιοποιεί τα Big Data για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας σε ασθενείς με καρκίνο. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες δεδομένων για τον καρκίνο που αναπτύσσεται και καθοδηγείται από ιατρούς με πρωταρχικό σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

«Το CancerLinQ είναι το είδος της καινοτομίας που χρειαζόταν για να προωθήσει το όραμα της ιατρικής ακριβείας,» δήλωσε ο Dr. Peter Paul Yu, MD, πρόεδρος της ASCO. «Με τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων από σχεδόν κάθε ασθενή με καρκίνο στις ΗΠΑ, στόχος του CancerLinQ είναι να αποκαλύψει εξατομικευμένες γνώσεις που θα ωφελήσουν συνολικά τις πρακτικές της ογκολογίας, καθώς και τους ασθενείς σε ολόκληρη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών – ανεξάρτητα από την επιλογή των ηλεκτρονικών συστημάτων μητρώων υγείας – και να επιταχύνει την πρόοδο της ιατρικής».

Η SAP είχε επίσης ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2014 ότι θα προσφέρει μια εξατομικευμένη υπηρεσία θεραπείας προς τους υπαλλήλους της που «μάχονταν» τον καρκίνο. Η υπηρεσία, που ονομάζεται COPE (Corporate Oncology Program for Employees) και προσφέρεται μέσω εταιρικής σύμπραξης με τη MOLECULAR HEALTH GmbH, παρέχει υποστήριξη όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για στοχευμένες θεραπείες καρκίνου, που στόχο έχουν να προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα με όσο δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Η σχέση της ASCO βασίζεται στην περσινή έγκαιρη ανάπτυξη της έρευνας Medical Research, μια υπηρεσία που βασίζεται στην πλατφόρμα ογκολογικών κλινικών δεδομένων που ανέπτυξε η SAP σε συνεργασία με το Γερμανικό Εθνικό Κέντρο για ογκολογικές ασθένειες (NCT), με μοναδικό στόχο την ιατρική έρευνα και όχι την παροχή θεραπείας σε ασθενείς.

Η υπηρεσία COPE θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για όφελος των εργαζομένων της SAP που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Στο πνεύμα της αποστολής της SAP να κάνει τον κόσμο καλύτερο, η εταιρεία ελπίζει ότι η παροχή αυτής της υπηρεσίας θα δημιουργήσει ένα πρότυπο που θα πρέπει να υιοθετηθεί και από άλλους εργοδότες. Η εν λόγω υπηρεσία έχει ήδη τεθεί στη διάθεση των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, με την πρόθεση να επωφεληθούν στο άμεσο μέλλον από την παροχή αυτή και άλλοι εργαζόμενοι και σε άλλες χώρες.

Εξατομικευμένη θεραπεία με τη βοήθεια των Analytics
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία GreenCare, του νοσοκομείου Dartmouth-Hitchcock (DH), η οποία αξιοποιεί τις λύσεις analytics της SAP και την πλατφόρμα SAP HANA για την πρόβλεψη των χειρουργικών αποτελεσμάτων ασθενών που βιώνουν χρόνιο πόνο στα γόνατα. Η λύση GreenCare συνδυάζει την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες, ώστε να παρέχει εξατομικευμένες απαντήσεις συμβάλλοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή. Συγκεκριμένα, η GreenCare, στοχεύει στην ενίσχυση της φροντίδας που λαμβάνει ο ασθενής επιτρέποντας την επίτευξη των βέλτιστων χειρουργικών αποτελεσμάτων, τη μείωση του κόστους και την αποφυγή μη απαραίτητων χειρουργικών επεμβάσεων.

Κατανοώντας την αξία των Big Data
Η ανάγκη παροχής εξατομικευμένης φροντίδας, από τους οργανισμούς υγείας και τα ερευνητικά κέντρα, κάνει απαραίτητη τη χρήση τεχνολογίας που συγκεντρώνει και διαμοιράζει μεγάλο όγκο και ποικιλία δεδομένων. Η εταιρεία PHEMI, βασικός συνεργάτης της SAP, διαθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης υψηλού όγκου δεδομένων, παρέχοντας στους οργανισμούς υγείας λύσεις που βοηθούν τους ερευνητές και τους κλινικούς επιστήμονες να εντοπίσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται εύκολα και γρήγορα.

«Οι οργανισμοί παροχής υπηρεσιών υγείας καλούνται να μετατρέψουν τεράστιους όγκους δεδομένων σε ιατρικές γνώσεις. Η πρόκληση δεν αφορά μονάχα στη συλλογή πληροφοριών. Οι οργανισμοί χρειάζεται επιπλέον να οργανώσουν κατάλληλα τα δεδομένα, να τα διαθέσουν σε ερευνητές σε όλη τη χώρα, ή ακόμα και σε όλο τον πλανήτη και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουν το διαμοιρασμό των δεδομένων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελών συμφωνιών,» δήλωσε ο κύριος David Delaney, Chief Medical Officer, της SAP στην Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http://www.sap.com/greece
, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook:
https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/
, Twitter:
https://twitter.com/SAPHellasCyprus
.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 211- 7501235
Εmail:
a.mantziou@sap.com

Email:
Εmail: νm@vando.gr