>

Η SAP στηρίζει το BorderHACK για την Υποστήριξη των Προσφύγων

Τριήμερο hackathon στην Θεσσαλονίκη

ΑθήναΗ SAP στηρίζει το BorderHACK, ένα τριήμερο hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση ιδεών που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το BorderHACK θα φιλοξενήσει περίπου 40 συμμετέχοντες, οι οποίοι στοχεύουν να χτίσουν τεχνολογικές λύσεις για το προσφυγικό ζήτημα. Η SAP παραμένοντας υπέρμαχος της καινοτομίας, στέκεται δίπλα στο BorderHACK που έχει ως στόχο, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων των συμμετεχόντων, τη γέννηση νέων, καινοτόμων ιδεών και τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες μπορούν να παρέχουν βοήθεια και «λύσεις» σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που διασχίζοντας τη χώρα μας αναζητούν τη νέα τους στέγη.

Το 2015, περισσότεροι από 530.000 πρόσφυγες διακινδύνευσαν τη ζωή τους προκειμένου να διασχίσουν τη θάλασσα για να φθάσουν στην Ευρώπη. Τις προηγούμενες εβδομάδες, μόνο η Ελλάδα υποδέχθηκε έναν αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών, μία εξέλιξη που δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Οι ανάγκες των προσφύγων συνεχίζουν να αυξάνονται και η SAP υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλές ιδέες κι έξυπνες λύσεις και θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό.

Αυτό είναι το όραμα πίσω από το BorderHACK, όπου οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο co-working space COHO, για να συζητήσουν ιδέες για πιθανούς πόρους και εργαλεία για τους πρόσφυγες, όπως διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλες πρωτοβουλίες, με βάση τις τεχνολογικές τους δεξιότητες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας του BorderHACK. Η συμμετοχή της SAP στην εν λόγω διοργάνωση αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξία στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζοντας δράσεις που εστιάζουν σε νέες καινοτόμες δημιουργικές ιδέες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BorderHACK μπορείτε να βρείτε εδώ: borderhack.org.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Βίκυ Μόσχου

Τηλ.: 211- 7501235

Email: νm@vando.gr