>

2015: μια εξαιρετικά Επιτυχημένη Χρονιά για τη SAP

ΑθήναΗ SAP κορυφαίος πάροχος λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία που κατέγραψε η εταιρεία το 2015 στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η SAP παρουσίασε σημαντική διεύρυνση της πελατειακής της βάσης για το 2015 και δυναμική ανάπτυξη της θέσης της στην ελληνική αγορά, με προσθήκη εταιρειών στο πελατολόγιο της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Eurobank, Viohalco, Σκλαβενίτης, Thenamaris Ship Management Inc., Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ και Tripsta (travelplanet24, tripsta, airtickets). Επιπρόσθετα, η δυναμική της εταιρείας επιβεβαιώνεται από την πολύ καλή πορεία της στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, καθώς κατόρθωσε να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά. Συγκεκριμένα, η SAP ανακοίνωσε τη συνέχιση ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας:

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία της SAP για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο:

  • Η εταιρεία παρουσίασε εξαιρετική δυναμική κατά το 2015 στην αγορά του cloud, η οποία έφτασε το 103%.
  • 2.700 νέες υλοποιήσεις της πλατφόρμας SAP S/4HANA
  • Τριψήφια αύξηση σε ότι αφορά λύσεις Customer Engagement and Commerce

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία της SAP για το 2015 για την ελληνική αγορά:

  • 47% ανάπτυξη της πλατφόρμας HANA σε ετήσια βάση
  • 41% ανάπτυξη στις ΜμΕ (Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις)
  • 19% αύξηση στις Βάσεις Δεδομένων και την Τεχνολογία
  • 38% έσοδα από νέους πελάτες, επί των συνολικών εσόδων του 2015

Ο COO South Europe, Μiddle East & Africa, κ. Μάνος Ραπτόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Το 2015 ήταν μία χρονιά ισχυρών οικονομικών επιδόσεων για την SAP . Πάρα την οικονομική συγκυρία, οι πελάτες μας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους και συνέχισαν να επενδύουν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επιδόσεις τοσο στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου ανακοινώσαμε μεγάλα νέα ονόματα, όσο και στις μικρομεσαίες όπου ο όγκος εργασιών μας αυξήθηκε κατά 38% σε σχέση με το 2014. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση στο χώρο της τεχνολογίας, όπου η πλαφόρμα HANA αναπτύχθηκε με ρυθμό 47% και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία σε πολλούς οργανισμούς κάθε μεγέθους».

«Η καταγραφή των θετικών αποτελεσμάτων και το 2015 επικυρώνει τη στρατηγική της SAP για καινοτομία σε όλο το φάσμα των προϊόντων που προσφέρει, όπως και η εστίαση της στο cloud, βοηθώντας τους πελάτες της να μετασχηματιστούν εύκολα και γρήγορα ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής», επιβεβαιώνει η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

«Η παρουσία της SAP συνέβαλε καθαριστικά στην ανάπτυξη του Κλάδου Πληροφορικής στην χώρα μας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που καταφέρνουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στις στενές και δημιουργικές σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους πελάτες-συνεργάτες μας. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και δεσμευόμαστε για την παροχή Λύσεων και Υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Η επιτυχία της SAP είναι οι πελάτες της» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθυντής Πωλήσεων της SAP για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Παράλληλα, η SAP παρουσίασε επιτυχημένες υλοποιήσεις πελατών της, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015.

Ο κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Head Greek Accounting & Group Tax της Eurobank, δήλωσε «Είχαμε μια άριστη συνεργασία με την SAP, όσον αφορά στην υλοποίηση της λογιστικής πλατφόρμας Standard SAP (S/4 Simple Finance on HANA). Πρόκειται για μία από τις πρώτες εφαρμογές της νέας τεχνολογίας της SAP στην Ευρώπη. Όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος, η μεταγωγή 300 περίπου χρηστών στη νέα πλατφόρμα έγινε εξαιρετικά ομαλά και μάλιστα εντός ενός ιδιαίτερα πιεστικού χρονοδιαγράμματος και παράλληλα έγινε δυνατή η ταυτόχρονη επικοινωνία με περισσότερα από 25 ενδοτραπεζικά συστήματα σε πλήρη λειτουργικότητα.»

O κ. Στράτος Θωμαδάκης, Οικονομικός Διευθυντής, Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ.τόνισε «Κατά την διάρκεια του 2015 ξεκινήσαμε την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ΣΙΔΕΝΟΡ, με την εφαρμογή της τεχνολογίας SAP HANA στην πλατφόρμα των Analytics. Η συλλογή των πρωταρχικών στοιχείων για την οικονομική ανάλυση, αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στον οργανισμό μας, μιας και ο όγκος τους είναι τεράστιος (ο συνολικός τζίρος της εταιρίας προέρχεται από μεγάλο όγκο συναλλαγών) Οι αναφορές μας τώρα εκτελούνται μέχρι και στο 10% του χρόνου σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, δίνοντάς μας την ευελιξία για περεταίρω ανάλυση. Η τεχνολογία του SAP HANA μας βοήθησε στον πλέον βέλτιστο και αποδοτικό τρόπο διαχείρισης των δεδομένων μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Βίκυ Μόσχου
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 211- 7501235
Εmail: a.mantziou@sap.com Email:νm@vando.gr