>

Η SAP στο τεταρτημόριο των Ηγετών του Magic Quadrant της Gartner για τις παγκόσμιες υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής

ΑθήναΗ SAP ανακοίνωσε πρόσφατα την τοποθέτησή της στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant της Gartner για την έκθεση* παγκόσμιων υπηρεσιών λιανικής τραπεζικής για ένατη συνεχή χρονιά. Η SAP αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς τόσο για την «ικανότητα της να παράγει αποτελέσματα», όσο και για την «πληρότητα του οράματος της».

«Στο σημερινό ταχύτατο καταναλωτικό περιβάλλον, οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά σε πραγματικό χρόνο 24×7. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της υιοθέτησης της τεχνολογίας in-memory», δήλωσε ο Falk Rieker, global head of the banking business unit, SAP. «Με την υπολογιστική ισχύ του SAP HANA, οι τράπεζες μπορούν να αναλύσουν λειτουργίες, αγορές και δραστηριότητες του πελάτη ταυτόχρονα, συγκεντρώνοντας πληροφορίες που επιτρέπουν την ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Το πρόγραμμα υπηρεσιών της SAP επιτρέπει στις τράπεζες να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο ευέλικτες και εστιασμένες στις ανάγκες των πελατών τους.»

Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, «οι ηγέτες στην παγκόσμια αγορά λιανικής τραπεζικής (GRCB) τείνουν να έχουν μια υψηλού επιπέδου κατανόηση της αγοράς – δηλαδή, ασχολούνται οι ίδιοι με την παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς, ενσωματώνοντας την καινοτομία στο σχεδιασμό των προϊόντων τους. Περίπου οι μισοί από αυτούς, είτε κατέχουν πιστοποιημένες γνώσης ανάπτυξης λογισμικού ή είναι σε διαδικασία μάθησης. Όλο και περισσότερο τα στελέχη σκέφτονται πιο στοχευμένα με σκοπό την παροχή αυξημένης πρόσβασης στη λεπτομερή λειτουργία που οι τράπεζες χρειάζονται για να θέσουν τις βάσεις για τη διαφοροποίησή τους.»

Το πρόγραμμα υπηρεσιών της SAP προσφέρει στις τράπεζες μια σφαιρική εικόνα αναφορικά με τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορούν να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες τους, να παράσχουν πελατοκεντρικές υπηρεσίες και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ρυθμιστικές οδηγίες. Παρέχοντας την ευελιξία του cloud και των analytics της πλατφόρμας SAP HANA, η SAP προσφέρει στους πελάτες του τραπεζικού κλάδου, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs), όπως οι τάσεις της αγοράς, η συμπεριφορά των πελατών και πιθανοί κίνδυνοι.

Περισσότερες από 14.100 τράπεζες σε 150 χώρες βασίζονται στη SAP για το χαρτοφυλάκιο τραπεζικών λύσεων, ώστε να γίνουν πιο πελατοκεντρικές, να μειώσουν την πολυπλοκότητα και να διαχειριστούν ευκολότερα τη συμμόρφωση με ρυθμιστικά πλαίσια και κινδύνους. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το website: http://www.sap.com/banking

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε SAP στο Twitter στο @sapnews.

Την έκθεση του Magic Quadrant της Gartner για το 2016 αναφορικά με τις παγκόσμιες υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με τη SAP

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Βάσω Κακκάση

Τηλ.: 210 7249000 (276)

Email: vka@vando.gr