>

Η SAP δημιουργεί το πρώτο Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα

ΑθήναΤην Ελλάδα επέλεξε η SAP για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Data Science Delivery Hub με στόχο να αξιοποιήσει περαιτέρω τον ηγετικό ρόλο της στους τομείς του Customer Innovation και Enterprise Platform. Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρίας για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, θέσεις εργασίας για νέους, ταλαντούχους επιστήμονες από το χώρο της πληροφορικής.

Η επιλογή της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός τόσο σημαντικού κέντρου για την εταιρεία είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η χώρα στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και η οποία προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ταυτόχρονα, με τη λειτουργία του Data Science Delivery Hub δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν στους τομείς του Data Science στο εξωτερικό.

«Σήμερα, μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων δεδομένων αξιοποιείται διεθνώς», σχολίασε ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, COO για την περιοχή South Europe, Middle East and Africa. Σ’ αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία, την οποία η SAP έχει ήδη αξιοποιήσει με την ανάπτυξη λύσεων που έχουν βοηθήσει πολλές εταιρείες να ακολουθήσουν τους γρήγορους ρυθμούς της αλλαγής και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε έναν πλήρως συνδεδεμένο κόσμο. Η νέα επένδυση της SAP στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική απόφαση, η οποία αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει ευκαιρίες στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη».

Το Data Science Delivery Hub αναμένεται να αποτελέσει ένα κέντρο για την περαιτέρω
αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα Big Data – σήμερα και στο μέλλον – μέσα
από συνεργασίες με εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετήσει τα Internet of Things
και λύσεις διαχείρισης analytics, καθώς και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα
και άλλους παραγωγικούς φορείς.

Οι εταιρείες σήμερα καλούνται να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση τεράστιο όγκο δεδομένων τα οποία ανταλλάσσονται μεταξύ υπολογιστών, κινητών και άλλων συσκευών. Με τη χρήση κατάλληλων λύσεων λογισμικού, όπως αυτές που προσφέρει η SAP για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες (Customer Innovation), καθώς και πλατφόρμες επιχειρηματικού λογισμικού (Enterprise Platform), οι επιχειρήσεις μπορούν να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, τόσο εσωτερικά, όσο και σε σχέση με τα κοινά τους.

Για την κάλυψη των αναγκών του Data Science Delivery Hub, η εταιρία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση έμπειρων στελεχών στις ειδικότητες:

Associate Data Scientist / ML Engineer

Senior data Scientist / ML Engineer

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.