>

Το SAP Health Engagement φέρνει σε επαφή τους ασθενείς με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και προσφέρει εργαλεία για τη διαχείριση και τη βελτίωση της υγείας

Νέα λύση από τη SAP δίνει στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας την ευελιξία να αναπτύξουν υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων και άλλων ασθενειών

ΑθήναΗ SAP παρουσίασε πρόσφατα το SAP Health Engagement, μια λύση που συνδέει άμεσα ασθενείς με ιατρούς και διαχειριστές προγραμμάτων υγείας. Η λύση της SAP δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και σε φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύξουν εφαρμογές, οι οποίες δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους θέτοντας στόχους, καθώς και να έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για χρόνιες παθήσεις. Μέσω της άμεσης σύνδεσης των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας με χρήση στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και γρήγορες αναλύσεις, η τεχνολογία επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση κόστους.

“Oι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες της SAP βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους τοποθετούν στο επίκεντρο της φροντίδας υγείας” δήλωσε ο Werner Eberhardt, general manager of personalized medicine, SAP. “Η λύση SAP Health Engagement διευκολύνει εταιρείες από το χώρο της υγείας να αναπτύξουν εφαρμογές που βοηθούν τους ασθενείς να διαχειριστούν χρόνιες παθήσεις, παρέχουν προσωποποιημένη βοήθεια στο σπίτι και δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κλινικές δοκιμές. Μέσω της συνεχούς (24/7) πρόσβασης στους γιατρούς τους, οι ασθενείς μπορούν πλέον να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία τους.”

Πριν από την ανάπτυξη του SAP Health Engagement, η εταιρεία συνεργάστηκε με την φαρμακευτική εταιρεία Roche Diabetes Care στη Γερμανία για την ανάπτυξη του SAP Health Link, μιας λύσης η οποία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του διαβήτη. Μέσα από αυτή, οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν, μέσω ψηφιακών υπηρεσιών, με ασθενείς που ενδέχεται να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 (T2D) και να τους διευκολύνουν στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από αυτή τη συνεργασία, αλλά και τις παρατηρήσεις αρκετών πελατών της εταιρείας, η λύση SAP Health Engagement δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα ευέλικτο σετ εργαλείων για την ανάπτυξη εφαρμογών προσαρμοσμένων σε διάφορους τύπους χρόνιων παθήσεων και ασθενειών. Αντίστοιχες εφαρμογές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κλινικές δοκιμές με ασθενείς, αλλά και για την παροχή προσωποποιημένης παροχής βοήθειας στο σπίτι.

“Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες γιατρών και ασθενών για οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια”, σημείωσε ο Dirk Uebelhor, head of Roche Diabetes Care Germany.

Συγκέντρωση δεδομένων από τους ίδιους τους Ασθενείς:

Η λύση SAP Health Engagement συγκεντρώνει στοιχεία από τους ίδιους τους ασθενείς, μέσω εφαρμογής διαθέσιμης για κινητά τηλέφωνα, καθώς και στοιχεία που συγκεντρώνονται μέσω ενός φορητού αισθητήρα, ο οποίος συγχρονίζει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες της SAP μπορούν εύκολα να συντονιστούν, σκανάροντας έναν QR κωδικό στην εφαρμογή για κινητά, επιτρέποντας την άμεση συγκέντρωση στοιχείων απευθείας στην οθόνη του κινητού.

Μετάδοση και αποθήκευση ιατρικών πληροφοριών με ασφάλεια

H λύση SAP Health Engagement, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform, επιτρέπει την άμεση ανάλυση στοιχείων στο πλαίσιο έρευνας. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται εφικτή η δημιουργία πιθανών σεναρίων (hypothesis) κάτω από τις πιο αυστηρές συνθήκες, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Η λύση δίνει στους ασθενείς απόλυτο έλεγχο των προσωπικών και ιατρικών τους δεδομένων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία.

Απλοποίηση Διαχείρισης Προγράμματος

Οι διαχειριστές προγραμμάτων μπορούν να δημιουργήσουν προσωποποιημένα προγράμματα υγείας, τα οποία βελτιώνουν και ενθαρρύνουν την προσωπική φροντίδα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα βοηθούν τους ασθενείς να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής σχετικής με την υγεία τους στο κινητό τους, ενώ παρέχουν ανώνυμα στοιχεία απαραίτητα για έρευνες. (που μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της ιατρικής έρευνας or something?

Σχετικά με τη SAP

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Βάσω Κακκάση

Τηλ.: 210 7249000 (276)

Email:
vka@vando.gr