>

H SAP εγκαινιάζει το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα

To πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub εγκαινίασε η SAP, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών στελεχών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με στόχο να ενθαρρύνει την καινοτομία και να επενδύσει σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες δίνοντας τους μια ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στη χώρα τους, η SAP επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων.

Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η SAP επενδύει στο Data Science Delivery Hub, αποσκοπώντας στο να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Επιπλέον, το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, το Data Science Delivery Hub της SAP έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

Ο Παύλος Παναγιωτίδης, Manager, Data Science EMEA/APJ/GCN Customer Innovation and Enterprise Platform SAP, ο οποίος ηγείται του Hub μίλησε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για το ρόλο που αναμένεται να παίξει το Data Science Delivery Hub: «Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία». Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης: «Tο Data Science Delivery Hub της SAP αναλύει σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των Big Data με στόχο να δημιουργήσει προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά».

Σχετικά με την επιλογή της Ελλάδας για την εγκατάσταση του Data Science Delivery Hub της SAP, ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta σημείωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο στους χώρους της μηχανικής πληροφοριακών συστημάτων και της ανάλυσης δεδομένων. Με την επιλογή μας αυτή, δηλώνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες επιστήμονες και ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας».

Σχετικά με τη SAP
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ακολουθείστε τη SAP στην ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

LinkedIn | Facebook | Twitter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas
Kα Αριάννα Μάντζιου
Τηλ.210-9473956
Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication
Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 211- 7501232
Email: ks@vando.gr