Nέες λύσεις από τη SAP διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Νέα γενιά SAP HANA 2, αξιοποίηση analytics και λύσεις τεχνολογίας ανοίγουν νέους δρόμους στο επιχειρείν SAP HANA 2 | SAP BusinessObjects Analytics | SAP Connected Parking Solution | Earth Observation Analysis

Μια σειρά από νέες λύσεις παρουσίασε πρόσφατα η SAP παρέχοντας σε επιχειρήσεις νέα εργαλεία και λύσεις που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο που λειτουργούν, να πάρεχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, διευκολύνοντας την πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του SAP TechEd Barcelona που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βαρκελώνη, η SAP ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας πλατφόρμας SAP HANA 2, βελτιωμένη και δίνοντας έμφαση στην καινοτομία. Με στόχο να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, η πλατφόρμα SAP HANA 2 στηρίζεται και αναπτύσσει την επαναστατική πλατφόρμα που βασίζεται στην In Memory τεχνολογία, παρέχοντας ακόμα περισσότερες, καινοτόμες δυνατότητες. Παράλληλα, υπηρεσίες New SAP HANA microservices είναι επίσης διαθέσιμες μέσω εγγραφής στο SAP Hybris as a Service παρέχοντας στους προγραμματιστές περισσότερες δυνατότητες για ανάπτυξη των πιο σύγχρονων εφαρμογών.

Η νέα πλατφόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει μια σειρά από νέες δυνατότητες, όπως database management, data management, analytical intelligence και ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν μικρο-υπηρεσίες βασισμένες στο cloud (cloud based microservices) με την υποστήριξη SAP HANA δίνοντας τη δυνατότητα βελτίωσης εφαρμογών με αναλυτικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας απλά APIs και οποιαδήποτε γλώσσα ή πλατφόρμα ανάπτυξης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου, η SAP παρουσίασε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες διαθέσιμες για το portfolio του SAP BusinessObjects Analytics με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα την επιχείρησή τους, να απλοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να προσθέσουν αξία στις υπηρεσίες που διαθέτουν στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

“Τα analytics αποτελούν την κινητήριο δύναμη του ψηφιακού κόσμου και η SAP παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις analytics υποστηρίζοντας την αξιοποίηση του cloud από τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται”, δήλωσε ο Mala Anand, president, Analytics, SAP. “To portfolio SAP BusinessObjects Analytics προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις στο cloud και on-premise που θα επιτρέψει ΙΤ και business χρήστες να συνεργαστούν και να αναλύσουν δεδομένα με έναν ασφαλή και εύκολο, άμεσα διαχειρίσιμο τρόπο.”

SAP Connected Parking Solution

Παράλληλα, η SAP ανακοίνωσε τη νέα λύση SAP Connected Parking Solution, μια λύση βασισμένη σε λογισμικό IoT, η οποία επιτρέπει στις εταιρίες διαχείρισης υπηρεσιών στάθμευσης να εκμεταλλευθούν το cloud, έξυπνες συσκευές και τεχνολογίες Big Data προκειμένου να εντοπίσουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε διάφορες περιοχές, να κρατήσουν θέσεις parking, να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για τις θέσεις στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας, έτσι, την αποτελεσματικότητά τους. Οι συνεργάτες της SAP σε επίπεδο τεχνολογίας περιλαμβάνουν την DESIGNA Verkehrsleittechnik GmbH, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία ενσωμάτωσης της λύσης της SAP με τα συστήματα διαχείρισης και τα σημεία στάθμευσης που διαθέτει και την Bosch Service Solutions, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με την Bosch Secure Truck Parking service. Η λύση της SAP αξιοποιεί την πλατφόρμα cloud SAP HANA για να δημιουργήσει μια απλή και πρακτική λύση στη διαχείριση θέσεων στάθμευσης. Είναι σχεδιασμένη σαν μια προσθήκη για εταιρίες όπως η DESIGNA την οποία μπορούν να ενσωματώσουν στον υπάρχοντα εξοπλισμό τους, ώστε να μπορούν να διαθέσουν μια ολοκληρωμένη λύση συστημάτων στάθμευσης. Το SAP Connected Parking περιλαμβάνει ακόμα μια εφαρμογή, διαθέσιμη για tablets, μέσα από την οποία ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες εισερχόμενος ή βγαίνοντας από το parking.

Τέλος, η SAP, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσαν τη διάθεση της υπηρεσίας Earth Observation Analysis, μια υπηρεσία βασισμένη στο cloud με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται από την αρχή του 2016 με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ένα νέο κλάδο επιχειρηματικών ευκαιριών στο χώρο της γεωεπισκόπησης, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από το συνδυασμό των δυνατοτήτων που προσφέρει η πλατφόρμα SAP HANA με τα ακριβή, έγκαιρα και εύκολα προσβάσιμα δεδομένα που παρέχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, προερχόμενα κυρίως από το πρόγραμμα Κοπέρνικος.

Σχετικά με τη SAP

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (Industry Expertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρεία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ακολουθείστε τη SAP στην ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

LinkedIn | Facebook | Twitter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas

Kα Αριάννα Μάντζιου

Τηλ.210-9473956

Εmail: a.mantziou@sap.com

V+O Communication

Κα Κατερίνα Σιπητάνου

Τηλ.: 211- 7501232

Email: ks@vando.gr