>

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το SAP Forum Athens

Κεντρικό συμπέρασμα: «Το μέλλον είναι ήδη εδώ για τις επιχειρήσεις»

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017 – Ακόμα ένα SAP Forum Athens ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 750 στελεχών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον καινοτόμες λύσεις της SAP και να δουν από κοντά τις επαναστατικές αλλαγές που φέρνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρείν.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager SAP Hellas Cyprus & Malta, με την εναρκτήρια ομιλία του με θέμα «Digital Business: Tomorrow is Already Here», κατά την οποία αναφέρθηκε στο μέλλον που η SAP ήδη φέρνει σήμερα για τις επιχειρήσεις που – ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της εποχής – επιζητούν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στη συνέχεια, το στίγμα της ημέρας έδωσε ο Martin Wezowski, Chief Designer SAP Innovation Center Networks & Chief Innovation Office ο οποίος μέσα από την ομιλία του μοιράστηκε με το κοινό το όραμα για το πώς μπορούμε, ξεκινώντας από τη σημερινή εποχή, να χτίσουμε το μέλλον στο οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Τον κ. Wezowski διαδέχθηκε στη σκηνή ο Timo Elliott, Vice President, Global Innovation Evangelist, SAP, ο οποίος με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο εξήγησε το γιατί είναι σημαντικό, αλλά και το πώς μπορεί ένας οργανισμός να καταφέρει να περάσει από το στάδιο των μεμονωμένων δράσεων καινοτομίας που φέρνουν σημαντικά, αλλά περιορισμένης εμβέλειας αποτελέσματα, στο στάδιο της ενοποιημένης ψηφιοποίησης όλων των λειτουργιών του οργανισμού, καταφέρνοντας την ουσιαστική ένωση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο και τη διάχυση της καινοτομίας σε όλες τις επιχειρηματικές διεργασίες.

Η συζήτηση πάνελ με θέμα « It’s time for Live Business. Digital Matters» που ακολούθησε με τη συμμετοχή των κ. Αριστομένη Γεωργακόπουλου, Director IT, EY Advisory Services, κ. Γιάννη Παπίδη, Director IT Digitalization & Innovation, Όμιλος ΟΤΕ, κ. Ανδρέα Πετρόπουλου, COO, Upstream καθώς και του κ. Ξηρόκωστα, με συντονιστή το δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη, έδειξε με έμπρακτο τρόπο και μέσα από πραγματικά παραδείγματα από τον επιχειρηματικό κόσμο το γιατί είναι τόσο επιτακτική σήμερα η ανάγκη υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να οδηγηθούν προς την ανάπτυξη.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης , η κ. Λίνα Γρηγοράτου, Chief Operating Officer, SAP Hellas Cyprus Malta, απένειμε με τη συμβολή των κ. Αλεξ Μουρατιάν, Sales Director, SAP Hellas, Cyprus, Malta και Max Colicchio, Digital Business Service Director SAP, τα SAP Quality Awards, τα βραβεία που αναδεικνύουν τις επιχειρήσεις εκείνες που εφάρμοσαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις λύσεις που προσφέρει η SAP. Στα SAP Quality Awards 2017, στην κατηγορία Innovation το χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία ΔΕΗ, το αργυρό βραβείο κατέλαβε η Upstream, ενώ χρυσή νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρία Eurobank. Στην κατηγορία Fast Delivery το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία Sfakianakis, το αργυρό βραβείο κατέλαβε η Genfroco, ενώ χάλκινη νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρία Ionian Group.

Οι 17 παράλληλες συνεδρίες που ακολούθησαν αλλά και οι 3 διαδραστικές εκθέσεις καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία να επικεντρωθεί σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα του ενδιαφέροντος του, παρουσιάζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις ειδικές λύσεις της SAP για κάθε ανάγκη της ψηφιακής επιχείρησης, καθώς και τα οφέλη που μπορεί αυτή να αποκομίσει από την υιοθέτηση των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας πληροφορικής και της επιστήμης δεδομένων (data science) όπως το Internet of Things και η διαχείριση των Big Data.

Πλατινένιοι Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες Deloitte, ΕΥ και Real Consulting, Χρυσοί Χορηγοί οι: IBM, Singular Logic, Supernova Consulting και TEKA Systems και Ασημένιοι Χορηγοί οι εταιρίες Alexander Moore, Byte, Intrasoft, Relational και Step One.

 

Στρατηγικοί Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΪ, το περιοδικό NETWEEK και το newsletter NET FAX, ενώ χορηγός ασύρματου δικτύου Wi-Fi ήταν η Forthnet.

Μπορείτε να Κατεβάσετε τις Παρουσιάσεις Εδώ 

 

# # #

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις .Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook:  &  Twitter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 211- 7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr